Reklama

Reklama

Obsahy(1)

James Van Praagh vídával a slýchával divné věci už jako malý kluk. Talent mluvit s mrtvými zdědil po své mamince Regině, které tohle nadání lékaři celý život potlačovali medikamenty. Proto jí také musel slíbit, že o svých jasnovideckých vlohách nebude nikdy nikomu vyprávět. Jako dospělý pak dokonce hledal pomoc u psychiatra. Schopnost spojit se s říší smrti u něho zesílí s matčiným odchodem ze světa. Tehdy ho také o pomoc požádá dávno mrtvý černošský chlapec Dennis, který ho zavede na odlehlé místo v želví rezervaci. Zde policisté odkryjí v kruhu rozmístěné pozůstatky šesti za živa pohřbených školáků, uprostřed nichž je sedmý. Ten byl ale na rozdíl od ostatních zastřelen a jeho kosti tady leží mnohem déle... Roykrýr více než třicet let starou záhadu a zachránit další možnou obět se snaží James Van Praagh s detektivkou Karen Condrinovou. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (17)

type_B 

všechny recenze uživatele

Tento film trpí pomalým tempem - a to především v první části. Nicméně má cenu se rozvleklými pasážemi i lehce televizním zpracováním prokousat. Závěr nabírá na obrátkách, všechny nitky se spřádají dohromady a rozuzlení ... překvapivé. Vše do sebe dobře zapadá, kriminální linie je opravdu dobře promyšlená. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Docela slušné herecké výkony, kamera, občas zmatený střih. Co mne na tomhle filmu nejvíc štve, že jde vlastně o promo skutečného Jamese Van Praagha, odhaleného několika médii (myšleno noviny, televize, rozhlas) jako podvodníka. JInak celkově skutečně pomalé, s několika málo zajímavými scénami, které však takhle nataženou délku nezachrání. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Mne neznamy reziser Gyllenhaal sa rozhodol spolu s Ted Dansonom natocit film na sposob Shyamalanovho 6th Sense. A nedari sa to. Z principu kvalitny scenar potapa rutinna rezia, Ted Danson sa sice snazi, ale na Willisa z uz spominaneho filmu nema ani nahodou. No nic, kto si to pozrie, nic neziska, a kto to bude ignorovat, nic nestrati. 50 % ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Kdyby tam nebylo tolik mysteriózních sraček spojených s duchama a tím, jak je to po smrti skvělý a jak jsou vlastně skvělá komunita, která každýho s radostí přijme (co už taky má dělat), byl by to suprovej thriller a detektivka k tomu. Takhle mi tam ale hodně vadily pasáže plný duchů a patetickýho okecávání. Jsou i horší filmy a fakt je, že jsem se dodíval na druhej díl, i když jsem neviděl ten první. No a ten konec, kdy si nikdo není ničím jistej (ve filmu, divák to ví už dávno), je napnutej jak kšandy. Ale celkem standardní televizní thriller, do kterýho nenacpali ani trošku humoru nebo trapnných hlášek. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Ucházející. Pravda, viděl jsem jen druhý díl, nicméně absolutně jsem neměl pocit, že bych o něco přišel. Po chvíli zevlování všude okolo si mě sice otřepaná, ale přesto stále celkem atraktivní zápletka s masovou vraždou a hlasy mrtvých připoutala. O žádné strašidelnosti se tu nedá mluvit, duchové, kteří se zjevují, připomenou ponejvíce mistra Hopkirka a také jich je tak slušné stádečko, že žádné šokatury alá 6. smysl nepřicházejí v úvahu. Jenže herecké výkony zkušeného Teda Danstona a ještě zkušenějšího Jacka Palance jsou nadprůměrné, režie příjemně rutinérská (přesně se hodí ke scénáři) a pointa upřímně celkem překvapivá. Prostě zábavička bez zbytečných ataků na vkus ctěného diváctva, takový solidní průměr. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se ve Vancouveru (Britská Kolumbie, Kanada). (BMW12)

Reklama

Reklama