Reklama

Reklama

Kdybys jen tušil

  • USA The Half of It
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Nesmělá jedničkářka Ellie pomáhá sympatickému sportovci Paulovi sbalit dívku jeho snů. Všechno se ale zkomplikuje, když se do ní Ellie zamiluje taky. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (89)

Dejf4 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem trochu více pohodovější pojetí. Ale i tak jde o solidní žánrovku, která plyne přirozeně a velmi dobře pracuje s romantickou linkou a charaktery. Velké plus, že LGBT prvek je zde spíše v pozadí a neslouží jako hlavní bod snímku. Film se i dobře vyhýbá otřepaným klišé. Jen tomu zkrátka chybí trochu větší švih a intenzivnější zakončení. 6/10 ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Zpočátku je tam těch oduševnělých monologů možná až moc, ale postupně si to sedne a je to jinak napsané s takovou lehkostí a zároveň tak příjemně sebevědomou leč nenucenou odvahou, že divák všechny ty divoké pocity a propletené vztahy bere jako naprosto přirozené. Mile umírněný scénář, parádní casting, skvělý soundtrack, neokoukané prostředí a zvláštní, pro tento filmový žánr nezvykle ponurý kamerový filtr s utlumenými barvami, z toho dělají opravdu příjemné indiečko. ()

Reklama

Zíza 

všechny recenze uživatele

Trochu jsem se bálo toho, že se holka zamiluje do holky a bude to trapné, ale nakonec mě to mile překvapilo, protože to takové vůbec nebylo. Naopak. Hlavně tam vůbec ani nešlo o pohlaví, spíš o vztahy mezi lidmi, budování přátelství, objevování sama sebe a to velmi příjemnou a přirozenou cestou. Dobře se na to koukalo, žádný cringe se nekonal, pěkně to odsýpalo. Pěkná podívaná ze střední v zapadákově. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Celkem sympatická teen romantika, která je víc než romantika zaměřená na lidské vztahy a hledání si cestu jeden k druhému. Minimálně v první polovině mě to bavilo, jenže ono to vlastně nemá téměř žádné tempo a příběh s nějakým rozuzlením tu vlastně chybí. Proto je druhá půle silně nezáživná a nebavila mě. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Strašne dobre napísané dialógy. Aj postavy. Napríklad Paul, keď chce mať v emočne silnom okamžiku posledné slovo, radšej vetu ukončí výkrikom, pretože si uvedomuje, že je debil. Leah Lewis zas super hrá tú introvertku. Z diváckeho pohľadu by som tam radšej krehkú krásku o ktorú by som sa chcel starať (jak bývala v 80.tych rokoch Winona Ryder, alebo v 90.tych Moira Kelly), ibaže toto neni love story. Naopak, toto je ten o zlomených srdciach veriaceho malomesta, kde si coming out v kostole nemôžete dovoliť. A v tom, čím to chce byť, je to úplne presné. Naposledy tu tak dobre spracovaná teen komédia bola v The Edge of Seventeen, ktorá má ešte teraz, po 5000 hodnoteniach, na čsfd 71 percent; pretože užívatelia čsfd vedia oceniť kvalitu, rozoznať ju od fekálnej blbosti rovnakého žánru a podľa toho aj ohodnotiť. Nie, užívatelia čsfd nie sú ovce, vrátia ten film nad tých 70-75 percent kam patrí a ktorých na všetkých ostatných filmových weboch má. To len zo začiatku sa asi nechali strhnúť stádom. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (2)

  • Filmovanie snímky prebiehalo na viacerých miestach v americkom štáte New York. Trvalo od 22. apríla 2019 do 31. mája 2019. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama