Reklama

Reklama

The Blue Umbrella

  • Indie Chatri Chor (více)

Recenze (4)

Ramanam 

všechny recenze uživatele

Moc pěkný film odehrávající se v indických horách. Opravdu kouzelné místo, z kterého vyzařuje klid a mír. To vše je ještě umocněno při dešti, či v zimě. Jednoho dne přinese vítr před jednu malou holčičku z nedaleké vesnice (výborně zahraná dětská role Shreyou Sharmou) modrý deštník. Zanedlouho se objeví skupinka turistů z Japonska, kterým patří a chtějí ho zpět. Nakonec ho ale vymění za dívčin amulet pro štěstí. Té ihned deštník učaruje a stejně tak i celá vesnice propadne jeho kouzlu. I zde se však najdou jedinci, kteří dívce tuto věc závidí a chtějí ji pouze pro sebe. Po čase naplněném radostí místních dětí i dospělých je deštník ukraden. Snímek provází moc hezká podkresová hudba a klasické písně i jejich zpracování cílí hlavně na děti. Celkově je to točeno zajímavým, až uměleckým způsobem. Pankaj Kapur, jako místní prodavač, ne příliš rovného charakteru, se role zhostil také výborně a sedl tam ukázkově. Žádnou super akci nečekejte, ani složitou zápletku, či opojný milostný příběh. Přesto tento příběh chytne za srdce a nechá nás unášet svým čistým pojetím v opravdu krásném prostředí hor. Jsem velmi spokojený s tím, jak se tak jednoduché vyprávění může tak hezky převést do filmové podoby. Hodnotím za silné čtyři hvězdy. ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Tak došlo na inokedy, dopozerala som ho, je to film o ľudskej túžbe, hľadaní možnosti naplnenia a následkoch. Má to myšlienku, ktorá je hlboká a núti človeka k zamysleniu. Tento film, tváriaci sa ako niečo umelecké, ma vôbec nezaujal a priznám sa, že som ho ani nedopozerala, šialene ma nudil a nemala som silu sa prinútiť ho dopozerať. Možno niekedy inokedy :-( ()

Reklama

Remini 

všechny recenze uživatele

Pekný film, ktorý zaujme najmä krásnymi lokáciami, hudbou a kamerou. Bol síce pomalý, ale občas aj to dobre padne. Posledných 20 minút som som sa cítila trochu nepríjemne - koniec bol potom o to krajší. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Príbeh o modrom dáždniku je skutočne pekný. Ale pri jednoduchosti a triviálnosti deju to roztiahnuť na 90-minútový celovečerný film, bolo podľa mňa až príliš. Kľudne si to viem predstaviť ako taký krátky film, na ktorý by kľudne stačilo 20-25 minút. Tu bolo neuveriteľne veľa balastu a hluchých miest, ktoré pôsobili až lyrickým dojmom. A pritom pointa a posolstvo tohto príbehu je naozaj krásne. Ale bohužiaľ, v takejto forme až tak nevynikla... 3* ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama