Reklama

Reklama

Hitlerova armáda smrti: Das Reich

(TV film)
  • Česko Hitlerovo komando smrti (více)
Francie, 2015, 90 min (Alternativní 2x45 min)

Obsahy(1)

Dvoudílný dokument vám přiblíží osudy obávané elitní tankové divize jednotky SS, která byla nechvalně známá jako Das Reich. Během posledního roku druhé světové války se neblaze proslavila masovými vraždami na východní frontě. (National Geographic)

Recenze (30)

lioncel 

všechny recenze uživatele

Mnozí váleční zločinci, po válce v západní zóně chráněni novým spojencem z druhé strany Atlantiku, spokojeně dožili ve své rodné vlasti .. s důchody zohledňujícími službu třetí říši za 2. světové války. Setkávali se běžně na vzpomínkových srazech .. veteráni, ´hrdinové´ ověšeni Železnými kříži a dalšími vyznamenáními se zcela běžně, spolu se širokou veřejností, loučili při pohřbech se svými zemřelými kamarády ... ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Opravdu nechutné co jsou lidi schopni udělat jiným lidem. Nechtěl bych v té době žít. Zajímavá paralela když si vezmete že u nás se neustále vzpomínají Lidice a to ještě část obyvatel šla do koncentráku či na převýchovu děti. Tak naproti tomu v Bělorusku vyhladili a vypálili 620 vesnic a zavraždili všechny obyvatele, proti tomu jsme vyvázli dobře, ještě u nás nebyla fronta. ()

Reklama

sharka.68 

všechny recenze uživatele

Častěji opakovat a pouštět na učňácích a středních školách, v televizi....lidi si nechtějí pamatovat...za chvíli budou říkat,že to tak strašný nebylo.... zapálit nevinné ženy a děti v kostele...to se dělo napříč stoletími v různých válečných konfliktech, vždy to bylo zbytečné, kruté..vzbuzovalo to nenávist,strach a odhodlání se pomstít. ()

janesX 

všechny recenze uživatele

Nacistická smrtící komanda  tohto istého režiséra z roku 2009 sú ešte viac mrazivejšie, temnejšie a drsnejšie, ako tento dokument z roku 2015, ale aj tu dávam plný počet. Michael Prazan opäť kvalitu nezaprie, používa len tie výberové zábery (hlavne farebné), používa fotografie a ak rozpráva o zločinoch, seriózne doloží aj dôkazy v podobe podpísaných smrtiacich rozkazov veliteľov a ukáže aj pár nechutných, samozrejme autentických záberov, nevhodných pre citlivé povahy ako som ja. Oblasti s vojnovými zločinmi má dobre zmapované a toto je len akýsi dodatok k hore zmienenej sérii, tentokrát so zameraním na Francúzsko 1944 (spomínaná séria bola zameraná hlavne na východnú frontu) a je to zase v kvalite, pod ktorú tento dokumentarista nepôjde. Skrátka super. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Vynikající dvou díl. Kromě skvělých, ale samozřejmě otřesných autentických záběrů, potěší i to, že některé záběry jsou barevné. Povedla se hudba a český dabing je opět na vysoké úrovni. Některé záběry jsou sice pro slabší povahy nekoukatelné, ale na druhé straně dokument zobrazuje skutečné tehdejší hrůzy a nic neskrývá! ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama