Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z časti hraná a z časti animovaná snímka sa zaoberá tými najtemnejšími aspektami ľudskej duše a zvrátenosti.
Humorná animácia využíva všetky možné výrazové prostriedky, aby svojim postavám dodala doslova a do písmena tretí rozmer. Kreslený film pre dospelých dokáže prekvapiť svojou otvorenosťou aj dnes. (ScarPoul)

Recenze (11)

JesterKruger 

všechny recenze uživatele

Pozor. Tato recenze odhaluje osudy některých postav z tohoto filmu. Původní recenzi i hodnocení jsem smazal, protože jsem si jednou řekl, že tomuto filmu dám druhou šanci. Přišlo tedy druhé shlédnutí, u kterého se mi kompletně změnil pohled na tento film. Nevím, jestli mé předchozí hodnocení neovlivnilo to, že jsem ten film dostatečně nepochopil, a také to, že mě kdysi tento film docela děsil. Nyní, při druhém shlédnutí musím konstatovat, že se jedná o výborný Bakshiho snímek. I když film hraje 76 minut, tak já jsem měl pocit, že to hraje pouze půl hodiny. Animace se mi velice líbila. Celý příběh je vlastně o tom, že sledujeme údalosti, které se můžou, a které se nemusí stát, pokud své chování nezměníme. Toto se hlavně týká Michaela. Mladý Karikaturista závislý na Pinballu nahlédne myslí do události, které se můžou a které se nemusí odehrát v blízké budoucnosti. Podle mě je toto perfektní koncept, který se dnes prakticky nevidí. Nejvíce se mi z tohoto filmu do hlavy uložila scéna, kde Angie chce uzavřít smlouvu s Mafiánským Kmotrem o životě jeho syna. Kmotr odmítne, a jde hrát Pinball. A mezitím se na scéně objeví Oliver (Michaelův příbuzný) jenž je přibit na dřevěný kříž. Ačkoliv se na kříži usmívá (Má masochistické choutky), tak mě naprosto děsí to, čeho je takový člověk schopen. Když tu scénu nechám volně hrát, nic se neděje. Ale jakmile tu scénu stopnu, a dívám se na ten záběr, jak je Oliver na kříži, tak čím více se na tu scénu dívám, tím více mě děsí. Ačkoliv je tento film záživný, utíká jako voda, a na 100% bych si ho pustil znovu, tak to stále neznamená, že je tento film bez chyby. Ony největší chyby jsou v animaci. Například se mi nelíbil záběr, kde Carol komunikuje s chlapem u stánku. Ona s ním komunikuje na statickém pozadí. Ti lidé kolem ní se nehýbou. Ta scéna je udělaná špatně. Další taková scéna je, když Angie přijede s Rosou a Molly ke svému paneláku. V ulici je chlap a nehýbe se. Ok. To jsou jediné problémy, které mám s tímto filmem. Jinak je toto výborný animák. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Tak další Bakshi za mnou, tady jakási šílená obscénní 70’s karikatura města hříchu, mix forem stylů jak se zrovna zachce a zapadá do "příběhu". Místy vtipný, se zajímavou pinball paralelou, "Scarborough Fair" vám opravdu spolehlivě vryje do mozku. Kulturní okénko dobrý, na WIZARDS to ale nemělo. ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Ralph Bakshi měl neskutečnej talent, jenže na něj musel někdo dohlížet, protože jinak stvořil nekonzistentní hovadinu, která je plná koz všech tvarů a velikostí, divných, nijak zajímavých a natahovaných scén (lov holuba) a přitom do sedmdesáti minut filmu vecpal neskutečně málo příběhu, jaký to rozdíl, od jeho kontrolovaných a vyspělejších věcí (Americkan pop, Oheň a Led, Pán prstenů). Klidně se bodněte ztupeným klacíkem od nanuku do ledvin, ale pouhý fakt, že je něco úchylně se tvářící a explicitní, neznamená, že to začnu považovat za dílo geniální. Protože to geniální není. PS: hlavní postava vypadá dost podobně, jako sám Bakshi. Navíc kreslí ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Rušná ulica je niečo čo ma totálne prekvapilo. Predstavte si tú najväčšiu - ako by som to nazval - sexuálnu otvorenosť - no okej, zase až tak otvorené to nebolo - ale rozhodne sa jedná o animovaný film, ktorý dokáže prekvapiť. Prsia, penisy, moč, krv, črevá, vulgárne slová, to všetko sa tu dá nájsť. Bakshi sa tak trocha považuje za tvorcu, ktorý ako prvý spravil film pre dospelých. A aj keď jeho filmy nemali v dobe svojho vzniku veľký ohlas u divákov, rozhodne predbehol svoju dobu a priniesol niečo zbrusu nové. Rušná ulica nemá ucelený príbeh a je z časti hraná. Hrané prasáže sa prelínajú z animovanými a my máme možnosť sledovať dva pararelné príbehy. Skôr ako o celistvý príbeh sa jedná o malé epizódky z drsnej štvrte, o sociálnych problémoch o problémoch z hľadaným identity a hlavne o tých sexuálnych problémoch. Film má rozhodne čo ponúknuť aj dnes. Je vtipný, na celkom malom priestore vytvára postavy, ktoré majú hĺbku a dokážeme s nimi súcitiť. Síce to nie je také pekné a podnetné ako Disney, ale niektoré scény vás zaručene prekvapia. To vám zaručujem. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Výborná ukázka toho, že animované filmy prostě nejsou pro děti, jen je musí do rukou vzít schopný tvůrce. Na tomto filmu se mi líbí, že je navíc experimentální a dovede si hrát s formou, ale nikoli na úkor děje. Animovaný film pro dospělé, který je sprostý, erotický, násilný a navíc má co říct. To se zase tak často nevidí. ()

Galerie (31)

Reklama

Reklama