Reklama

Reklama

Pes baskervillský

(TV film)
  • Kanada The Hound of the Baskervilles (více)

Obsahy(1)

Sherlock Holmes a dr. Watson se ujmou vyšetřování případu úmrtí sira Baskervilla. Okolnosti jeho náhlé smrti jsou dávány do souvislosti se starou legendou o prokletí rodu Baskervillů a o přízraku ohromného psa, který smrt příslušníků rodu doprovází. Úkolem Holmese a Watsona je ochránit dědice panství, mladého sira Henryho Baskervilla, který přijel z Kanady. Watson odjede se sirem Henrym na panství Baskerville. Po příjezdu se seznámí s přírodovědcem Stapletonem a jeho sestrou Beryl, kteří žijí v sousedství. Holmes však na kletby nevěří a požádá doktora Watsona, aby střežil Henryho, zatímco on se pokusí záhadu vyřešit. Situaci v Baskervillu však zkomplikuje nejen útěk z vězení vraha Seldona, který se ukryje poblíž, ale také Henryho vzplanutí ke slečně Stapletonové. (TV Nova)

(více)

Recenze (57)

curunir 

všechny recenze uživatele

Na hallmarkovské pomery táto apadtácia slávneho príbehu A. C. Doyla nepodapla až tak zle. Atmosféra je niekedy celkom pôsobivá i keď so staršou verziou s roku 1983 sa nedá porovnávať, čo je do istej miery zapríčinené aj miestami naozaj veľmi lacnou televíznou produkciou. Matt Frewer ako Sherlock Holmes pôsobí trocha plocho a nevýrazne, zato musím povedať, že Kenneth Welsh je dokonalou ukážkou toho ako som si Dr. Watsona predstavoval. Niektoré pasáže sú značne pozmenené a na konci i trocha zidealizované, no v konečnom dôsledku je to jeden z lepších filmov, ktorá táto televízna spoločnosť vyprodukovala. ()

mala_kea 

všechny recenze uživatele

Tento "film" jsem viděl jen z důvodu jednoho prostého a to kvůli povinné četbě do školy. Ještě ted toho lituju. kdybych si to býval přečetl, možná bych potom nebyl na prahu sesypání. Něco tak otřesného, nudného a nezáživného jsem dlouho neviděl. Krimi zápletka tak chudá, neobohacená, že to horší ani být nemohlo. Navíc "stařešinové" obsazení je u mě hluboko od prahem koukatelnosti. Jediná světlý bod je Jason London, který hrál, tak jak mu zkrátka bylo určeno.Pche, si ted říkám, za co jsem vlastně ten jeden bod dal. ()

Reklama

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Herecké obsazení velice dobré, atmosféra taky, věrohodnost totéž, tak proč jen tři hvězdy? Protože z toho pejska fakt nejde taková hrůza jako v jiných verzích, nebo dokonce ani po prvním čtení tohoto titulu, než jsem viděla jakékoli zpracování... Není ani obrovský, ani tak děsivý, jen mu svítí oči. Jinak to nemá chybu, ale tento fakt to poněkud kazí. ()

jane1106 

všechny recenze uživatele

V hallmarkovských vodách určitě jeden z nejvydařenějších filmů! Oceňuji především skvělou atmosféru bažinatých Blat a baskervillského sídla vůbec a také herecké obsazení. Matt Frewer je jedním z nejlepších holmesových představitelů a Kenneth Welsh, byť možná o něco starší než jeho literární předobraz, se mi také líbil. Kamera i výprava brilantní. ()

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

Škoda, že z toho dýcha filmové spracovanie. Ináč je to film celkom dobrý. So Sherlockom Holmesom som sa ešte vôbec nestretol, ale toto ma bavilo. Aj keď tu síce vyšetroval jeho pomocník a on sa ukázal iba na konci a začiatku. Občas dobrý vtip pekne zapadol. Ku koncu dej graduje a famózne sa dozvieme o čo tu išlo. Dobre vymyslené a zahrané. Škoda, že jedniný efekt vo filme bol tak smiešny... ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Pri natáčaní filmu nebolo ublížené žiadnemu zvieraťu. (misterz)

Reklama

Reklama