Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vysoce postavený obyvatel Nového Londýna Bernard vyšetřuje podivnou nehodu, ale najde si čas i na to, aby napomenul kolegyni Leninu za monogamní život. (Netflix)

Recenze (3)

MoiJe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mierny podpriemer. Hlavným plusom je viacero príťažlivých hercov, hlavným mínusom celé to rozťahané naničovaté dianie v SavageLande. Demi Moore som ani nespoznala po toľkej dobe. ()

Tom10000 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1.díl 1.série, jediné, jež vyšla. Seznamujeme se s moderním Londýnem, kde platí tři zdánlivě jednoduchá pravidla: nikdo nesmí mít toho druhého pro sebe, nikdo nesmí zakládat rodinu, a nikdo nesmí nic tajit. V daném městě žije mladá dívka Lenina, jež má hodnost Beta. Jejím úkolem je proto potěšit Alfy. Živí se sice jako vědkyně, ale čas od času, jako každý jiný, také chodí do domu Rozkoše, kde má kamarádku, jež tam pracuje. V domě není prostor pro osamocené a smutné. A přesto, zaujme ji tam její šéf. I on je sám, smutný a unavený. Jako ona. Ve svém soukromém životě totiž hřeší. Našla si kluka, jehož si nechala pro sebe. Čímž se provinila. Mezi Alfami se nachází právě onen Bernard, její vedoucí. Zdánlivě vyrovnaný muž, jenž ale příliš přemýšlí. Nejen, že se vidí v Lenině, jež žije podobným stylem jako ona. Sám nemá příliš aktivní sexuální život. On totiž musí být tím, kdo je nejvíce spokojen. On využívá Bet, aby ho uspokojovaly. Poté, co ji varuje před nástrahami společnosti, musí vyřešit mimořádný případ. Někdo si dobrovolně vzal život. Epsilon, nejnižší z nejnižších. Proč by ale tak v báječném světě vůbec činil? Pokud se někdo trápí, vezme si na to pilulku. Pokud má příliš bujnou fantazii, taktéž. Tak proč tak činil? Nakonec si oba promluví, a spojí své síly proti společnosti. Mimo dění se seznamujeme i se světem Divochů, se starým způsobem života, kam ostatní z Modernícho chodí jako do zoo. Setkáváme se s klukem, jenž myje auta, a miluje staré technologie. Jeho přítelkyně je bohužel zapletená do odboje, a na nátlak jejich kolegů ho přesvědčuje, ať se k nim přidá. Má tak učinit? (...). 80 procent. Celkem slušný začátek seriálu. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Starý sci-fi román Brave New World Aldousa Huxleyho doposiaľ nedostal poriadnu vysokorozpočtovú podobu, čo sa snažia zmeniť tvorcovia rovnomenného seriálu na motívy toho diela. Pilot nás zoznamuje s novým futuristickým svetom, pričom polovica pozostáva z obstojného trikového zobrazenia a tá druhá zo zobrazenia sveta za utópiou, toho podstatne chudobnejšieho. Spočiatku to pripomína zápletkou s nehodou pádu z výšky Ja, robot, neskôr začíname sledovať počiatky vzbury. Príliš presvedčivé to zatiaľ nie je, uvidíme, čo bude ďalej. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama