Reklama

Reklama

Alla ricerca del piacere

  • USA Amuck (více)
Trailer

Obsahy(1)

Greta (Barbara Bouchet) příjíždí pracovat do Benátek jako pisatelka. Jejím zaměstnavatelem je věhlasný mladý, pohledný spisovatel Richard (Farley Granger), kterého Greta podezřívá z vraždy její přítelkyně, také pisatelky, která před pár týdny záhadně nadobro zmizela. V jeho obrovské vile se stává subjektem milostných her od Richarda, jeho manželky Eleanory (Rosalba Neri) ale i zvláštních skupin přátel, které si Richard zve na večírky. Obsahem poslední zprávy zmizelé kamarádky bylo přiznání, že nechala otevřít životní dveře, kterých se bojí, ale zároveň je ze nepopstelných důvodů zavírat. Navíc příběh detektivní knihy, kterou Richard dává Gretě postupně na přepsání, se až příliš podobá možné vraždě, které Richard na samotné Gretě plánuje vykonat. Alespoň je ona tak cítí. Musí tedy zanechat chladnou hlavu, nenechat se nikým citově omámit a nalézt pravdu. To ovšem nebude ani trochu jednoduché. (liuk)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (16)

špaček421 

všechny recenze uživatele

Stal se zločin nebo ne? Jsou Farley Granger a Rosalba Neri jen erotomani, nebo i vrazi? Chtějí Barbaru Bouchet zabít, nebo je jen paranoidní? Ono to může vyznít docela všedně, ale i díky výborným výkonům zvláště Farleyho Grangera a Barbary Bouchet mě toto pomalé, hypnotické giallo s výbornou kamerou (ten VHSrip nemohl tak dobře fungovat) a psychedelickou hudbou dost oslovilo. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Námět tohoto filmu dává tušit, že se jím inspirovali čeští tvůrci filmu „Dívka na zabití“ (1975), který vznikl tři roky po tomto. Příběhy jsou samozřejmě odlišné, ale v obou případech mladá dívka pátrá po své ztracené kamarádce. Italské giallo, v němž nezvykle převažuje erotika, giallo spíše zastiňuje, takže celkové pojetí působí především jako erotický thriller. Na rozsahu všech zmíněných scén to ale nic nemění, i když fanoušci pravého gialla budou tentokrát bohužel zklamáni. A tak tu máme další vlastnost, kde se všichni chovají společensky s nevinnou tváří, ale s jiskrou sexu v každém pohledu. Vlastně už na začátku filmu musí být divákovi vše jasné, co se týče ztracené dívky, ale stejně je třeba to celé dokoukat do konce. S atmosférou nejistoty a tajemna se pracuje o něco méně, než je u giallo filmů obvyklé, ale funguje to, a tak i zde člověk často tuší, že nic není tak, jak se zdá. Film oplývá pomalým tempem s minimem děje, který se drží spíše při zemi, ale pro oko nemravovo má jistý šmrnc díky vlivu různých erotických eskapád, které jsou lesbického původu. Barbara Bouchet využívá svůj půvab do neskonalé skutečnosti, takže i jistý druh naivity její postavy občas rozvíří dějové vody, ale opět ne moc. Takže pseudothrillerová zápletka, k tomu série erotiky, ono pomalejší tempo a krotký, ale ne nezajímavý, děj mistrně podpořený kamerou, která umně mísí poetiku s napětím umocněným neméně zajímavým soundtrackem. Jasná volba. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Mysteriózne krimi šmrcnuté s giallo estetikou luxusu, bohatstva a krásnych žien. Tajomná zápletka patrí jednoznačne k tomu lepšiemu v žltom subžánre, ale rozuzlenie už až také zaujímavé nie je. Najväčšou devízou Amuck! ale bezpochyby je dusná erotika, ktorej kraľujú mystická Rosalba Neri a nevinne pôsobiaca no o nič menej sexuálna Barbara Bouchel. A k tomu ako korenie prostredie Benátok. 7/10 ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Čo sa postoju k LBGTI komunite týka,  v tom mali tvorcovia románskych eurotrashových  i giallo filmov jasno už začiatkom 70. rokov. Dokladá to aj spomalená lesbická scéna vo filme Alla ricerca del piacere/ Pri hľadaní rozkoše, ktorá je namotaná/nakrútená vyslovene pre potešenie divákových očí. Režisér celkovo do filmu obsadil samé krásne ženy, čím sa obratne snažil vyhnúť nie tak celkom dotiahnutému deju (a zjavne i scenáru). Ten nezačína vôbec márne: do vizuálne atraktívneho prostredia Benátok prichádza mladá anglická pisárka. Nastupuje do práce k slávnemu spisovateľovi. Jej hlavným cieľom však nie je zarobiť si peniaze, či získať kontakty. Chce zistiť, kde, ako a prečo zmizla jej najlepšia kamoška, ktorá zastávala funkciu pisárky pre spisovateľa pred ňou. A kto je za jej nezvestnosť zodpovedný. Isté podozrenie padá na fešáckeho spisovateľa. Zdá sa však, že popri písaní kníh je spisovateľovou záľubou účasť na sexuálnych orgiách v jeho vile. Nálada filmu sa tak silne erotizuje a hlavná hrdinka sa situácii prispôsobuje. Rada sa vyzlečie a poihrá s kadekým, kto sa namanie. Ale zase nejde o nejaké soft-porno. Pretože v každom okamihu cicmania je stále najdôležitejšou pátracia linka. Do toho zopár znepokojivých scén a elektronická hudba. Scenár a jeho vyústenie sú však katastrofálne nedotiahnuté. 50% ()

liuk 

všechny recenze uživatele

Perfektní giallo odehrávající se zejména v obrovském zámkovém domě poblíž močálů nedaleko od Benátek. Krásné ženy obou nejčastějších vlasových barev. Blondýna jdoucí si tvrdě za svým vytyčeným cílem najít vraha své kamarádky, tajemná černovláska, která se netají lesbickými sklony. Dobrotivý manžel černovlásky podezřelý z vraždy. Dění v domě neustále okukující majordomus a mentálně postižený rybář žíjící v chajdě uprostřed rákosí. A okouzlující, oblbující atmosféra vše zabaluje do krásného napínavého zážitku, kdy divák neví stále neví na čem je. Stejně jako okouzlující pisatelka. Viva Barbara Bouchet. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama