Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tom Early (Stewart Granger) se po letech vrací domů ke své ženě a synovi. Když však přijede domů, zjistí že jeho žena je mrtvá, syn Tom junior (Steve Rowland) ho nesnáší za to, že odešel od rodiny, a ve městě se o něm smýšlí, jako o pistolníkovi a karetním hráči. Přesto se Tom snaží usadit a vybudovat si svůj ranč. Zrovna když ve městě nakupuje zásoby, objeví se jeden jeho starý známý Grimsell (James Gregory), který hodlá přes pozemky místních farmářů přehnat stádo o 20.000 kusech dobytka. To se místním nelíbí, avšak pomoc od Toma nejsou schopni přijmout. Místní kazatel ovšem ví, že je to nezbytné. Schyluje se ke krveprolití. (Mol)

(více)

Recenze (2)

Dale 

všechny recenze uživatele

Slabučký western, v ktorom nefunguje takmer nič. Od jednoduchého príbehu (to sa nedajú kravy previesť cez údolie bez toho, aby zničili pozemky všetkým farmárom?), cez takmer všetky postavy, ktorým neveríte ani nos medzi očami až po lacný look, keď si ešte v roku 1957 dovolili akčné sekvencie zrýchľovať. Grangera mám rád v historických spektákloch, ako starnúci pištoľník mi nesedel už v mayovkách a takisto mi nesedel ani tu. Jeho syn je prípad sám o sebe, vkuse má nejaký problém a herec bol otrasný. Záporáci slabota, bez charizmy. Jediná, ktorej postava má hlavu a pätu je Rhonda Fleming, navyše je aj sympatická. Inak, to zmýšľanie farmárov je tiež na facku. Majú medzi sebou obávaného pištoľníka a miesto toho, aby si ho zobrali za vodcu a išli sa vysporiadať s bandou, tak sa vyberú sami, ani nevedia kam... Proste príbeh nula bodov. ()

Mol 

všechny recenze uživatele

Moc pěknej western. Tom Early je největší frajer široko daleko a všichni farmáři na něj akorát tak žárlí, protože nemaj ani zdaleka tak velký koule jako on. Jediný co mi v tom filmu chybělo byl saloon a chlastačka. Jinak bych řek, že je tam všechno, jako například romantický polibek, chlap kterej řve v agonii, zatím co ho pod svejma špinavejma kopytama rozšlapává dobytek, nedělní mše, rvačka, čtení z bible, zabíjení a v neposlední řadě starý dobrý vypalování rány levnou whiskey. ()

Reklama

Galerie (19)

Související novinky

Zemřela herečka Rhonda Fleming

Zemřela herečka Rhonda Fleming

17.10.2020

Ve věku 97 let zemřela v kalifornské Santa Monice herečka Rhonda Fleming. Zprávu médiím předala její asistentka Carla Sapon. Hvězda Hollywoodu 40. a 50. let, později filantropka a výrazná tvář boje… (více)

Reklama

Reklama