Reklama

Reklama

Znamení trojúhelníku

  • Československo Ve znamení trojuhelníku (více)

Obsahy(1)

Lady Emerday již nezvládá udržovat celé své rodinné sídlo sama a tak část zámku pronajme řádu jeptišek. Během turistické sezony to však na zámku vypadá jako v úle, všude se hemží množství turistů. Dcera zámecké paní proto opouští zámek a odjíždí pracovat do Londýna. Jediný, kdo se zdá být s danou situací smířen, je značně výstředně se oblékající syn lady Emerday. Poblíž zámku Emerday došlo k několika zločinům a Scotland Yard se je snaží vyřešit. Na místo odjíždí policista, který pravidelně každý den zasílá svým nadřízeným zprávu. Jednoho dne však protokol nedorazí a policista je nezvěstný. Pátrat po něm vyráží synovec přítelkyně lady Emerday, vrchní inspektor Cooper-Smith. (Snorlax)

(více)

Recenze (16)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jistě, má slabost pro wallaceovky možná zvedá hodnocení mírně vzhůru, ale mě baví i po letech.Černobílé jsou sice tajemnější, ale správné užití barvy má též něco do sebe. Na tomhle snímku je znát, že se Němci spojili s Brity. Film není příliš mysteriozní, po gotice (kromě části interiérů) není ani stopy, vše se nese v duchu klasické detektivky. Dokonce i humoru je jen špetka a Eddi Arent má tentokrát smrtelně vážnou roli... S.Granger mi do role sedl, snad jen nechat se majznout jeptiškou po hlavě...(ale pak jim pěkně rozbil zobáky, takže 1:1). Jeptišky zde nejsou těmi, kým se zdají být. Výborná kamera a skvělá hudba! ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Měly mě varovat už ty jeptišky, který vyráběly keramický shity v klášteře. V klášteře s kaplí vymalovanou růžovou barvou a kde hned v prvních minutách dojde k vraždě utopením ve váze, nebo co to bylo. Ach jo. Napětí nic moc, humor žádnej (ano, Eddi Arent tu je opravdu ve vážné roli - škoda), superintendant je neatraktivní, holek hezkejch tam taky moc není, v dramatickejch scénách hraje rozjuchaná tra la la hudba... Po Indickém šátku je tato adaptace Edgara Wallace pro mě trochu zklamáním. I přes mou lásku k tomuto typu filmů. ()

Reklama

Mariin 

všechny recenze uživatele

Stewart Granger v roli komisaře machruje a prstem sahá na nosík slečně stejně drze a žoviálně jako poklepával na rameno Vinnetouovi (Francouzku shodou okolností hraje Sophie Hardy, kterou známe jako holku z Vinnetoua - Poslední výstřel). Pěkně barevná wallaceovka v "gotickém" prostředí, avšak bez tajemna a bez záhad. Vše se odvíjí jako krimi, z dnešního pohledu až příliš nechtěně komické. Jedna z lepších rolí Eddi Arenta, který tu nevystupuje jako poťouchlý tajtrlík, ale jako profesionální vykradač trezorů. Nejlepším hercem je tu tradičně Siegfried Schürenberg jako šéf Scottland Yardu. S ohledem na dobu vzniku i na příslušnost do brakové produkce za tři. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Lacinejsi a neprilis zdarily pokus o goth naladu... Je to sice britske, ale prislo mi to nejake prilis televizni, nebo ridke, nebo nevim, jak to rict...zadny goth-horror ci nejaky druh exploitationu necekejte. Jde o konverzacni zalezitost, detektivku. Mym zajmem ale byla ucast Sophie Gardy, ktera byla ve sve dobe cellkem hezka holka (zname mj. z Vinnetoua). A ty to sliso, takze dve hezdy nakonec udelim. 2+ ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Další Wallace a další pro mě poměrně nudnější film. Atmosféra a některé akce jsou solidní ale film je děsně rozvleklý a tentokrát nemá nijak co nabádnout, být to kratší jsem daleko více spokojenější. Tady ten inspektor byl totální dement a celkově ty postavy jsou dost divně napsané. A ten pokus o humor byl naprosto tragickej.Není to nejhorší Wallace ale ani zdaleka nejlepší. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se na zámku Strawberry Hill House poblíž londýnského letiště Heathrow. (argenson)

Reklama

Reklama