Reklama

Reklama

Znamení trojúhelníku

  • Československo Ve znamení trojuhelníku (více)

Obsahy(1)

Lady Emerday již nezvládá udržovat celé své rodinné sídlo sama a tak část zámku pronajme řádu jeptišek. Během turistické sezony to však na zámku vypadá jako v úle, všude se hemží množství turistů. Dcera zámecké paní proto opouští zámek a odjíždí pracovat do Londýna. Jediný, kdo se zdá být s danou situací smířen, je značně výstředně se oblékající syn lady Emerday. Poblíž zámku Emerday došlo k několika zločinům a Scotland Yard se je snaží vyřešit. Na místo odjíždí policista, který pravidelně každý den zasílá svým nadřízeným zprávu. Jednoho dne však protokol nedorazí a policista je nezvěstný. Pátrat po něm vyráží synovec přítelkyně lady Emerday, vrchní inspektor Cooper-Smith. (Snorlax)

(více)

Recenze (16)

Mariin 

všechny recenze uživatele

Stewart Granger v roli komisaře machruje a prstem sahá na nosík slečně stejně drze a žoviálně jako poklepával na rameno Vinnetouovi (Francouzku shodou okolností hraje Sophie Hardy, kterou známe jako holku z Vinnetoua - Poslední výstřel). Pěkně barevná wallaceovka v "gotickém" prostředí, avšak bez tajemna a bez záhad. Vše se odvíjí jako krimi, z dnešního pohledu až příliš nechtěně komické. Jedna z lepších rolí Eddi Arenta, který tu nevystupuje jako poťouchlý tajtrlík, ale jako profesionální vykradač trezorů. Nejlepším hercem je tu tradičně Siegfried Schürenberg jako šéf Scottland Yardu. S ohledem na dobu vzniku i na příslušnost do brakové produkce za tři. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Měly mě varovat už ty jeptišky, který vyráběly keramický shity v klášteře. V klášteře s kaplí vymalovanou růžovou barvou a kde hned v prvních minutách dojde k vraždě utopením ve váze, nebo co to bylo. Ach jo. Napětí nic moc, humor žádnej (ano, Eddi Arent tu je opravdu ve vážné roli - škoda), superintendant je neatraktivní, holek hezkejch tam taky moc není, v dramatickejch scénách hraje rozjuchaná tra la la hudba... Po Indickém šátku je tato adaptace Edgara Wallace pro mě trochu zklamáním. I přes mou lásku k tomuto typu filmů. ()

Reklama

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Lacinejsi a neprilis zdarily pokus o goth naladu... Je to sice britske, ale prislo mi to nejake prilis televizni, nebo ridke, nebo nevim, jak to rict...zadny goth-horror ci nejaky druh exploitationu necekejte. Jde o konverzacni zalezitost, detektivku. Mym zajmem ale byla ucast Sophie Gardy, ktera byla ve sve dobe cellkem hezka holka (zname mj. z Vinnetoua). A ty to sliso, takze dve hezdy nakonec udelim. 2+ ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Prostředí anglického venkovského sídla mě nikdy nemůže zklamat. Stewartu Grangerovi dámy neustále opakují, že nevypadá jako policista, přitom to má napsaný na čele a krom toho vypadá jako Derrick. Eddi Arent se snaží tvářit vážně, ale když ho při bankovní loupeži navlíknou do žlutýho hliníkovýho skafandru a bere na sebe podobu přerostlého Mimoně, tak zdařile konkuruje své nejslavnější roli lorda Castlepoola. Dobrá kriminálka, která ani po padesáti letech neztrácí dech a plyne z ní poučení, že i jeptišky můžou bejt pěkný svině. ()

pepua 

všechny recenze uživatele

"Viděl jsem to jako malé děcko, vykakal jsem strachy všecko." Jó, když se hodnotí tímto stylem, to se nelze divit, že film má tak vysoké hodnocení. Tuto už barevně natočenou adaptaci podle E. Wallace můžu jednoznačně zařadit mezi nejslabší kousky z celé té dlouhé řady filmů. Nejzajímavější mi zde připadá samotný nápad, a sice jeptišky na dráze zločinu, to ale k spokojenosti nemůže stačit. Napětí, (vtipný) humor, spád, to všechno tento film postrádá. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se na zámku Strawberry Hill House poblíž londýnského letiště Heathrow. (argenson)

Reklama

Reklama