Reklama

Reklama

Hornblower - Důstojnické zkoušky

(TV film)
  • Velká Británie Hornblower: The Examination for Lieutenant (více)

Obsahy(1)

Okrem vojny s revolučným Francúzskom, provokuje britská flotila v jeho vodách aj ďalšieho večného rivala - Španielsko, ktoré sa stále nemôže zmieriť so stratou Gibraltaru, ktorý obsadila a dobyla britská koruna. Mladý Hornblower je však zároveň tŕňom v oku niektorým poddôstojníkom, lebo sa poctivo pripravuje na dôstojnícke skúšky. Na bojovej lodi, kde slúži, však vládne veľká nespokojnosť potom, keď kapitán zníži denný prídel stravy, pretože Španieli zajali zásobovaciu loď. Pri náhodnom stretnutí s africkými Maurmi sa boja, aby sa nenakazili morom a preto zostáva celá posádka v dlhšej karanténe. Keď sa Hornblower vráti do služby, preslávi sa tým, že záchráni svoju bojovú loď pred útokom zápalnej lode. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (39)

Streeper 

všechny recenze uživatele

Je to o trochu horší než jednička, ale stále si alespoň trochu drží tu kvalitu. Film se stále zaměřuje na osobnosti postav, což už je na mě možná moc, stačilo nám to v prvním díle, v tomto je to už zbytečné a mohlo se to více soustředit na samotný příběh. Nicméně musím říct, že dějová linka s morem nebo samotná zkouška byla skvěle natočená a moc mě bavila. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Mor, hladomor (to je přehnané, ale hezky to jde po sobě), blokáda Gibraltaru, tělesné tresty a jiné aspekty dobového mořeplavectví. Dobré televizní dílo, ale Forester přece jen není O'Brian a Grieve není Weir. Líbí se mi, jak Gruffud vždycky vypálí z jedné pistole, pak jí okázale zahodí a vytáhne druhou. Zřejmě za ním stejně jako za mamlůky chodí sluhové a sbírají zahozené pistole. ()

Reklama

Finskej 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že jde o jeden díl z celkem osmidílné série, ohodnotím vše naráz: velice solidní série ze starého námořnického prostředí, herecké výkony dobré (Ioan Gruffudd vážně hraje a tímhle si získal z nesympatií mé sympatie), skutečné lodi (minimálně někde určitě) mě uchvacují a prosté, uvěřitelné a nepřekombinované zápletky jednotlivých dílů jsou tak akorát. Zkrátka poctivá filmařina, příčetné scénáře, pěkné epizodky z doby britsko-francouzských střetů za revoluce. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Hornblower na druhou nás provede po dalších, tentokrát ale nejen mořských dobrodružstvích. Posádka je ohrožena nákazou morem a proto musí zůstat patřičnou dobu na souši v karanténě, k velkému údivu Hornblower nakonec přeci jen přežije :) A k tomu všemu ještě složí důstojnické zkoušky, co víc si přát? Kvalita je na stejné úrovni jako díl prvni, proto i hodnocení zůstává taktéž stejné - 8/10 ()

štěpule 

všechny recenze uživatele

Je to úžasné, Hornblower má rozhodně styl! Sledovala jsem to pár roků zpátky a byla jsem nadšená. Proto jsem byla velice zvědavá co na toho odvážného klučinu budu říkat teď a můj názor se rozhodně nezměnil ani po těch pár letech, spíš bych řekla že naopak! Velice silný příběh, zaslouží si plný počet hvězdiček. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se převážně na Ukrajině a některé záběry jsou točeny v Portugalsku. (Terva)

Reklama

Reklama