Reklama

Reklama

Recenze (13)

Adrian 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmov, ktorého "veľkosť" spočíva v jeho jednoduchosti a fikcia je úspešne nahradená realistickým vyobrazením charakterov a prostredia periférie mesta. Kolísavé herecké výkony, subtílna formálna stránka a v rámci nej aj soundtrack s džezovým nádychom (veľmi citlivá trúbka) výrazne napomáhajú budovať atmosféru nezvrátiteľnosti osudu, ktorý postupne drví aj tie najodvážnejšie sny o sebanaplnení a zabezpečení rodiny, rovnako ako stiera hranice medzi čistým dobrom a zlom. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Kto tancuje s čertom, nech čaká peklo. Jednoduchý príbeh ? No a čo. O čo viac pôsobí vizuál filmu "civilnejšie", o to viac je realistickejší a presvedčivejší. O to viac vyniknú sociálne aspekty tohto príbehu o mladíkovi, ktorý bol až príliš loajálnym snílkom, čo ho nakoniec i zničilo. Pokiaľ od každej Ázie nečakáte osvietenie, celkom si to užijete. 8/10 ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Slušný gangsterský snímek, ve kterém se kurážný mladík Mak-dong, právě propuštěný z armády, díky letmé známosti s barovou zpěvačkou Mi-ae stane členem "rodiny" a později i pravou rukou jednoho z místních mafiánských pohlavárů. Děj filmu není nijak překotný, sledujeme v něm postupnou přeměnu Mak-donga z otloukánka až v důvěrníka bosse gangu. Zpočátku odlehčený příběh se později překulí do vážné roviny mafiánského dramatu. Mladické ideály Mak-donga a jeho smysl pro čest vezmou v konfrontaci s nelítostným prostředím mafie brzy za své. Sentimentálnímu vyznění filmu napomáhá vedle klidné režie a old school zpracování i decentní hudba a typově přesný představitel hlavní role. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to úplne priemerná gangsterská dráma. Má celkom dobrý príbeh o bývalom vojakovi, ktorý sa z armády vracia domov, ale ten už nie je čo býval, všetko sa zmenilo a ani z rodiny mu tu už moc členov nezostalo. Pri hľadaní práce náhodou narazí na ženu, ktorá ho už predtým očarila, lenže je priateľkou šéfa zločineckej organizácie, ktorej súčasťou sa stáva tiež. So šéfom sa čoskoro spriatelí, ale udržuje vzťah aj s jeho priateľkou a tak ho kvôli tomu, ale aj zločineckej práci čaká mnoho problémov. Spracovanie nie je najhoršie, ale ani ma až tak moc nezaujalo. Síce zápletka ako celok pôsobí dobrým dojmom a obsahuje viacero dobrých prvkov, ale inak je to skôr sklamaním. Celkovo tomu chýba ten správny náboj, jednotlivé prvky mi prišli také nevýrazné, rovnako aj postavy nie sú až tak dobre podané, aby sa k nim dal vytvoriť nejaký vzťah a navyše sa to väčšinu času nesie v takom pomalšom tempe. Dá sa na to pozerať a občas sa nájde nejaká zaujímavejšia situácia, obzvlášť zaujímavá naháňačka s policajným autom, ale celé je to také bez života a bolo mi úplne jedno, ako sa to skončí, prípadne či hlavné postavy prežijú, keďže to išlo mimo mňa. Takže aj tie žánre mi prišli také nevýrazné, gangsterka je len priemerná, navyše ani akcie tu moc nie je, romantická línia mala najväčší potenciál, ale moc si ma nezískala a dráma pôsobí tiež len tak obyčajne. S hereckým obsadením som spokojný, charizmatický Han Suk-Kyu v hlavnej úlohe, bavil ma šéf zločineckej organizácie, k tomu Song Kang-Ho v úlohe gangstera a poteší aj Jung Jin-Young v menšej úlohe, obsadenie je bezpochyby hlavným kladom tohto filmu. Jedine tá postava ženy, ktorá mala byť takmer najdôležitejšia ma moc nezaujala. Réžia a technická stránka sú plne priemerné a to po všetkých stránkach. Takže na ten priemer to bez problémov stačí, navyše obsadenie a pár scén sa vydarili, ale celkovo je Green Fish predsa len jeden z najslabších juhokórejských filmov, aké som zatiaľ videl. 53% ()

Nancy 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mne opravdu nebavilo. Celý film jsem se šíleně nudila, bylo to odporně natahované a nejvíc konec, kdy už jsem byla hrozně ráda, že jdou titulky. Jednotlivé postavy se mi pletly (ještě jsem děkovala, že aspoň jeden má obvázanou ruku a tudíž, pokud není zabírán jen do pasu, jsem vždy věděla, o koho jde) a na korejská jména opravdu pamatováka nemám. Co se dá pochválit jsou akční scény, ale ty mě nedonutí, abych to ohodnotila lépe. Možná to bylo tou pozdní hodinou nebo na mě třetí film v korejštině s anglickýma titulkama byl už moc, ale málem jsem u toho usnula. Ještě štěstí, že May a Hogun měli náladu si povídat. Děkuju Vám, hezky jsme si pokecali. ()

Hogun 

všechny recenze uživatele

Tento film mi unikol ako vlak hlavnému hrdinovi na začiatku. Nedá sa mu uprieť snaha, ale výsledný efekt ma nechal chladným, a to najmä kôli nepresvedčivým hereckým výkonom, nudnému scénáru, chaotickému strihu a neprimerane dlhej stopáži. Nerád to priznávam, ale európske filmy s podobnou tématikou mám oveľa radšej... a asi vážne čakám od každej Ázie osvietenie :) 6/10 ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Romantická línia mi tam prekážala, pretože sa kĺzala len po povrchu. Hlavný hrdina ale dosť v pohode aj čo sa týka motivácií aj čo sa týka naivity. Do toho neónové svetlá, tanečné bary, rodinné prostredie ( ktoré bolo vykreslené najlepšie), smutný saxofón nesúci sa hudobným podmazom a realistické krvácanie. V zásade to má veľa superlatívov. Nehrá sa to na veľké umenie. Chang-dong Lee je vo svojej réžií presný a vie čo chce vyrozprávať. Hoci to nemá pachuť až tak výraznej žánrovky, jedná sa o slušný, nenudiaci film. A päste v kontakte s papuľou nevydávajú to filmové dž, ako obvykle. Kvôli tomuto za mňa veľké plus. ()

Folpa 

všechny recenze uživatele

Nevím, co to vidí jako gangsterský film. Vyloženě jsem se nenudil ale ani mě ničím nezaujal a v pár věcech mi i vadil. Například voják si nechá natlouct od tří cucáků? ()

kikuka 

všechny recenze uživatele

Malý dobrý film, ktorý je ďalším z dôkazov krásy v jednoduchosti. Jemne vpracovaná línia (ne)schopnosti vyrovnať sa so zmenami osobného životného prostredia, ako aj akási dokumentácia premeny až vidieckeho predmestia na súčasť moderného veľkomesta. Jazzová ("wooovská") hudba a najmä Han Suk-kyu sú pre mňa tichým bonusom. ()

tygr! 

všechny recenze uživatele

Film svým způsobem tak čistý, naivní a sentimentální jako jeho hrdina, navrátilec z vojny Makdong. Jak poznamenala kamarádka, bylo to trochu jako od Bohdana Slámy... teda kdyby Sláma měl rád gangsterky. Je to kritika neúprosně se rozvíjejícího kapoše, což mi přijde obzváš't pikantní v souvislosti s tím, že režisér je (nebo byl) korejským ministrem kultury. Dobrý debut chlapíka, který natočil skvělé Mentolky a ještě lepší Oázu. ()

Související novinky

Program FILMASIE

Program FILMASIE

20.11.2005

Hlavním bodem programu prvního ročníku festivalu asijských filmů FILMASIE, který se uskuteční ve dnech 1. 7. prosince 2005 v pražských kinech Světozor a Aero, bude Jižní Korea. Tu budou zastupovat… (více)

Reklama

Reklama