Reklama

Reklama

Vánoce v srpnu

(festivalový název)
  • Jižní Korea Palwolui keuriseumaseu (více)

Obsahy(1)

Hlavní hrdina Jung-won vlastní ve městě fotostudio. Jung-wonovi chodí denně lidé, kteří si u něj nechávají vyvolat svoje fotografie. Nikdy ho nikdo nezaujal tak, jako mladá policista Da-rim. Okamžitě si padnou do oka a začínají se sbližovat. Chodí spolu na poutě, vypráví si příběhy ze života. Pomalu se do sebe zamilují, avšak jednoho dne Jung-won zmizí. Nestalo se mu něco? Najde Da-rim svého milovaného? (TylerGage)

(více)

Recenze (20)

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Takový nenápadný snímek, který vnímám jako předobraz a příslib jihokorejské produkce v dalším desetiletí. Nikde netlačí na pilu, používá trochu "klasičtější" filmařský jazyk, působí na mě starší, než doopravdy je (toto a A Moment to Remember odděluje pouze 6 let). Nezapůsobí to na vás tolik, jako pozdější jihokorejské filmy, ale 4* jsou zasloužené. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Snímek o všech trhlinách lidskosti. Na vnější straně to může vypadat jako film o smrti, ale je ve skutečnosti je to film o životě. Uvědomíte si, že život je křehký a krátký, ale přesto je krásný a plný lásky. 4 cenami oceněný(Blue Dragon Award - nejlepší film + 3 * režie pro Jin-ho Heo) a na 2 nominovaný film. 85 % ()

Reklama

numi 

všechny recenze uživatele

Jde o moje čtvrté setkání s korejským filmem a zatím také bohužel o setkání nejméně zajímavé. I tady je ta, pro korejský film již tradiční, zvláštní atmosféra, která na vás dýchá neuvěřitelně svěží pocity, které jsou navíc znásobovány až smrtelně trpělivou a nikam nespěchající kamerou. Je až do nebe volající, že skutečnou atmosféru, kterou můžu potkat za rohem svého baráku, jsem našel v korejských filmech - nikoliv ve filmech hollywoodských a dokonce ani ne v těch českých. Tomuhle filmu ale kousíček koření přece jen chyběl. Tři a půl. PS: Musím upozornit na výborného Suk-kyu Hana, který je, jak již napsal tombac přede mnou, velmi příjemně civilní... [březen 2006] ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Natočený i zahraný to je velice pěkně, což o to a Han Seok-gyu, kterej se ve filmu neustále stupidně směje, působí právě kvůli tomu smíchu hodně realisticky, ale tak nějak mi chybělo ve filmu nějakej silnější moment, přišlo mi, jakoby se neustále chodilo kolem horký kaše, neustále se hlavní postavy míjí, neustále to působí nedotaženě a to až do samotnýho konce. ()

sonnak 

všechny recenze uživatele

Ve svém žánru tak trochu netradiční film, který se obešel bez hromady ingrediencí, kterými běžné romantické filmy nešetří, ba co víc, kterými se snaží budovat atmosféru. To nemá Christmas in August vůbec zapotřebí, jeho síla je někde úplně jinde - bez příkras a přehánění, bez dotyků či fyzických důvěrností, a přesto tak neuvěřitelně silný a působivý. I identify, this is what love is. ()

Galerie (36)

Reklama

Reklama