Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je jednou z fotbalových legend. Spolu s Pelém, Maradonou, Beckenbauerem a Cruyffem je považován za jednoho z pěti největších světových fotbalistů všech dob. Na příčky nejvyšší vystoupil ve velice mladém věku. Když se v r. 1968 Manchester United stal (především díky němu) vítězstvím nad Benficou Lisabon držitelem Evropského poháru, bylo mu pouhých 21 let. Deset let patřil k miláčkům národa, jeho popularitu v té době bylo možno srovnávat snad jen se slávou a oblibou Beatles. Na rozdíl od nich ovšem George Best neunesl slávu, peníze a zbožňování šílících fanynek. Na řadu přišel alkohol, drogy, skandály a vězení. Z muže, který chtěl dobýt svět, se stala chátrající troska. Přece však v sobě nakonec našel sílu se zvednout. Dnes žije ze svou ženou v Anglii, pořádá po celém světě přednášky a pro Sky TV komentuje některé sportovní přenosy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (13)

Shit 

všechny recenze uživatele

Jenom průměr a to je veliká škoda, život George Besta měl určitě větší filmařský potenciál, než se tady podařilo udělat. Za velký plus filmu považuju dobové záběry, který ukazují nejlepší akce Besta a to mě, jako fotbalovýho fanouška zahřaje, ale to co mě už moc nezahřálo je naprosto otřesnej komentář, za to zřejmě může český dabing, protože takhle špatný komentátory anglie asi nemá, bohužel se tim všechny ty dobový záběry degradovaly o třídu níž, ale zase to vynahradily dobrý herecký výkony a celekm slušnej scénář, ale rozhodně se z toho dalo dostat mnohem víc ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Totálně zprasený životopis, nejen obsahově, ale zejména formálně. Zmatená režisérka není schopná natočit normální fotbalový záběr, takže každý pohyb "falešného" Besta na hřišti je ponejvíce utrpením. Na druhou stranu, ten životní příběh je tak poutavý, že jsem to dokoukal i přese věchnu hrůznost až do konce. Jen v minimální míře je to ale zásluha autorů. 30% ()

Reklama

JanCarlos 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se na to, protože o aktivní kariéře George Besta jsem toho zas tolik nevěděl. V současnosti se objevují pouze zprávy o tom, kde a s kým se ožral, kterou milenku zmlátil, nebo že je před/po transplantaci jater apod.. Filmové zpracování je ale neuvěřitelně nudné. Dalo se z toho vytěžit mnohem víc.. ()

DaweBIKE 

všechny recenze uživatele

I přes negativní hodnocení a komentáře musím zde dát 4 hvězdy.Dokonalé to nebylo,ale herecky uvěřitelné a dobové záznamy z 60.let potěšili.Líbilo se mi,kde byl vylíčen život jak po sportovní tak i soukromé stránce,kde dokázal spadnout z vrcholu až na samé dno.Samo o sobě vypovídá,jak s velkou pompou byl před pár lety pochován v jeho rodném městě Belfastu pochován - R.I.P. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Než sem film viděl, v životě sem o někom, kdo se menuje George Best neslyšel. Po shlédnutí filmu sem měl velice jasnou představu, kdo byl George Best, co udělal, jak žil. Velice slušné herecké výkony všech zúčastněných, v čele s velice uvěřitelným Johnem Lynchem a dobová atmosféra dodávají filmu na autenticitě a celkově ho povyšují na více než jen pouhý hraný dokument. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama