Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po tom čo sa manželský pár nasťahuje do nového domu, začnú sa diať čudesné veci, zo sklepa sú počuť tiché hlasy. To je však len začiatok teroru, ktorý Sally zažíva, keď ostáva sama doma. Prežije Sally útok tvorov, ktoré sa jej chcú zmocniť? Hororová klasika 70. rokov. (Tartaros)

Recenze (8)

gumli 

všechny recenze uživatele

Na TV film celkom dobré.Skutočná americká horrorová klasika.V starom rodinnom dome v suteréne za pecou žijú malý hnusný škriatkovia,škodoradostný a zlomyseľný.Ale neboli nijako strašidelný alebo desivý,skôr odporný.Stále si medzi sebou šepkajú,ktovie čo stále vymýšľajú.Žiadna krv,ani nejaké veľké násilie,ale film nenudí a je pozerateľni.Ale z filmu sa nedá zistiť,že skadiaľ vlastne tieto malé ohavné stvorenia pochádzajú a prečo chcú domácu pani vtiahnuť do tej starej pece,v ktorej je hlboká diera.Ale nakoniec ju aj tak dostanú.Žiadny happyend sa nekoná.Škoda. ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Televízny horor skromnejšieho rozpočtu z produkcie “Lorimar Productions“, sa podarilo vyprodukovať za zhruba dva týždne a to prakticky od úvodného filmového castingu, až po finálne zábery (vrátane špeciálnych efektov). Časová tieseň výroby bola spôsobená hlavne v tej dobe štrajkom filmových scenáristov, preto bolo dobré film čím skôr dokončiť, aby sa predišlo možným a zbytočným prieťahom v týchto neistých časoch. Podarilo sa a tak sa Don't Be Afraid of the Dark mohol televízne vysielať. Úspešnú premiéru si odbil 10. októbra 1973 na americkej televíznej stanici “ABC“ (American Broadcasting Company). Tajomný horor bez nechutností, snažiaci sa vyvolať strach prostredníctvom neznáma ukrytého v zapečatenom komíne v tmavej pivnici, patrí do kategórie tzv. “house hororov“. Novo prisťahovaná manželská dvojica Farnhamových sa pri rekonštrukcii a obnove starého sídla, zaslúži o prebudenie zla z popola komínu. Kto sú tie malé potvory? Čo chcú? A sú tu vôbec? ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Opravdu kvalitní film. Ale přeci jenom u mě vyhrál remake. Tohle taky není špatný, ale mám pár výhrad jako třeba to že délka filmu(75 minut) mi narozdíl od remaku nedala žádnou možnost vžít se do postav takže mi bylo jedno co se stane teď a co na konci. Dále konec byl strašně debilně ukončen. Čekal jsem ho ale takhle narychlo splácanej fakt ne. Dále ty příšerky chtěly duši tý ženský což je fajn ale proč chtěly jenom její? Plno otázek a málo odpovědí, což mi remake dal. Film nějak dál srovnávat nebudu filmy jsou si dost podobný a některý scény jsou prostě okopírovaný. Co mě na tomhle filmu bavilo byla atmosféra která se dala krájet, ten dům byl dost hnusnej. A k tomu dopomáhaly hlasy těch skřetů které byly dokonalé a dokázaly navodit husinu. Stejnak jako ty masky který vypadaly celkem strašidelně a navíc nebyly zas tak často vidět. Takže další plus za tajemnost. Dávám stejnej počet jako remaku ale kdybych byl nucenej si vybrat co je lepší tak řeknu asi remake. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Krásný starý dům, jehož zdi dýchají tou pravou hororovou atmosférou. Typický strašidelný hudební podklad, který zaručuje příjemné pokoukání. Pohodové herecké výkony všech zúčastněných postav. Skřehotající přízraky, které jsou vypuštěny z krbu, který se skrývá ve sklepě. Kombinace, která dokáže stoprocentně fungovat. Nefunguje však přesně tak jak má, protože příšerky, které jsou bohužel hned zkraje odhaleny vystraší možná tak malé děti. Nebýt jejich vizáže, připomínající chlupaté loutky s lebkounskými hlavami, dal bych o bod navíc, atmosféra totiž pracuje výborně. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Remake je pro mě jedním z nejočekávanějších hororů nadcházejících měsíců, rozhodl jsem se ale dát nejprve šanci původní verzi. Přecijenom, pokud je kvalitní, tak považuju za správné, abych ji viděl dříve. No a ona kupodivu docela kvalitní je. Hrdinové, jeden dům a něco zlého v něm - klasická kombinace, která často fungovala, funguje a ještě nějakou dobu asi fungovat bude. Roli "něčeho zlého" zde zastávají takové malé užvaněné bestie, dnes už bohužel příliš strachu nevyvolají, čas se na nich nepěkně podepsal. Levné, krátké, atmosférické pokoukání. ()

Zajímavosti (2)

  • Snímek byl natočen (včetně schválení scénáře, výroby speciálních efektů a castingu) za něco málo přes dva týdny, což je nezvyklá doba i na televizní produkci. [Zdroj: Svět filmu] (Krouťák)
  • Autor scénáře napsal příběh na základě příhody z vlastního života. Tedy, ne že by mu dům obsadila démonická stvoření, ale měl takový zašlý a temný krb, že do něj nikdo nechtěl vlézt a vyčistit ho. Zbytek je výplod fantazie. [Zdroj: Svět filmu] (Krouťák)

Reklama

Reklama