Reklama

Reklama

Natočeno podle neuvěřitelně skutečného příběhu, film osvětluje i ta nejtemnější místa. Po záchraně mladého chlapce před nelítostnými obchodníky s dětmi se federální agent dozví, že chlapcova sestra je stále v zajetí, a rozhodne se vydat na nebezpečnou misi, aby ji zachránil. Když se mu krátí čas, dává v práci výpověď a vydává se hluboko do kolumbijské džungle, nasazuje svůj život, aby ji osvobodil od osudu horšího než smrt. (bianci)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (97)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Film, který pracuje s velice ožehavým a citlivým tématem, ale který úplně nefunguje sám o sobě. Sound of Freedom vzbudil nemalé rozpaky, ale pod obří kontroverzí se skrývá průměrný film, který v první třetině tlačí na city, ale rozbrečet dokáže maximálně ženy v domácnosti případně ty diváky, pro které je filmovým vrcholem drama z Hallmarku. Jako thriller film nepřináší dostatečné napětí a jako životopisný film je zase šíleně zkratkovitý a zjednodušený. Co vše pozvedává z ubuleného TV snímku je kamera, která se sice na sílu snaží o wallpaperové momenty, ale je skutečně tím jediným, co připomene film, který si zaslouží promítání v kině. I přes veškerou kritiku se nejedná o vyloženě špatný film, ale jeho důležitost je pouze v tématu a ne ve zpracování. 50% ()

fantassia 

všechny recenze uživatele

Je důležitý úhel pohledu, samozřejmě  sledovači hororů a  krví a efekty nasáklých  podvodů zapomínají na realitu, pakliže se skutečně něco takové děje a ono se v nemalé míře děje, tak je asi podstatné, že je to hnus samo o sobě bez jakéhokoliv přibarvování efekty a ukazování fyzického násilí na odiv všem zvrhlíkům. Já osobně jsem velmi přivítala, že jsem nemusela žádné podrobné zvrhlosti sledovat. Tvrdost lidských srdcí se ale neuvěřitelně odkrývá, v komentářích, ve kterých si dotyčný zvrhlík nepřišel na své. Ty počty unesených jsou alarmující a film evidentně nese poselství, jehož účelem jistě není, aby rajcoval  a uspokojoval  pedofily zajímavýma ,,nenudnýma" scénama, ale probudit veřejnost a normální lidi, aby si uvědomili, kdo si nechrání své děti,nemá budoucnost... ()

Reklama

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Veľmi kontroverzná téma a priebojná aura cenzúry vyvolávali v Sound of Freedom čierneho koňa medzi divákmi sledujúcich streamovacie platformi. Ide o patetickú poctu odvážnemu hrdinovi, ktorý bez presvedčivo obhájiteľnej motivácie nasadzuje vlastný život ďaleko od svojho domova, aby hájil princípy spravodlivosti a správnosti. A dotkol sa citlivých emócií. Pripomína to Nessonovskú pomstu voči mašinérii ziskuchtivých bastardov, ktorí sa nezriekajú podmaniť najbezbrannejšie články (deti) pre vlastný profit. Film využíva zaručenú schému, ktorá už v dnešnej dobe nemá taký efekt, keďže sa aj divácky vkus predsa len niekam posúva. Najviac ma dojal Caviezelov outro speech na konci počas záverečných tituliek, než hocičo vo filme samotnom. ()

xLIGHTx 

všechny recenze uživatele

Snímka s dobrým posolstvom a zámerom. Spracovanie obchodovania s deťmi, s pedofíliou je tu dosť krotké, aby to bolo ako tak prijateľné a zvládnuteľné pre diváka. Film sám o sebe zase nič extra nie, taký  priemernejší, ale cennou je jeho téma, ktorú otvára a vlastne snaží sa o akúsi motiváciu bojovať s touto zvrátenosťou vo svete. (Inak, ako lepší a silnejší mi príde poľský Small World, ale ten je zase drastickejší, pesimistickejší a je z európskeho prostredia.) Jim Caviezel s jeho spirituálnym feelingom sedí do svojej role ako uliaty. Mira Sorvino po staršom TV dvojfilme Human Trafficking opäť po rokoch v snímke o  obchodovaní s ľuďmi. Sound of freedom nie je najkratší, zase na druhú stranu niektoré plytšie, prázdne filmy bez hlbšieho posolstva majú omnoho väčšiu dĺžku, takže prižmúril by som oko. Ostáva len držať päste tomuto projektu a jeho tvorcom. Za tri hviezdičky, ale vzhľadom na guráž tvorcov pustiť sa do tejto prehliadanej, bolestivej a možno aj trochu tabuizovanej témy a za to, že to má veľmi dobrý cieľ, tak mierne nadhodnocujem, za štyri. ()

movieband 

všechny recenze uživatele

Nepříjemný a silný film. Bohužel se najdou lidi, ne jen v internetovém prostoru, kteří budou celou situaci shazovat do konspirace, nesmyslu a katolické agitace. Takových je mi líto. Protože, i kdyby SoF nebyl natočen, pořád by se stačilo jen podívat na statistiky zmizelých dětí a statisticky prokázané obchody s dětmi v sexuálním průmyslu, nejen v US. Lidem, kteří zpochybňují i tahle tvrzení... Přeju asi fakt hezký život. K filmu - výborná práce. Nedivim se, že hlavounům z filmového průmyslu autoři šlápli na kuří oko. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (10)

  • Tvůrci filmu prostřednictvím oficiálního Twitterového účtu filmu pozvali lidi na film do kina s cílem prodat 2 miliony vstupenek symbolicky za 2 miliony dětských obětí obchodu s lidmi, ke kterému dochází dle statistik ročně. Na tweet reagoval Elon Musk s doporučením odvysílat film zdarma na Twitteru, jehož je vlastníkem, s dovětkem, že si nebude nárokovat žádný zisk. Distributor druhý den odpověděl: „Bezvadný nápad. Proberme to!“ Musk už v minulosti proklamoval, že si Twitter koupil s hlavním cílem odstranit dětskou pornografii z platformy. (Cooller)
  • Timova (James Caviezel) první práce pro tajné služby byla v CIA, kde pracoval až do událostí 11. září 2001. Díky tomu, že vystudoval v oblasti terorismu a zbraní hromadného ničení přešel k tehdy nově zřízené Homeland Security. Zde se terorismu věnoval pouze prvního půl roku a následně byl požádán, aby pomohl vybudovat speciální jednotku věnující se zločinům praktikovaných na dětech. Tim neví, proč o to byl požádán, ale bylo mu řečeno velícím důstojníkem, že je mladý a má na své straně víru, a to by mu mohlo pomoct nezničit si „duši“ při vyšetřovaní takového zvěrstva. Tim zde pracoval jako speciální agent v oddělení vyšetřovaní 12 let, z toho 10 let strávil na hranicích, kde chytal převážně pašeráky dětí. V roce 2006 se však v USA změnil zákon, který dovolil speciálním jednotkám přesunout svoje operace i za hranice USA, hlavně směrem na jih. V roce 2012 byl však povolán za prací zpět do USA a zde proběhla scénka z traileru/filmu, kde se Tim ptá své ženy, co má dělat, protože nemůže pokračovat ve své práci, pokud zůstane. Avšak když zůstane, tak má také možnost zachránit nevinné děti. Timova rodina s tehdy 6 dětmi tak čelila velkému morálnímu dilematu. Tajně doufal, že ho jeho žena od nápadu odradí, aby se mohl vrátit domů za rodinou, ale jeho žena reagovala bez váhání naprosto opačně, a proto se rozhodl zůstat a děti zachránit. (Cooller)
  • Tim Ballard (James Caviezel) uvedl, že Ernst Oshinsky (Kris Avedisian) měl více než 2 miliony kusů obskurního materiálu přímo ve svém domě v době zatčení, a to převážně fotografie a pásky znásilnění dětí. Tim popsal, že osobně viděl pásky, kde se dětské tělo doslova zlomilo pod náporem tlaku násilníka. Viděl na tisíce hodin takových záznamů. Ve filmu však tyto záběry nejsou znázorněné, protože nechtěl, aby diváci byli vyděšeni a utekli znechucením a hrůzou ze sálu. Uvedl, že sám vidí obličeje svých dětí na tvářích obětí na páscích a nechtěl, aby tímto museli projít i diváci. (Cooller)

Reklama

Reklama