Reklama

Reklama

Nedovo zázračné vzkříšení

Obsahy(1)

Komediální příběh inspirovaný skutečnou událostí vypráví o obyčejném snu - vyhrát v loterii a mít vystaráno. Jackie O'Shea je jediný, kdo si v místních novinách všiml zprávy, že kdosi z jejich vesnice vyhrál v irské loterii. V Tullymore žije jenom 52 obyvatel a tak Jackie spolu se svým dlouholetým přítelem Michaelem začne pátrat po výhercově jméně. Od místní poštmistrové se snaží získat seznam všech, co si vsadili, ale to nestačí. Teprve když navštíví souseda Teda Devina, který leží v posteli, v ruce svírá osudný tiket a je mrtvý, protože šťastnou zvěst nepřežil, začíná ta správná točenice. Oba kamarádi se totiž rozhodnou, že vyinkasují výhru za Teda, protože ten nemá žádné příbuzné (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (19)

Bubble74 

všechny recenze uživatele

Tohle byla opravdu osvěžující podívaná! Šarmantní černá komedie, plná přirozeného, nenuceného humoru na pozadí idylického irského venkova. Ústřední sympatický pár rozpustilých staroušků je poháněn výborným scénářem a jejich čertovský plán jak nepřijít o jmění, které je tak blízko na dosah, prostě nemůže neklapnout. Skvělý soundtrack. ()

Courtemanche 

všechny recenze uživatele

Vlna překvapení. Komedie jak má být, styl Irska, v hlavní roli Ian Bannen a David Kelly. Kdo rád Jacka Lemmona, ten to v Ianovi najde, no a extrémista David Kelly, ta jeho jízda na motocyklu, jsou super. Po David tohle dalších sto let nikdo neudělá. Sem-tam i klidnější místa, ale celkově je to dobře napsaný příběh. 4/5 ()

Reklama

Rimland 

všechny recenze uživatele

Pro Irsko mám slabost, a to značnou, takže objektivně to snad ani nemůžu hodnotit. Je to místy zábavné, místy smutné, místy dojemné, někdo by snad řekl že neucelené/nevyužité. Jenže ona je tam ta irská krajina (no, vlastně je to ostrov Man, ale vypadá to skoro stejně :-) ), irská hudba, scéna s pohřebním projevem a hlavně, hlavně ten závěr.... ()

johhny007 

všechny recenze uživatele

Nedovo zázračné vzkříšení je film ,který ačkoli jsem ho viděl v Angličtině , tak sem se i zasmal přišlo mi to jako brilantní nápad,ale musím říct , že jestli se tohle doopravdy stalo tak to mohlo být super ja osobně jsem o tom neslyšel ? Ani ve zprávách a ani nikde jinde , ale vratme se k filmu , který mi od prvních pár minut připadal dobrý čekal jsem , že tam budou nějací mladící a tam byly takovy "pánové ve starším věku" , ale jim sem se taky smál možná i víc než kdyby tam byly nějací pubertáci ;) Jinak super dědina :D , ale co to bych chtěl zažít , alespon to nejlepší na spojení Irska kde jsem strávil poměrně dost času pak VB kde jsem také strávil dost času a i ve Francii jsem strávil dost času vím jaký mají filmy chodíval sem tam dost do kina na jejich filmy , ale tohle mi přišlo takové no prostě za takový rozpočet dobrej film -------83%---- ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Veľmi milá, "starouškovská" čierna komédia, ktorej vládne ústredná dvojica dedkov pripomínajúca na prvý pohľad ufrfľaného Lemmona s Matthauom v Daj si pohov, kamoš. Ostatní obyvatelia dediny sú tak trochu obyčajní dobrosrdeční Íri a tak trochu "masky" na pohľadanie. Zaručene sa pobavíte, aj keď tempo je skôr pomalé, no zavďačí sa vám zábermi na prekrásnu Írsku krajinu podfarbenú náladovou hudbou. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Film byl natáčen v okolí vesnice Cregneash a v lokalitách ostrova Isle of Man. (venus)

Reklama

Reklama