Reklama

Reklama

Kulový blesk

TV spot

Obsahy(1)

„Máňa říkala, že to není směroplatný..." „Kulový blesk" je největší akce v dějinách stěhování. Bytová dvanáctisměna, orgranizovaná JUDr. Radostou, vyžaduje dokonalou koordinaci. Tu však narušuje celá řada komplikací. Neustálé váhání báby Jechové, svatba postarších snoubenců Fliegera a Opatrné a nakonec i opilecké řádění skupiny pod vedením doktora Knotka. To vše a další problémy doženou ustaraného Radostu k ďábelské improvizaci až za hranicí zákona... (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (638)

ivishka 

všechny recenze uživatele

Pěkná úsměvná komedie se spoustou známých scén např: Máte sklep? A můžu ho vidět? Mám hrozně ráda staré ještě vtipné komedie, které otvírají hned několik možností. Buď jde o humor jednoduchý, tedy nenásilný, který je určen jen k pobavení a nebo humor, který je plný narážek na tehdejší dobu. U českých filmů obzvláště je třeba dávat si pozor. Dost mě pobavil sám Smoljak svým hraním ve snímku a jeho podobou s Einsteinem. Tuto komedii v televizi klidně ráda uvidím znovu. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Smoljak + Svěrák = *****. Výborná komedie, herecký koncert Josefa Abrháma, Rudolfa Hrušínského i dalších. Geniální scénky, spousta vtipu. Velmi se mi líbí scénka, která se odehrává za tmy, při cvičném nočním přesunu: "Dámo, vraťte mi ty housle!". A ten konec...škoda jen, že není pokračování :-) "A máte sklep?" :-) ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

"Nejhorší na tom všem je, že člověk musí komunikovat s lidmi, se kterými nemá vůbec nic společného." Československý film mal vždy tú vlastnosť, že aj z mála dokázal vyťažiť maximum. Z úplne nevinného a jednoduchého námetu ako je dvanásťnásobná zámena bytov sa dokázal natočiť hotový filmový zázrak sršiaci inteligentným humorom, vtipnými hláškami a schopnosťou skryť za pozlátko humoru aj myšlienky, ktoré stoja za zamyslenie. Niet sa ale čomu čudovať, veď dvojica Zdeněk Svěrák a Ladislav Smoljak je osvedčenou filmovou značkou úspechu. Záverom sa mi nedá spýtať sa: ...nemá někdo z panstva už chuť na pravou brazilskou kávu? 85/100 Videné v rámci Season Challenge Tour. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Geniální šílenou dvanáctisměnu bytů jsem viděl teprve teď. A je to napěchované jedním gagem za druhým včetně legendárního Máte sklep a Máňa říkala, že to neni směroplatný. Jedno z těch stěžejních děl autorské dvojice S&S, které táhne celá plejáda tehdejších herců v čele s Hrušínským i nejznámější neherečky Milady Ježkové. Přesto všechno považuji Vrchní Prchni za to lepší, kde hlavní roli hraje Abrhám. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Některý filmy a obzvláště ty Smoljak+Svěrák (+Podskalský) se dají vidět furt a čím víckrát je vidíte, tím jsou lepší. Navíc s takovým hereckým ansámblem :) ~~~ "Vy si teď možná myslíte, že jsem byl nějaký proutník, ale to mělo všechno čistě umělecký a platonický ráz, pane Knotek. Anička... Ta měla na zadečku takovou velkou roztomilou pihu." ()

Galerie (15)

Zajímavosti (42)

  • Knotek (Josef Abrhám) poté, co musel vynést uhlí ze sklepa, má v mnoha dalších filmových záběrech, i když je vykoupaný a převlečený, kolem očí černé linky. Není pravděpodobné, že by se točilo chronologicky, je to nejspíše jistá připomínka hornických krajů, kde takto horníci vypadali a tento nechtěný „makeup“ už nedokázali umýt. (sator)
  • Knotkovi (Josef Abrhám a Daniela Kolářová) bydlí na adrese Melantrichova 472/12 v Praze na Starém Městě. Nárožní dům je gotický, kolem r. 1610 byl ale významně renesančně přestavěn. Fasády byly upraveny v pozdním baroku. Dům má název „U Zelené lípy“, ale měl i název U Zlaté svině. Dům vlastnil od roku 1635 Jan Marcus Marci, tedy Jan Marek Marci z Kronlandu, renesanční lékař, fyzik a matematik, jeden z posledních českých polyhistorů. Na domě je jeho výrazná pamětní busta od autora L. Šindeláře. (sator)

Související novinky

Zemřel Josef Abrhám

Zemřel Josef Abrhám

17.05.2022

České nebe se rozrostlo o další velkou hvězdu, ve věku dvaaosmdesáti let totiž zemřela jedna z nejvýraznějších postav naší kinematografie, Josef Abrhám. Oblíbený herec se poslední dobou bohužel… (více)

Reklama

Reklama