Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Studenti druhého ročníku jednoho pražského gymnázia jedou na povinný lyžařský kurz. Nikoho příliš netěší, že hlavním vedoucím je přísný profesor Karda, který vzal s sebou dceru Mariku. Kromě Kardy tvoří dozor mladá učitelka Hanka, zkušená a skeptická učitelka Boženka a pohledný instruktor Vláďa. Od počátku kurz provázejí drobné konflikty. U Vikyho Cabadaje, který je vůdčí osobností třídy, najde Karda rozbitou láhev vína. Hned první večer se po večerce kluci vydají na dívčí pokoj a profesor je málem přistihne. Další den začíná výcvik, ale také zápolení mezi Vikym, Radkem a Karlem o Maričinu přízeň. Té se však líbí instruktor, a tak se jejich snahy soustředí na to, jak Vláďu znemožnit. Zatímco se ho snaží vyšachovat, má Karda problémy s věčně opilým kotelníkem, který odmítá topit, protože má koks složený před chatou. Kardovu žádost, aby mu pomohli uhlí složit, kluci odmítnou. Potom se však domluví s kotelníkem, že jim za složení obstará alkohol. Když pak Karda odjede na celý den a noc mimo chatu, využijí příležitosti a benevolence učitelky Hanky a uspořádají v kotelně tajný mejdan. Karel se opije do bezvědomí, a když jej ostatní najdou ve sněhu, zavolá Radek i přes nesouhlas ostatních učitelku. Ta začne případ vyšetřovat, ale všichni předstírají, že o ničem nevěděli, a nechají v tom Radka samotného. (TV Nova)

(více)

Recenze (612)

tron 

všechny recenze uživatele

„To jsme moc nepostoupili, že jo pane profesore?“ Príjemná zimná retro komédia o školskom zájazde na horskú chatu, plná očakávaných udalostí (lyže, mlieko), labužníckych dialógov a solídneho hereckého obsadenia (prevažne mladistvých rolí), v ktorej sa mnohí nostalgicky našli (vzťahy, alkohol, sex). ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Až po letech mi došlo, že je to vlastně velmi smutný a melancholický film o teenagerech. Radek John s Ivem Pelantem geniálně vystihli mentalitu nejen tehdejší osmdesátkové mládeže, ale puberťáků celkově. A my dnešní třicátníci jsme nebyli o nic lepší, to jenom o sobě tvrdíme. Ten závěr je zkrátka úžasný. A k tomu skvělý hudební motiv Zdeňka Johna. ()

Reklama

mchnk 

všechny recenze uživatele

Mládežnická rebelie 80tých let, ovšem s gymnaziálním rozhledem. Obraz nejnižších studentských pudů, ale také morální úrovně a na to, že i když si studenti rádi užívají, mají úctu k profesorům, a lze říci, že mají i určité společenské vzdělání. Což je dnes rozhodně ojedinělý a výjimečný jev. Osobně již léta obdivuji zúčastněnou hippie dvojici, zvláště její ženskou část...je prostě úžasná... ()

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

Hlavně díky výbornému scénáři nadprůměrný film, jehož s přibývajícími lety zesilující kultovní status zakládá tuto relativizující otázku: je to skutečně tak naprosto výjimečný film nebo jsou tuzemské komediální filmy natočené po roce 90 tak slabé? 70% Produkce: Filmové studio Barrandov ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem si matne pamatoval a necekal jsem, ze to bude takova sranda. Obcas tu jsou sice mista bez hlasek nebo vtipu, ale rozhodne nenudi. No a jinak vtipy a hlasky jsou dneska uz prakticky kultovni, k tomu perfektni obsazeni Duchoslav, Suchanek a Brzobohaty a musim jeste zminit neskutecne zlityho kotelnika. No a vzhledem k delce film bavi celou dobu, takze jasnejch 5*. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (40)

  • Rolu kotolníka, holdujúceho skôr alkoholu ako práci, si zahral filmový architekt Boris Halmi s ktorým si režisér Karel Smyczek spolupracoval už vo filme Nechci nic slyšet (1978). (Raccoon.city)
  • Režisér Karel Smyczek strážil bezúhonnosť mladistvých a v štyri hodiny ráno obchádzal izby a kontroloval, či nie sú chlapci u dievčat. (Raccoon.city)
  • Při společenské hře je použita báseň od Alexeje Sergejeviče Puškina "Tatjanin dopis na rozloučenou Oněginovi". (M.B)

Reklama

Reklama