Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V rodině se dědí leccos - peníze, nemovitosti, sbírka známek .... Ale občas se dědí i něco zlověstnějšího - například démon, který se skrývá v podivné sošce. Když se po smrti své matky v Indii dvě dcerky rozdělí, jedna z nich obdrží podivnou relikvii ve tvaru hada, která ji ovládne. Když po letech umírá její sestra podivnou smrtí, přijíždí její ztracená sestra, aby utěšila vdovce a jeho dcerku. Tetička se zpočátku tváří vlídně, ale brzy se začnou dít podivné věci a smrt stíhá smrt. Není divu, neboť tetička má jediný cíl - předat démona svojí neteři a nic jí nesmí stát v cestě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (19)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Dobrý horor! Aj keď dosť predvídateľný, bolo mi jasné, ako to celé dopadne. Vlastne som len čisto podľa názvu čakal nejakú upírinu a napokon sa z toho vykľula čarodejnica a voodoo. Malo to atmosféru, bolo to napínavé a musím pochváliť aj výber hlavnej záporáčky. Akurát záver sa mi zdal trocha naťahovaný, ale to vôbec neznamená, že ma nebavil. Určite si to ešte niekedy pozriem znova. (A mimochodom nechápem, prečo v hororoch z rodinného prostredia, ako aj napr. Ruka na kolíske alebo Orphan, musia byť ženy tie inteligentné, čo vždy odhalia zabijaka, a muži len naivní neveriaci idioti). ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Přichází teta! Vícedenní návštěva příbuzných často bývá traumatizující, obzvláště když jsou posedlí prokletým talismanem z Belgického Konga. Na tohle nebudou stačit nůžky skrz krk, průstřel hlavy ani křovinořez, který po vzoru Čechovovy pušky trpělivě čeká na svoje využití. Netřeba měnit, co staletí funguje, takže hledejme tu správnou hodnotu Fahrenheita.. Obstojná okultní atmosféra, dobrá castingová volba jménem Joanna Pacula (kdo by řekl, že tahle nevinná nápadnice pana Monka zvládne tolik poloh), v roli drzého cukráře budoucí režisér Shawn Levy a pro milovníky alegorií příležitost hledat souvislosti s rozmachem epidemie AIDS na konci osmdesátých let. Pokud nebudete přehnaně nároční, mezi slabiny zařadíte pomalejší rozjezd, ataky agresivního kocoura trpícího akutní vycpaností a úplně poslední záběr, ve kterém se optimistická hudba světlých zítřků přemění na zlověstnou a… A nic.. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jó, magie z Afriky je jiné kafe, než křesťanství, což brzy zjistí i kněz. Cesty dvou sester, Hilary a Felice, se rozcházejí už v dětství. A zatímco Hilary má spokojené manželství, muže Jacka a dceru Amy, Felice se vydá ve šlépějích rodinného tajemství, které převezme od své tetičky při prvním setkání. Solidní čarodějnický horor, který mě bavil více než před lety. Rozjezd je sice pomalejší, ale protkaný tajemnem. K závěru film zrychluje a při scéně v bazénu exploduje. Už tenkrát se mi líbil mechanický černý kocour, na němž je vidět, jak je umělý, ale při tom skvěle démonický. Joana Pacula působí temně, hned jak se objeví, postupně ale její rysy nabývají podoby pekelnice, která s každým krvavým kouskem spojeným s magickým rituálem ztrácí kus své lidskosti. Uhoření, výborná scéna s autem, jehož řidič ztratil kontrolu, a křovinořez. Závěr si tak trochu ponechává tajemství, což kvituji. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Další z filmů kterej mám na harddisku už pěkně dlouho. Moc jsem si od něho nesliboval ale nakonec z toho vylezl koukatelnej horor na téma černá magie, rituály, čarodějnictví. Byť má film pomalejší rozjezd o to silnější má dojezd. Nechybí stupňující napětí a houstnoucí atmosféra podpořená pár vydařenými scénami. Povedl se i výběr herečky do hlavní záporné role. Fešná a zároveň démonicky uhrančivá toť Joanna Pacuła. Ve filmu je znát i česká herecká stopa. Pěkné 3hvězdy ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Méně známý ale povedený a v mnoha případech drsný horor o čarodějnici skryté v těle krásné ženy, která originálními způsoby likviduje všechny, kdo jí stojí v cestě. ()

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Snad první film, u kterýho jsem vážně uvažovala, že to prostě vypnu, protože to byla neuvěřitelná nuda a to podotýkám, že jsem přežila i Bennyho video :). Je to prostě normální slasher, akorát s okultní tématikou, která je ale tak strašně nevyužitá a zabitá vatou, že to prostě člověk jen tak nevidí. Nevadí mi že je to strašně levný, dokonce se mi líbilo to napodobování carpenterovy hudby a divně televizně kanadští herci byli ve skutečnosti příjemně oldschool melroseplacovatí, ale ten děj byl tak šíleně o ničem, zdlouhavej a nudnej, že o jedné hvězdičce jsem nepochybovala už v půlce a bazénový závěr jsem doslova protrpěla, i když by z něj příznivci stargatu určitě byli u vytržení :). ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Slabší kousek s nižších poliček videopůjčoven. Ale Joanně Pacula záporná voodoo kněžka hodně sedla. Jinak je film, kromě dobře natočené scény s utrženou nohou, zajímavý hlavně tím, že se v něm objeví hned dva (a možná dokonce tři) herci českého původu. 2.5* ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Na väčšine hororoch staršieho dáta ( aj keď ide o podradnejšie béčkové pokusy ), je stále badateľná ich oddanosť žánru. Atmosféra, old school triky a nejaká tá erotic scéna. THE KISS, je presne z takéhoto súdka. Pre mňa prekvapenie, o ktorom som v skutočnosti ani netušil, pričom viacero aspektov ( tak napr. Joanna Pacula je v tomto prípade aj bez monštrózneho make-upu tým pravým zosobnením čarodejnice ) poteší nejedného fanúšika tohto žánru. ()

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Vcelku kvalitný osemdesiatkový horor na tému čarodejníctva a čiernej mágie, v ktorom zápornú úlohu dobre stvárnila vtedy ešte nie príliš známa poľská herečka Joanna Pacula. Vo filme je dostatok akcie a zručne natočených gore scén (zapôsobí najmä úvodná scéna havárie). Je to v podstate typický demonický horor, ktorý má "povinný" predpríbeh (odohráva sa v Afrike), sčasti vysvetľujúci pôvod zla a naznačujúci nebezpečenstvo, aj postavu kňaza, ktorý je v tomto filme skôr štatistom. Scenár je asi najväčšou slabinou, lebo obsahuje zopár nedomyslených vecí. Napríklad tínedžerka Amy (M. Salenger) sa v úvode na omši v kostole demonštratívne vzdáva Satana, čo v príbehu prakticky nehrá žiadnu rolu, vzápätí ju totiž teta Brenda (M. Kuzyk) zasväcuje do tajov sexu a rozpráva historku, ako si jej priateľ navliekol fosforový prezervatív, ktorý v noci svietil. Všetko zlé je však na niečo dobré, preto aj diery v scenári spôsobili , že nakoniec zostalo veľa nedopovedaného, a to je pre filmy pracujúce s tajomstvom najväčšou devízou. Príbeh už smeroval do stratena, ale v koncovke ma opäť uzemnil mrazivou atmosférou, ktorá prerástla do prudkej záverečnej akcie. ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Zapomenutý kanadský hororový béčko. Dobový speciální efekty, který vždycky potěší, fajn atmosféra a film nedrhne a šlape jak má. Tahounem je pak překrásná Meredith Salenger jako dcerka těžce zkoušeného tatíka, kterýho s nedobrými úmysly svádí tajemná tetička. A ta příšerácká čičina byla naprosto boží. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Kdyby nebylo tak trapného konce u bazénu, dal bych určitě lepší hodnocení. Jinak průměrný film s průměrnými herci a průměrným dějem. Ať žijí uvřískaní herci! 15% ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Dobrý béčko o hodné tetě co má na zádech malinké mateřské znaménko. Teta je pohledná a i celkem hodná, jen má bubáka v hlavě a neteř na to musí sama přijít a přesvědčit okolí a hlavně tátu, že ona není ta pravá náhradnice za mrtvou mámu. Ps- jak vytahovali mámu z pod auta bylo dobrý, jen si zapoměla nohu. Eskalátor taky hustý. Pohodový horor s dobrou atmosférou. ()

humanbeing 

všechny recenze uživatele

Z celého filmu si vybavuju jen pár scén, včetně pěkného zabití na eskalátoru. A pokud mi paměť dobře slouží, tak bych mu v době zhlédnutí dal 6/10, tedy lehký nadprůměr. ()

TO 

všechny recenze uživatele

Český název je Polibek - Kdysi v Kongu byly od sebe odloučeny dvě sestry. Nyní po 25 letech jedna umírá a zůstává po ní dcera Amy, za kterou přijíždí druhá sestra - teta Felice (J.Pacula), přitažlivá topmodelka, která však ovládá černou magii!!! a dost jí používá, takže se začnou dít zvláštní nehody. Povedený je Felicin domácí mazlíček – krvelačná divoká kočka s vizáží Critters. Dobře natočené hororové scény a řádně vygradované finále dělají z tohoto filmu slušný hororový průměr. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Opět jedna rodinná podívaná. Tentokrát je v ohrožení teenagerovská dcera, o kterou se po smrti její matky začíná zajímat její tetička čarodějnice, která potřebuje nové tělo. Hlavní hrdinka i tetička jsou celkem kočky, takže je i na co koukat. Plusem je námět, protože moc čarodějnických hororů neznám a napínavé finále, mínusem tuna rodinné nudy a keců a také to, že vraždy jsou celkem light a moc z nich neuvidíme (kromě výtahu). Koukat se na to ale dalo bez problémů. ()

Mark1983 odpad!

všechny recenze uživatele

Když jsem tenhle horor s netradičním hororovým názvem Polibek viděl tenkrát tak mně šálil zrak,když jsem zjistil,že se tento film netváří jako horor ani zdaleka.Nuda,kterou jsem nedokoukal. ()

Reklama

Reklama