Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Julia Robertsová získala Oscara za nejlepší ženský herecký výkon v tomto vzrušujícím, zábavném a nekonvenčním dramatu natočeném podle skutečných událostí. Erin Brockovichová (Robertsová) se ocitne ve svízelné situaci poté, co po automobilové nehodě, kterou nezavinila, prohraje spor o odškodné. Erin, která je bez peněz, bez práce i bez jakýchkoli vyhlídek, přiměje svého advokáta Eda Masryho (Albert Finney), jenž pro ni u soudu nedokázal vymoci slíbenou náhradu, aby ji zaměstnal ve své advokátní kanceláři. Tam náhodou narazí na případ znečišťování půdy a podzemních vod, které má zhoubné následky pro členy zdejší komunity. Svou neústupností a osobním zaujetím si Erin nakonec získá důvěru místních a pomůže Edovi vyhrát soudní spor s energetickou společností, která musí více než 600 poškozeným vyplatit nejvyšší odškodnění v dějinách Spojených států. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (389)

kingik 

všechny recenze uživatele

Tento film čistě stojí na výkonu (a dekoltu) vynikající Julie Roberts, která vlastně hraje vždy skvěle. Režijně Steven Soderbergh si vede více než spolehlivě, ale na mě film působil neobyčejně chladně až odtažitě. V některých pasážích jsem se vyloženě nudil, ale na druhé straně už to lépe natočit nešlo. Téma mně nepřišlo až tak poutavé a to asi rozhodlo o mém průměrném hodnocení. 50% ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Není všechno (oscarové zlato), co se třpytí...Rybář: koumák Steven Soderbergh. Ryba-liberálně orientovaná Akademie. Návnady: Rozvedená, sociálně slabá matka malých dětí. Boj malého odhodlaného človíčka proti velké zlotřilé společnosti. Občanský aktivismus. Hippísácký přítel s tetováním a motorkou. Spravedlnost, která má meč sekající pomocí papričkově ostrého jazyka i váhy v podobě vyvinutého hrudníku. Based on true story...Bravo, Stevene, velrybářská výprava se zdařila. Jen se obávám, na tenhle film vzpomíná jen Julia Roberts, když honí svoje dvojčata po haciendě a v průletu mezi obývákem, zimní zahradou a kuchyní bleskne unavenýma očima po krbu, kde se navzdory klimatizaci potí jeden holohlavý chlápek. 70% ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Já tyhle ty „sociální dramata“ zrovna moc často nevyhledávám, přestože v ledasčem s nejrůznějšími aktivisty souhlasím, s chudými lidmi soucítím (sám nejsem žádný pracháč) a věřím, že většina boháčů a nejrůznější firmy těží z neštěstí jiných, kradou kde se dá, ničí přírodu a hazardují se zdravím jiných jen kvůli vlastnímu obohacení. Tento kousek však těžil nejen ze samotného příběhu Erin Brockovich, ale především z výborného výkonu Julie Roberts. Ta byla excelentní, příběh samotný byl plný emocí a jako finální produkt to dopadlo dle mého velmi dobře. Sice mi to popravdě stačilo vidět jen jednou, ale to neznamená, že neumím ocenit celkovou kvalitu a sílu celku jako takového…70% ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem nějaké strašné životní drama, věděl jsem jen zhruba o čem film je a musím říct, že mě překvapilo, že přestože šlo o těžké a smutné případy udržel si film díky povaze neuvěřitelně sympatické postavy Erin a jejího úžasného vztahu s šéfem odlehčenou atmosféru, což se mi na něm opravdu hodně líbilo. ()

forsberg 

všechny recenze uživatele

Role hubaté Erin Julii Roberts vyloženě sedne, ale fakt, že dostala za svůj výkon Oscara bohužel trochu zastínil neméně významnou událost...že totiž Eckhartův motorkář sesadil z trůnu nejlepší chůvy všech dob Mary Poppins a udělal to s takovou grácií, že tohle dílko v televizi nikdy nevynechám, i když ho na Nově opakují rok co rok. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (20)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 52 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama