Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Julia Robertsová získala Oscara za nejlepší ženský herecký výkon v tomto vzrušujícím, zábavném a nekonvenčním dramatu natočeném podle skutečných událostí. Erin Brockovichová (Robertsová) se ocitne ve svízelné situaci poté, co po automobilové nehodě, kterou nezavinila, prohraje spor o odškodné. Erin, která je bez peněz, bez práce i bez jakýchkoli vyhlídek, přiměje svého advokáta Eda Masryho (Albert Finney), jenž pro ni u soudu nedokázal vymoci slíbenou náhradu, aby ji zaměstnal ve své advokátní kanceláři. Tam náhodou narazí na případ znečišťování půdy a podzemních vod, které má zhoubné následky pro členy zdejší komunity. Svou neústupností a osobním zaujetím si Erin nakonec získá důvěru místních a pomůže Edovi vyhrát soudní spor s energetickou společností, která musí více než 600 poškozeným vyplatit nejvyšší odškodnění v dějinách Spojených států. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (389)

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Toto je film zo života a keby pred to nenapísali, že je to podľa skutočného príbehu, aj tak by som ho za taký považoval, lebo podobných mužov a žien ako je Erin je na svete dosť. Keď už to nechcete pozerať kvôli etickému hľadisku, tak si to pozrite kvôli jednému z najúspešnejších právnických prípadov vôbec, to že sa jedná o dobrú vec berte ako bonus. Erin je príkladom zásadovej ženy, ktorá nemala prázdnu hlavu, nehanbila sa za to aká je, bola schopná pre druhých obetovať seba a snažila sa, aby jej blízky a rodina to pochopili. Keďže nie všetci boli pri tom, čo zažívala, často to nedokázali pochopiť a nastávali problémy, bola to ťažká cesta, no nakoniec so šťastným koncom. Táto žena to nerobila kvôli nejakým posraným majetkom, väčšiemu autu, ale kvôli spravodlivosti a kvôli druhým. Aj keď je tento film plný tvrdých slov, tak si buďte istý, že sú to jediné sračky, ktoré však boli len v povahe hlavnej postavy a táto uvedomelá žena dokázala svoje mínusy pretaviť na plusy a dokázala tým skvelé veci. Inšpiratívny a poučný film s Juliou Roberts, ktorá tu už je vyzretá ako víno. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Já tyhle ty „sociální dramata“ zrovna moc často nevyhledávám, přestože v ledasčem s nejrůznějšími aktivisty souhlasím, s chudými lidmi soucítím (sám nejsem žádný pracháč) a věřím, že většina boháčů a nejrůznější firmy těží z neštěstí jiných, kradou kde se dá, ničí přírodu a hazardují se zdravím jiných jen kvůli vlastnímu obohacení. Tento kousek však těžil nejen ze samotného příběhu Erin Brockovich, ale především z výborného výkonu Julie Roberts. Ta byla excelentní, příběh samotný byl plný emocí a jako finální produkt to dopadlo dle mého velmi dobře. Sice mi to popravdě stačilo vidět jen jednou, ale to neznamená, že neumím ocenit celkovou kvalitu a sílu celku jako takového…70% ()

Reklama

numi 

všechny recenze uživatele

I Julia Roberts umí. A nejen ona. Dialogy mezi ní a Albertem Finneym jsou dokonalé. Nekýčovitá zábava, odehrávající se na pozadí děsivě šokujícího pravdivého příběhu, okořeněná a zabalená do lákavého obalu, prostě nemůže nudit. Dokázali byste si v roli Erin představit někoho jiného než Julii? Já vážně ne... ;o) [prosinec 2005] ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Julia Roberts byla výborná, ale ruku na srdce, tahle role byla oscarově napsaná a to už by musela být hodně jalová herečka, která by z ní nevytěžila. Pokud jde o Erin, to, co se jí podařilo, je jistě chvályhodné, ale jestli někdo zasloužil metál, tak její motorkář za svou trpělivost a loajalitu. A druhý Aaron Eckhart za opravdu "povedenou" image. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Erin Brockovich není klasický film, je na životopisné drama krásně zábavný, s nechybějícím konfliktem v pozadí, kde love story je zajímavější než samotné řešení konfliktu. Režisér se opravdu ukázal v tom lepším světle, stejně jako Julia Roberts, i když Oskar.. no nevím. Je zde až příliš mnoho klišé, než aby to byl ucházející zážitek z něčeho nového. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (20)

  • Po ukončení soudního sporu v roce 1996, kdy společnost PG & E (Pacific Gas & Electric) začala vyrovnávat svůj závazek v hodnotě 333 milionů dolarů vůči poškozeným obětem městečka Hinkley v Kalifornii (na jehož počátku stála usilovná práce Erin Brockovich a Eda Masryho), se zbylí obyvatelé začali hromadně stěhovat pryč. Neboť nové rozsáhlé studie ukázaly, že sanace půdy a vodovodních zdrojů zasažené šestivalenčním chromem způsobujícím rakovinu bude trvat několik desetiletí. Do roku 2010 navíc společnost PG & E zintenzivnila výkup kontaminované půdy včetně nemovitostí. A tak je dnes pouštní městečko Hinkley opuštěné a proměnilo se v tzv. město duchů. (CANNIBAL)
  • Tričko se zlatým nápisem "Oakton Cougars" našel štáb v sekáči. Když pak hledali online, co nápis znamená, přišli na to, že jde o název školy ve Virginii. Kontaktovali ji, jestli mohou tričko ve filmu použít. (don corleone)

Reklama

Reklama