Reklama

Reklama

Dannyho parťáci

  • USA Ocean's Eleven (více)
Trailer

Obsahy(1)

Sotva je okouzlující zloděj Danny Ocean podmínečně propuštěn z vězení v New Jersey, pustí se do přípravy další velké akce. Hodlá vyloupit trezor kasina Mirage, který je považován za nedobytný. Dodávají se sem peníze z dalších dvou kasin patřících Terrymu Benedictovi. Společně s falešným karetním hráčem Rustym přesvědčí boháče Reubena, aby jejich akci finančně zabezpečil, a začne dávat dohromady tým složený z druhořadých kriminálníků různých specializací. Vybudují dokonalou repliku podzemních prostor kasina, kde trénují jednotlivé kroky loupeže. Rusty zjistí, že milenkou majitele je umělecká kurátorka Tess, bývalá Dannyho manželka. Přes všechny obtíže se plán rozjíždí. Saul se vydává za bohatého obchodníka a přesvědčí Benedicta, aby mu v trezoru krátkodobě uložil důležitou zásilku. Netuší, že v kufříku je zařízení, které lupičům pomůže proniknout do trezoru. Bratři Malloyovi pomohou dopravit do trezoru důmyslně ukrytého Jena. Linus do střežené zóny vstoupí jako kontrolor asociace heren a společně s Frankem ukradne bezpečnostní kódy. Odvážnou fintou pronikne do trezoru i Danny. Jeho parťáci otevřou sejf. Vše jde hladce. Pak zazvoní Benedictův mobil a Rusty majiteli kasina oznámí, že ho právě okrádají, že trezor je plný výbušnin a pokud nenechá lupiče odejít s osmdesáti miliony, přijde o všechno. Benedict však nehodlá o své peníze přijít. A to je chvíle, kdy udělá chybu, na kterou Danny čekal. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (723)

salahadin 

všechny recenze uživatele

No nevím, mně se krádež docela hnusí, a to i když je efektně natočená a zabalená do hávu nenáročné komedie. A je úplně jedno, jestli kradete sousedovi šroubky od zahradní sekačky, nebo 160 melounů jednomu grázlíkovi. Je taky úplně fuk, jestli ty prachy rozdali hladovějícím v rozvojových státech, koupili si Bílý dům nebo je utratili za žvejkačky. Tak dobře mno, pominu morální aspekt. 3/4 filmu nuda a pak velmi dobře natočená, ale bohužel naprosto pohádkově nereálná akce, u níž si můžu ukroutit krkční páteř nad imbecilitou zaměstnanců kasina. Celkově - efektně natočená blbost. Ted jdu vykrást Jednotu na náměstí, její boss je určitě svobodný zednář..... hehe ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Oceanova jedenáctka navrací lidu peníze prosázené v kasinech s takovou noblesou, že to musí s výjimkou pana Benedicta (skvělý Garcia) ocenit všichni. Líbivá forma Dannyho parťáků spolu s elegancí a šarmem hlavních hrdinů vám pomůže zapomenout na to, že vlastně sledujete neuvěřitelnou hloupost, kdy si lupiči odnáší v osmi lidech najednou 1,5 tuny bankovek ve sportovních taškách a po celý film z mostu nepokrytě močí na Murphyho zákon: „Když se něco může pokazit, tak se to pokazí.“ Scéna navrácení manželské důvěry "zapněte si kanál 88" byla jen pomyslná třešnička na dortu, ale znáte to, když je něco sexy, ledacos tomu odpustíte.. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Zlodějští fajnšmekři poprvé v akci. Výsledek se očima diváka nachází těsně pod vrcholem. Režisérsky nevyzpytatelný chameleon Steven Soderbergh odsunul umělecké ambice a předhodil nám látku, která je zatraceně poctivá a chce pohodově zabavit i ty nejvíc zapšklé diváky-vědátory. Sofistikované podrazy a úprky na poslední chvíli byly vždycky vděčným diváckým tématem. Tuhle skupinku nenechavců předně docela solidně poznáme, tak nějak nás ovšem stejně nejvíc zajímá ústřední trio/kvarteto, ostatní tu jen přicmrndávají, aby ten velký plán klapl. Akci nám nahrubo představí, ale pak samozřejmě stejně budeme hltat samotnou hru, která má nebo spíš by měla mít svá zaběhnutá pravidla. Tahle chmatácká krimikomedie zaujme hlavně chytrým scénářem, tahem na bránu, pohodovou atmosférou a luxusním hereckým obsazením. Moderní bezpečnostní systémy pro ně nebudou problém, odměnou je nějakých 160 milionů dolarů a tak trochu osobní motivace hlavního kápa. Jak vidno, všichni se při natáčení dobře bavili a onu pohodu spolehlivě přenášejí na diváka. Herci jsou ukáznění, nikdo se nesnaží nějak vytlačit jiného (samozřejmě každému mohl scénárista napsat nějaký opravdu sólo výstup), navrch se vzdali tučných honorářů a jsou tu prostě proto, že chtěli být součástí téhle party. Já jsem rád, že jsem se coby divák znovu také zúčastnil. Opět to bylo moc fajn. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Dokonalá oddychovka. Soderbergh a spol. sú uvoľnení a rovnaký je aj celý film. Neberie sa veľmi vážne, aj v tých najnapínavejších okamihoch hrá do pozadia skvelá pohodová hudba. Herci sú svieži, uvoľnení a skvelí. George Clooney je úplne dokonalý, stačí jeden pohľad a upúta na seba pozornosť viac ako hocikto počas celého filmu. Brad Pitt si svoju rolu rovnako užíva, Andy Garcia je krásne slizký, Julia Roberts je proste krásna a Matt Damon je mladý parchant. Potešia aj herci učiaci sa hrať karty, ktorí hrajú samých seba a občas si zo seba vystrelia. Kamera je skvelá, strih úžasný, prekombinovateľnosť znesiteľná, réžia dokonalá, hudba ešte dokonalejšia ("Little less conversation baby, little more action!"). Čistá stovka! ()

oli.G 

všechny recenze uživatele

Štýlová gangsterka tak trochu v duchu Ritchieovského britpopu, no podstatne menej komediálna a podstatne viac premyslená v pláne akcie. Jednotliví členovia Dannyho jedenástky sú adekvátne pestrí, no akási charizma či aura okolo nich nefunguje tak, ako tomu v podobných snímkoch býva (či už v dokonalom ZBAĽ PRACHY A VYPADNI alebo v sobotňajšej oddychovke ITALIAN JOB). Možno práve preto mi príliš k srdcu neprirástli, tých pár hlášok ma nebavilo a koniec ma nenechal v túžbe stretnúť sa s nimi znova. Napriek tomu sa s nimi ešte dvakrát stretnem. V rámci mainstreamu rozhodne elegantné a na úrovni, ale osobný dojem maximálne na 7/10. ()

Galerie (105)

Zajímavosti (69)

  • Herci se ve volném čase věnovali hazardu, ale neshodují se v tom, kdo vyhrál nejvíckrát. George Clooney (Danny Ocean) tvrdí, že Matt Damon (Linus Caldwell). Damon tvrdí, že Brad Pitt (Rusty Ryan). Clooneymu se podařilo prohrát 25 partií blackjacku po sobě. (don corleone)
  • Terry Benedict (Andy Garcia) telefonicky odmítá jakéhosi pana Levina, který se snaží dostat na boxerský zápas, a říká mu, ať se na něj podívá na HBO. Ve skutečnosti je Gerald Levin předseda společnosti Time-Warner, která vlastní televizi HBO a také společnost Warner Brothers, která film natočila. (don corleone)

Související novinky

Soderbergh jde od parťáků ke špiónům

Soderbergh jde od parťáků ke špiónům

21.01.2024

Není to tak dávno, co jsme tu psali novinky ohledně světa Dannyho parťáků. George Clooney (Gravitace) se totiž nechal slyšet, že existuje hotový scénář, který by byl přímým pokračováním posledního… (více)

Zemřel herec Henry Silva

Zemřel herec Henry Silva

17.09.2022

V požehnaném věku devadesáti pěti let zemřel americký herec Henry Silva, jenž díky své nezapomenutelné tváři a zejména svým ostře řezaným obličejovým rysům byl fanouškům znám hlavně prostřednictvím… (více)

Gosling a Robbie opět spojí síly

Gosling a Robbie opět spojí síly

20.08.2022

Hvězdy chystané Barbie Margot Robbie (Vlk z Wall Street) a Ryan Gosling (Blade Runner 2049) se znovu shledají. A to vlastně už velmi brzy, Gosling se totiž podle všeho čerstvě upsal chystanému… (více)

Reklama

Reklama