Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televizní film o životě amerického sportovce Grega Louganise, jeho cestě ke slávě a odvaze v boji s HIV. V roce 1988 na olympiádě v Soulu zavadí Greg o skokanské prkno a dopadne do vody s rozseknutou hlavou. Silný otřes vyvolá vzpomínky na dětství a dospívání, kdy ho ponižovali výrostci ze sousedství, na jeho adoptivního otce, který nebral jeho zájem o vodu, na zlatou medaili z letní olympiády v roce 1984 v Los Angeles, na úmrtí otce na rakovinu, na prohraný boj jeho přítele Toma s AIDS a na to, že on sám je HIV pozitivití. Poté, co mu lékaři v seoulské nemocnici hlavu zašili, vrátil se zpět do skokanské soutěže a získal další dvě zlaté medaile. Po úmrtí otce a ztrátě přítele se Greg odhodlal veřejně přiznat svou homosexualitu. (ČSFD)

(více)

Recenze (2)

petrsv 

všechny recenze uživatele

Ať tady alespoň něco je... Televizní drama zachycuje skutečný a nepříliš radostný životní příběh Grega Louganise, amerického sportovce a několikanásobného olympijského vítěze ve skocích do vody. Jako adoptované dítě prošel obtížným dětstvím a dospíváním, plným problémů nejen proto, že se necitlivý otec vysmíval jeho zájmu o vodu nebo že byl zatčen pro držení drog. Klesl až na dno, odkud se jen těžko vracel zpět. Přesto se dokázal zvednout a vrátit se k bazénu, kde se setkal s mužem, který změnil jeho život. Ten ho jako trenér přivedl na olympijské hry v Montrealu a k prvním vítězstvím. Úspěchy na skokanském prkně mu dodaly síly, aby se nejen usmířil s otcem, ale také se vyrovnal se svou homosexualitou. Přestože získal zlato na olympiádě v Los Angeles a další v Soulu, a to dokonce i přes zranění hlavy, svůj boj s osudem prohrál, když zjistil, že jeho přítel je HIV pozitivní a také je nakažený. (sms.cz) ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Já měl do teď jen takové malé povědomí o tomto americkém skokanovi do vody. Desítku dávám za příběh nejen ve filmu, ale jako uznání pro skutečného Grega Louganise. Vždyť tento několikanásobný olympjiský vítěz žije s HIV pozitivitou už tolik let (!) a vl r. 2013 ve svých 53 letech se oženil se svým současným přítelem a jsem rád, že tímto snímkem byla zfilmována jeho životopisná kniha, sice americkým způsobem zpracování, trošku sladkobolné a hra na city, ale i tak za film i překlad dík. A k tomu Mario López za mlada, typově skutečnému hrdinovi velice podobný (stačí mrknout na fota skutečného Grega na netu, jak přebírá zlaté medaile), akorát Mario trošku více svalnatý a nemá z poloviny původ ze Samoy, co dodat (………….), škoda jen, že není k dispozici cz dabing, to bych si film možná užil ještě více ... 10887 ()

Reklama

Galerie (3)

Reklama

Reklama