Reklama

Reklama

Obsahy(1)

První světová válka. Anglie bojuje také proti Německu. Do britského Červeného kříže se hlásí jako dobrovolnice mladá lékařka. Slečna doktorka má německý původ, takže i když tvrdí, že její rodina pochází z Chile, britská tajná služba si ji prověří. Papíry má ale v pořádku, na frontě se osvědčila a později její válečná kariéra začíná strmě stoupat vzhůru. Spojenci jí přesto nevěří a nastraží na krásnou doktorku, která nyní působí ve vojenském štábu, past. Avšak tato agentka nepříjemně překvapí i pány ústředních mocností v Berlíně a výsledkem je nesmyslná krvavá bitva, při které byl použit poprvé bojový plyn. (MVanis)

(více)

Recenze (2)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Prva svetova , dovtedy znama ako velka vojna je dnes uz folklor, nebavili ma ani tie kecy okolo britskej tajnej sluzby . 52 % ()

Zajímavosti (1)

  • Film si vzal za svůj námět skutečné pohnuté životní osudy Elsbeth Schragmüller, žijicí v letech 1887 až 1940, jenž jsou však zahaleny rouškou tajemství, a tak dávají vzniknout spoustě dohadů, které jsou pak živnou půdou pro různé konspiračních teorie. Proslulá německá špionka z období první světové války přezdívaná Fräulein Doktor se vypracovala až na pozici řídící agentky Antverpské rezidentury, kde nejen cvičila německé agenty, ale i notně motala hlavu Dohodovým tajným službám. (charlie_ando)

Reklama

Reklama