Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Uplynulo skoro deset let od doby, kdy dobrodruh Rick O'Connell a nebojácná egyptoložka Evelyn bojovali o své životy s 3000 let starou mumií. Vzali se, usadili se v Londýně a mají osmiletého syna Alexe, který je kombinací vlastností svých rodičů, chytrý a zvídavý po mamince, silný a odvážný po tatínkovi. Prapodivný Evelynin sen přivede celou rodinu zpátky do Egypta, kde objeví vzácný zlatý náramek boha Anúbida. Svůj vzácný nález dopraví do svého domu v Londýně, ale záhy jsou přepadeni nevítanými hosty, kteří znají jeho zázračnou moc. V první chvíli náramek zachrání malý Alex, který si ho nasadí na ruku. Protože nejde sundat, stane se rukojmím těch, co neváhají znovu oživit mumii egyptského velekněze Imhotepa a riskovat zánik celé civilizace. Rick, Evelyn i její potrhlý bratr Jonathan se neprodleně vydávají na cestu za záchranou Alexe. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (565)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Větší, výpravnější, efektnější, dějově rozmáchlejší - tak píše DaViD'82, jehož komenty většinou odpovídají tomu co si o filmu myslím já. A tak jsem si vypůjčil úvod jeho komentu a dodávám - a přeplácanější s tupějším scénářem. Ano, tady se na digitálních efektech nešetřilo, bohužel rok 2001 a tehdejší pécéčka měly své limity a tak je to leckdy dost znát. Je to škoda, protože třicátá léta já rád více než dvacátá a tedy dobově mi film byl mnohem bližší. Co se týče fórů je jich tam pořád dost a tím, že se divák opět setká se všemi hrdiny bylo zase zaděláno na porci humoru i na pocitu čehosi známého a blízkého. Bohužel na mne to opravdu působilo až překombinovaně a přeplácaně. Stopáž byla vražedná a to tak moc, že jsem ke konci na milisekundu klimbnul (nebo to bylo 20 min,) nevím... a tak nyní dávám jen za dvě knihy. * * ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Solidní starověké dobrodružství, které je velice podobně koncipované, jako první díl. Spousta akce, rychlé tempo a solidní herci. Přesto je však druhý díl na můj vkus ještě více přeplácaný, přeefektovaný a vyhypovaný než jednička. Zde mi to už začínalo vcelku dost vadit. Tvůrcům se však nedá upřít nápaditost a slušná režijní zdatnost. Tentokrát mě vcelku potěšil i Vosloo, kterého mám stále zafixovaného jako drsňáka z Hard Target. Konec se škorpiónem už byl vyloženě hloupý, avšak vzhledem k prakticky nulovým ambicím filmu se to vydržet dá. Pobavit se a odhodit. Takové je základní moto. ()

Reklama

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Nebýt několika povedených vtipů a dobrého obsazení v čele s Brendanem Fraserem a Rachel Weisz, byla by to naprostá katastrofa. Atmosféra je nulová, za což může z části i podprůměrný vizuál troskotající převážně na otřesných tricích, se kterými se zde opravdu nešetří. Příběh je zbytečně překombinovaný a pitomý, což by se ještě dalo přežít, to, že film v některých pasážích vyloženě nudí, je ale už celkem zásadní problém. První Mumie poskytovala slušnou a řemeslně dobře zvládnutou zábavu, což se o zbytečném pokračování rozhodně nedá říct. 40% ()

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

Nemyslím si, že by som bol vulgárny grobian, ktorý by sa vyžíval v neslušných výrazoch, nebodaj predpojato vetoval "Sommersovo vymakané bavičstvo" (ha-ha), ale jediné čo sa dá v náväznosti na predošlý multiplexový (s)hit rovnakého mediálneho zápachu v tomto prípade skonštatovať je to, že: "väčší rozpočet, väčšia kokotina..." ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Příběh se odehrává deset let od událostí z prvního dílu. Manželé O´Connellyovi se znovu vydali do Egypta a vzali sebou i synka Alexe. Podaří se jim nalézt náramek boha Anubia, jemuž před více než 3000 lety před Kristem zaprodal svoji duši, výměnou za záchranu života, král Škorpion. Druhé pokračování si v ničem nezadá s prvním dílem. Je možná trochu přeplácané řadou motivů, ale spád, nápaditost, napětí a humor mu rozhodně nechybí. ()

Galerie (131)

Zajímavosti (56)

  • Kvůli natáčení tohoto filmu byl poprvé v historii uzavřen londýnský most Tower Bridge. Filmaři měli povolení uzavřít ho pro každý záběr maximálně na 20 minut. I to ale způsobilo takový dopravní kolaps, že musel zasáhnout Scotland Yard a doba byla filmařům snížena na 10 minut. (POMO)
  • Ve scéně v místnosti se zlatými sochami je i Oscar (v životní velikosti). (Morien)
  • Když Rick O'Connell (Brendan Fraser) přeskakuje zvedající se most, tak po jeho přeskočení visí na špatné straně. (Duoscop)

Související novinky

Mumie vstane z mrtvých... úplně nanovo

Mumie vstane z mrtvých... úplně nanovo

09.04.2012

Ačkoli závěr Hrobu Dračího císaře hláškou o jistém nálezu v Peru naznačoval pokračování, už se ho nikdy nedočkáme. Studio Universal se rozhodlo, že je načase s touto sérií skončit... a začít znovu od… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno