Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Uplynulo skoro deset let od doby, kdy dobrodruh Rick O'Connell a nebojácná egyptoložka Evelyn bojovali o své životy s 3000 let starou mumií. Vzali se, usadili se v Londýně a mají osmiletého syna Alexe, který je kombinací vlastností svých rodičů, chytrý a zvídavý po mamince, silný a odvážný po tatínkovi. Prapodivný Evelynin sen přivede celou rodinu zpátky do Egypta, kde objeví vzácný zlatý náramek boha Anúbida. Svůj vzácný nález dopraví do svého domu v Londýně, ale záhy jsou přepadeni nevítanými hosty, kteří znají jeho zázračnou moc. V první chvíli náramek zachrání malý Alex, který si ho nasadí na ruku. Protože nejde sundat, stane se rukojmím těch, co neváhají znovu oživit mumii egyptského velekněze Imhotepa a riskovat zánik celé civilizace. Rick, Evelyn i její potrhlý bratr Jonathan se neprodleně vydávají na cestu za záchranou Alexe. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (562)

Stegr 

všechny recenze uživatele

80% - Druhá mumie byla, jak už to u dvojek bývá, mnohem rozmáchlejší. Na scénu přišel nový záporák, vrátil se ten starý, střetávaly se obrovské armády... Ale hlavně se vrátili Rick a Evelyn, jeden z nejlepších filmových párů všech dob. Z Eve najivky se ve dvojce stala Eve bojovnice, což bylo ještě víc sexy... Holt něco se mi tu líbilo víc, něco tu bylo horší něž v jedničce. Efekty, hlavně král Škorpion, se moc nepovedly, zato atmosféra mumií byla zachována měrou vrchovatou... ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Nebýt několika povedených vtipů a dobrého obsazení v čele s Brendanem Fraserem a Rachel Weisz, byla by to naprostá katastrofa. Atmosféra je nulová, za což může z části i podprůměrný vizuál troskotající převážně na otřesných tricích, se kterými se zde opravdu nešetří. Příběh je zbytečně překombinovaný a pitomý, což by se ještě dalo přežít, to, že film v některých pasážích vyloženě nudí, je ale už celkem zásadní problém. První Mumie poskytovala slušnou a řemeslně dobře zvládnutou zábavu, což se o zbytečném pokračování rozhodně nedá říct. 40% ()

Reklama

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

Nemyslím si, že by som bol vulgárny grobian, ktorý by sa vyžíval v neslušných výrazoch, nebodaj predpojato vetoval "Sommersovo vymakané bavičstvo" (ha-ha), ale jediné čo sa dá v náväznosti na predošlý multiplexový (s)hit rovnakého mediálneho zápachu v tomto prípade skonštatovať je to, že: "väčší rozpočet, väčšia kokotina..." ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nechápu jak někdo může takto naprosto zblbnout pokračování skvělého filmu!!!! Celý film, je jako horská dráha v které však chybí pořádný příběh. Závěr je jednoslovní tragédie. Takhle hrozné dig. efekty sem dlouho neviděl .... A doufam, že neuvidim (tak nic... Van helsing není o moc lepší) a doufam, že Sommers přestane točit a dá si už na pár let klid.... ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Filmy od Stephena Sommerse fungují na člověka nejlépe, když je ještě v mladém věku a nevšímá si různých nedostatků a nedotažeností. Druhá Mumie je toho zářným příkladem. V náctiletém věku jsem se nechal unášet na dunách akce, která byla doplněna vtípky a množstvím fantaskně hororových prvků. S odstupem času si ale člověk všímá, že jde o průměrný až podprůměrný snímek, který vykrádá, paroduje a místy i lehce vyvrací první díl. Rachel Weisz a Arnold Vosloo jsou pro mě jasným pozitivem, John Hannah už lehce přehrává, malý Freddie Boath byl spíš otravný než vtipný a Brendan Fraser je pro mě stále špatným hercem. Vedle prazvláštního propojení dvojky s jedničkou skrze minulost postav divák dostal na talíři množství špatně udělaných efektů, kterým jednoznačně kraloval král Škorpion s příšerně digitálním obličejem Dwayna Johnsona. Na rozdíl od Van Helsinga, který je sice také scenáristicky pitomý a plný zbytečných a ne úplně dobrých efektů, pro mě nejde o srdeční záležitost - přece jenom mám radši vlkodlaky a upíry než mumie - a proto dávám nižší hodnocení. ()

Galerie (131)

Zajímavosti (56)

  • Ve scéně, kdy hlavní hrdinové letí v balónu zachránit Alexe (Freddie Boath), se krajina za nimi vůbec nehýbe. (Mr.Hudson)
  • Ve scéně, kdy hlavní hrdinové unikají z džungle do pyramidy, slunce vychází na horizontu zpoza hory, ale světlo se za nimi blíží od hory, tedy v opačném směru. (Jedza)
  • Název filmu se poprvé objeví až na jeho konci. (POMO)

Související novinky

Mumie vstane z mrtvých... úplně nanovo

Mumie vstane z mrtvých... úplně nanovo

09.04.2012

Ačkoli závěr Hrobu Dračího císaře hláškou o jistém nálezu v Peru naznačoval pokračování, už se ho nikdy nedočkáme. Studio Universal se rozhodlo, že je načase s touto sérií skončit... a začít znovu od… (více)

Reklama

Reklama