Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Uplynulo skoro deset let od doby, kdy dobrodruh Rick O'Connell a nebojácná egyptoložka Evelyn bojovali o své životy s 3000 let starou mumií. Vzali se, usadili se v Londýně a mají osmiletého syna Alexe, který je kombinací vlastností svých rodičů, chytrý a zvídavý po mamince, silný a odvážný po tatínkovi. Prapodivný Evelynin sen přivede celou rodinu zpátky do Egypta, kde objeví vzácný zlatý náramek boha Anúbida. Svůj vzácný nález dopraví do svého domu v Londýně, ale záhy jsou přepadeni nevítanými hosty, kteří znají jeho zázračnou moc. V první chvíli náramek zachrání malý Alex, který si ho nasadí na ruku. Protože nejde sundat, stane se rukojmím těch, co neváhají znovu oživit mumii egyptského velekněze Imhotepa a riskovat zánik celé civilizace. Rick, Evelyn i její potrhlý bratr Jonathan se neprodleně vydávají na cestu za záchranou Alexe. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (564)

Zodd 

všechny recenze uživatele

Pokračování dobrodružného filmu s určitou dávkou humoru až parodickým nádechem je jen dobrodružná rodinná ptákovina (zřejmě kvůli rozšíření o jednoho člena rodiny), ale spíše pro ty trochu odrostlejší (nikoli jako Lovci pokladů ani v horším případě Cesta do středu země). Příběh je doslova boj o život, což ten film zachraňuje a je to důvod, proč ho můžu označit za 'decentní'. Třetí díl už si po těch letech vůbec nepamatuju. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie dobrodružnej jazdy so sympatickými hercami a akčne svižnou jazdou sa dalo očakávať. Tak isto sa dal ale očakávať mierny pokles kvality. Čakal som horšie, najmä vďaka špekulatívnym ťahákom (The Rock, Patricia Velasquez, lepšie triky). Ale až taká hrôza sa nekonala, stále je to slušná pecka, len škoda, že už to nie je tak humornejšie ladené. 70%. ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Ve filmu NESNÁŠIM malý děti který prakem střílej do prdele 2 vrahy, piráty nebo co to bylo. Mumie se vrací je toho bohužel plná. A už to holt není jednička, třeba naprosto trapnej černoch z Human Trafficu, kterej má vytuněnou vzducholoď at. atd. Ale stejně je to docela zábava. Ale co mě zklamalo nejvíc byl super blitkovej trik se škorpiónem, to bylo jak z Heroesu trojky. ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Super druhý díl, kterému k dokonalosti chybí jen ždibíček. Mumie 2 má dvě neuvěřitelné hlášky a to jsou: "Mlč Alexi. Na hysterické scény jsem tady já" a "Musíte se za mě obětovat. V nebi vás za to jistě odmění" (následuje rozekání malými příšerkami). Trošku slabší pasáž je let vzducholodí a uřvanej negr, který vykradl místní zlatnictví. Ale náš medžaj (jak se to kua píše?) je ještě víc sexy, flashbacky jsou napínavé (jednou jsme se ségrou peovádělli podobný boj a já si narazila kostrč) a malý Alex není nepříjemný. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Neohrožená egyptoložka, její zbabělý bratr, který se štítí jakékoliv námahy, a její hrdinsky švihlý manžel. Navrch otravný synek a další zápletka s nebezpečnými silami zla je na světě. První Mumie velmi mile překvapila. Přibylo pár postav, narychlo spíchnutý příběh a jede se dál. Všichni víme, že návrat přišel zejména proto, aby producenti schrastili další dolary. Snažíme se překonat rozmáchlost jedničky, ale zoufale se nám to nedaří. To, že do dvou hodin nacpeme všechno, co si zamaneme a co snese velkorysejší rozpočet, neznamená záruku úspěchu. Výsledkem je přehuštěnost, mnohdy doslova chaos, jindy bohužel i nuda a přeplácanost. Jednička představovala šťavnaté dobrodružství plné výborných triků a cynického humoru, dvojka už lehce olizuje fantasy žánr. Triky jsou velmi často samoúčelné a nestrhnou, ač je to pořád solidní popcornová jízda. I jednička místy kašlala na logiku děje a pomohla si několika umělými popostrčeními, ale tady je to už sakra vidět. Jak Brendan Fraser, tak Rachel Weisz jsou znovu velmi solidní, ale na plátně si už tolik nerozumí (jednička byla přeci jenom o jejich opačných povahách a postupném sbližování se). Ale co, tady jde o úplně jinou zábavu. Klidně bych ocenil půlhodinu dolů. ()

Galerie (131)

Zajímavosti (56)

  • Ve scéně, kdy hlavní hrdinové letí v balónu zachránit Alexe (Freddie Boath), se krajina za nimi vůbec nehýbe. (Mr.Hudson)
  • V čase 06:59 Evelyn (Rachel Weisz) na zemi uvidí hada, kterého pak opatrně odkopne. Rick (Brendan Fraser), na kterého had málem dopadne, se Evelyn zeptá, jestli ví, že had je jedovatý. Podle kresby se ale jedná o korálovku královskou, která se za prvé vůbec nevyskytuje v Egyptě (žije v Severní Americe)... a za druhé jedovatá není. (Proste..Jana)
  • Ve scéně, kdy hlavní hrdinové unikají z džungle do pyramidy, slunce vychází na horizontu zpoza hory, ale světlo se za nimi blíží od hory, tedy v opačném směru. (Jedza)

Související novinky

Mumie vstane z mrtvých... úplně nanovo

Mumie vstane z mrtvých... úplně nanovo

09.04.2012

Ačkoli závěr Hrobu Dračího císaře hláškou o jistém nálezu v Peru naznačoval pokračování, už se ho nikdy nedočkáme. Studio Universal se rozhodlo, že je načase s touto sérií skončit... a začít znovu od… (více)

Reklama

Reklama