Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Uplynulo skoro deset let od doby, kdy dobrodruh Rick O'Connell a nebojácná egyptoložka Evelyn bojovali o své životy s 3000 let starou mumií. Vzali se, usadili se v Londýně a mají osmiletého syna Alexe, který je kombinací vlastností svých rodičů, chytrý a zvídavý po mamince, silný a odvážný po tatínkovi. Prapodivný Evelynin sen přivede celou rodinu zpátky do Egypta, kde objeví vzácný zlatý náramek boha Anúbida. Svůj vzácný nález dopraví do svého domu v Londýně, ale záhy jsou přepadeni nevítanými hosty, kteří znají jeho zázračnou moc. V první chvíli náramek zachrání malý Alex, který si ho nasadí na ruku. Protože nejde sundat, stane se rukojmím těch, co neváhají znovu oživit mumii egyptského velekněze Imhotepa a riskovat zánik celé civilizace. Rick, Evelyn i její potrhlý bratr Jonathan se neprodleně vydávají na cestu za záchranou Alexe. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (562)

mzss1 

všechny recenze uživatele

Skvělé pokračování nepřekonatelné jedničky. Ve dvojce téměř vše funguje jako v jedniče. Výborný příběh, akce, napětí, herci a i hudba. Jednině atmosféra už není taková jako v jedničce. Jinač humor se ve filmu také najde, vše zůstalo při starém a tak bych si představoval všechny pokračování k filmům. Takže tento film hodnotím celkově na slušných 90% = ***** ()

Stegr 

všechny recenze uživatele

80% - Druhá mumie byla, jak už to u dvojek bývá, mnohem rozmáchlejší. Na scénu přišel nový záporák, vrátil se ten starý, střetávaly se obrovské armády... Ale hlavně se vrátili Rick a Evelyn, jeden z nejlepších filmových párů všech dob. Z Eve najivky se ve dvojce stala Eve bojovnice, což bylo ještě víc sexy... Holt něco se mi tu líbilo víc, něco tu bylo horší něž v jedničce. Efekty, hlavně král Škorpion, se moc nepovedly, zato atmosféra mumií byla zachována měrou vrchovatou... ()

Reklama

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Nebýt několika povedených vtipů a dobrého obsazení v čele s Brendanem Fraserem a Rachel Weisz, byla by to naprostá katastrofa. Atmosféra je nulová, za což může z části i podprůměrný vizuál troskotající převážně na otřesných tricích, se kterými se zde opravdu nešetří. Příběh je zbytečně překombinovaný a pitomý, což by se ještě dalo přežít, to, že film v některých pasážích vyloženě nudí, je ale už celkem zásadní problém. První Mumie poskytovala slušnou a řemeslně dobře zvládnutou zábavu, což se o zbytečném pokračování rozhodně nedá říct. 40% ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Slabší než první díl, ale pořád je to akční a zábavné. Více romantických sekvencí, méně zábavy. O krapánek horší ale pořád BOŽÍ jízda. Sommers na co sáhne, to přetaví na výbornou adrenalinovou jízdu (jěště, že si dokázal udržet hlavní dvojici Fraser-Weiz, bez nich by to nebylo ono!). " I Hate Mummies" xD ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Pokračování jak má být – dvojka se mi líbí snad ještě více než jednička. Stephen Sommers nasadil ďábelské tempo (nebyl čas ani na úvodní titulky), jedna nabitá akční scéna střídá druhou – chvílemi by se dalo mluvit i o jisté přeplácanosti, ale to mně opravdu nevadí. Tentokrát je větší důraz na akci a humor, co se týče hororových scén, ubral režisér nohu z plynu – vždyť má jít o rodinný film – proto se tu vyskytuje i osmiletý syn Alex hlavních hrdinů. Co se jeho týče, jde o příjemné překvapení – bál jsem se otravného přehrávání a la Kevin, co je sám doma, ale malý Freddie Boath si zachovává dětskou přirozenost a jeho přidrzlé hlášky jsou skutečně vtipné. Jerryho Goldsmithe vystřídal Alan Silvestri a jde o další příjemné překvapení. Hudba je ještě monumentálnější a zajímavější než skvělá Jerryho práce v jedničce. ()

Galerie (131)

Zajímavosti (56)

  • Kvůli natáčení tohoto filmu byl poprvé v historii uzavřen londýnský most Tower Bridge. Filmaři měli povolení uzavřít ho pro každý záběr maximálně na 20 minut. I to ale způsobilo takový dopravní kolaps, že musel zasáhnout Scotland Yard a doba byla filmařům snížena na 10 minut. (POMO)
  • Při honičce v autobusu hlavní hrdinové zabijí tři mumie, ale než honička začala, měli za zády čtyři. (JackBurda)
  • Když čte Alex (Freddie Boath) z Knihy mrtvých, jedno ze slov je "Vosloo", což je příjmení herce, který ztvárnil Imhotepa. (Morien)

Související novinky

Mumie vstane z mrtvých... úplně nanovo

Mumie vstane z mrtvých... úplně nanovo

09.04.2012

Ačkoli závěr Hrobu Dračího císaře hláškou o jistém nálezu v Peru naznačoval pokračování, už se ho nikdy nedočkáme. Studio Universal se rozhodlo, že je načase s touto sérií skončit... a začít znovu od… (více)

Reklama

Reklama