Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Uplynulo skoro deset let od doby, kdy dobrodruh Rick O'Connell a nebojácná egyptoložka Evelyn bojovali o své životy s 3000 let starou mumií. Vzali se, usadili se v Londýně a mají osmiletého syna Alexe, který je kombinací vlastností svých rodičů, chytrý a zvídavý po mamince, silný a odvážný po tatínkovi. Prapodivný Evelynin sen přivede celou rodinu zpátky do Egypta, kde objeví vzácný zlatý náramek boha Anúbida. Svůj vzácný nález dopraví do svého domu v Londýně, ale záhy jsou přepadeni nevítanými hosty, kteří znají jeho zázračnou moc. V první chvíli náramek zachrání malý Alex, který si ho nasadí na ruku. Protože nejde sundat, stane se rukojmím těch, co neváhají znovu oživit mumii egyptského velekněze Imhotepa a riskovat zánik celé civilizace. Rick, Evelyn i její potrhlý bratr Jonathan se neprodleně vydávají na cestu za záchranou Alexe. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (564)

Jinny 

všechny recenze uživatele

Koukám, že Sommers měl při Mumii záchvat geniality. Příběh dvojky je jak trabant. Při sebemenší kolizi máte deset tisíc trsátek na kytaru. A tak scénář neustojí sebemenší uvažování nad logikou, zato zábavnosti (rozuměj vtipnosti, protože jsem jenom párkrát zvedla koutky v náznaku pobavení) a nadšení pro věc ubylo. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Ve filmu NESNÁŠIM malý děti který prakem střílej do prdele 2 vrahy, piráty nebo co to bylo. Mumie se vrací je toho bohužel plná. A už to holt není jednička, třeba naprosto trapnej černoch z Human Trafficu, kterej má vytuněnou vzducholoď at. atd. Ale stejně je to docela zábava. Ale co mě zklamalo nejvíc byl super blitkovej trik se škorpiónem, to bylo jak z Heroesu trojky. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nechápu jak někdo může takto naprosto zblbnout pokračování skvělého filmu!!!! Celý film, je jako horská dráha v které však chybí pořádný příběh. Závěr je jednoslovní tragédie. Takhle hrozné dig. efekty sem dlouho neviděl .... A doufam, že neuvidim (tak nic... Van helsing není o moc lepší) a doufam, že Sommers přestane točit a dá si už na pár let klid.... ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Ono už se ani nedá říct, že by se Sommers utrhl ze řetězů, prostě natočil svůj další film, on už dlouho žádné řetězy neřeší. Jenže na rozdíl od mnoha jiných megalomanských kolegů, já Sommersovu ztrátu soudnosti beru, já se při ní bavím, já si jí dokonce užívám. A až na chvílema skutečně nedotažené efekty můžu jen vyzdvihovat klady, jako stejné herecké obsazení z jedničky, celková propojenost s jedničkou, snesitelnost detské postavy, hudba, lokace, příběh kolem Krále Škorpióna, neustálá a veloklepá akce apod. Stejně jako u Van Helsinga nebo Ligy Výjimečných můžu konstatovat, že tohle je akční dobrodružný výplach dle mého gusta! ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Skvělé pokračování nepřekonatelné jedničky. Ve dvojce téměř vše funguje jako v jedniče. Výborný příběh, akce, napětí, herci a i hudba. Jednině atmosféra už není taková jako v jedničce. Jinač humor se ve filmu také najde, vše zůstalo při starém a tak bych si představoval všechny pokračování k filmům. Takže tento film hodnotím celkově na slušných 90% = ***** ()

Galerie (131)

Zajímavosti (56)

  • Ardeth (Oded Fehr) má na začátku filmu zbraň M1928 Thompson ráže .45 ACP. Lock-Nah (Adewale Akinnuoye-Agbaje) pak používá zbraně Lee-Enfield No.1 Mk.III ráže .303 British a Mauser C96 ráže 7.63x25mm Mauser. (dc125)
  • Věta "Haku machente", kterou v prologu řekne král Škorpión (Dwayne Johnson), ve volném překladu znamená "Je tu vedro jako v pekle." (Morien)
  • Při honičce v autobusu hlavní hrdinové zabijí tři mumie, ale než honička začala, měli za zády čtyři. (JackBurda)

Související novinky

Mumie vstane z mrtvých... úplně nanovo

Mumie vstane z mrtvých... úplně nanovo

09.04.2012

Ačkoli závěr Hrobu Dračího císaře hláškou o jistém nálezu v Peru naznačoval pokračování, už se ho nikdy nedočkáme. Studio Universal se rozhodlo, že je načase s touto sérií skončit... a začít znovu od… (více)

Reklama

Reklama