Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Temperamentní americký dobrodruh a voják cizinecké legie Rick O'Connell hledá v Egyptě své štěstí. Čirou náhodou objeví dávno ztracené Město mrtvých. Jeho objev je pro půvabnou knihovnici káhirského muzea a nadšenou egyptoložku Evelyn archeologický nález století. O'Connell dostane nabídku zavést Evelyn s výstředním bratrem Jonathanem do pouště. Evelyn touží objevit ztracenou Knihu mrtvých, Rick zase prahne po legendárním faraónově pokladu. Ruiny střežené bojovnými Tuaregy však skrývají děsivé tajemství - sarkofág s mumií staroegyptského kněze Imhotepa, jenž byl za svá provinění pohřben zaživa. Zemřel strašnou smrtí, byl sežrán tisíci brouky. Pokud by ho ale někdo oživil, znamenalo by to katastrofu pro celou zemi. Evelyn s Jonathanem a Rickem budou muset překonat strašlivé, životu nebezpečné nástrahy, uniknout příšerným kusadlům smrtících brouků a vést boj se starověkou sektou. A přesně ve chvíli, kdy mohou konečně nabrat dech, Evelyn nechtěně probudí Imhotepa. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (814)

Anthony 

všechny recenze uživatele

Skvělé popcornové dobrodružství míchající napětí (místo je to skutečně dost hororové) s humorem (především výstupy Johna Hannaha). Film je důstojným nástupcem snímků o Indiana Jonesovi. Navíc je tu opět hodně příležitostí pro trikaře a na to já se dívám moc rád (ať žije ILM!). Film má spád, skvělé herce a výbornou akční hudbu Jerryho Goldsmithe ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Líbilo se mi to, a nejen kvůli Rachel Weisz. Brendan Fraser není jako parodie na Indyho vůbec špatný, efekty byly skvělé, výprava působivá, akce napínavá, skarabové odporní a Arnold Vosloo charismatický až na půdu (teda pokud zrovna měl lidskou podobu :)). Motiv tragické lásky má vždycky úspěch, vezměte si třeba příšerný Titanic;) Bez špetky úmyslu hanobit či shazovat říkám "žůžo dobrodrůžo" a dávám tomuhle akorát dlouhému zábavnému spektáklu 80%. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

Perfektní dobrodružný akční film. Má výborný příběh a nápad o mumiích. Ve filmu krom akce, které je velké množství funguje skvělá atmosféra, napínavost a skvělé hlášky a hlavně humor. Hudba je dokonalá. Co se týče hereckého obsazení, tak snad všichni mě ve filmu baví. Nejvíc herci Brendan Fraser, Rachel Weisz, Jihn Hannah a i další. Jedná se o jeden z nejlepších dobrodružných filmů. Nevím co bych měl filmu vytknout. Akce zde bylo dost, film měl rychlý spád a tempo, možná něco navíc bych zde dal, ale celkově film hodnotím na 98% = ***** ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Indiana Jones bez toho, co máme na Indiana Jonesovi tak rádi. Na druhou stranu Sommers je jako režisér schopný, Brendan Fraser jako O´Connel se v téhle roli našel, Rachel Weisz je rozkošlá a Arnold Vasloo coby Imhotep je zajímavý záporák. Příběh jednoduchý, ale funkční - s tajemnem, vtipem i napětím. A hlavně Mumie funguje i při opakovaném zhlédnutí, i díky povedené hudbě a krásným lokacím. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Asi sa práve teraz pýtate, čo púšť ako ja robí na takomto dievčati.“ Múmia je príjemná (a jemne hororová) variácia na jedno z najklasickejších (s Frankensteinom, či s vlkolakom) monštier štúdia Universal z čierno-bielych čias. Môže sa pochváliť (na tú dobu) skvelými CGI trikmi, ale, čo je dôležitejšie, kvalitným scenárom a staromódnou, magickou a vťahujúcou atmosférou á la Indiana Jones. Čerešničkou na tejto vydarenej, milej a ani pri ďalších reprízach nenudiacej torte, je zmysel pre humor, svižné tempo, výborné akčné scény a pestré, mimoriadne sympatické herecké obsadenie hlavných (pôvabné trio Weiszová-Fraser-Hannah) ale tiež podporných roličiek (Jonathan Hyde obsypaný kobylkami, Oded Fehr s rotačným guľometom). Vôbec by som sa nečudoval, keby okolo na gazíku v cameo prefrčali Harrison Ford s Johnom Rhys-Daviesom. Bol to skvelý trhák, pri rozpočte 8O miliónov ich celosvetovo trhol 415. Kino Považan NMnV 1999 ()

Galerie (64)

Zajímavosti (75)

  • Když hrdinové projíždějí skrze město, auto nabourá a vidíme, že má rozsvícená světla. Když Rick (Brendan Fraser) pomáhá Evelyn (Rachel Weisz) z auta, jsou zase zhasnutá - a později v záběru jsou opět rozsvícená. (Duoscop)
  • Nenatáčelo se v Egyptě, 82 ruin a pyramid vzniklo na počítači. (HappySmile)

Související novinky

Brendan Fraser by se nebránil nové Mumii

Brendan Fraser by se nebránil nové Mumii

13.10.2022

Čeká nás v budoucnu Frasernasance? Díky potenciálně oscarovému želízku v ohni The Whale od režiséra Darrena Aronofskyho (matka!, Fontána) se herec nyní pomalu ale jistě vrací do velkého Hollywoodu, a… (více)

Navštivte lokace slavných filmových scén!

Navštivte lokace slavných filmových scén!

09.04.2022

Přemýšlíte, kam letos na dovolenou? Máme pro vás tip na tři destinace, které vám učarují stejně jako tvůrcům ikonických děl světové kinematografie. 1. Maroko - Středověké medíny, barvami hýřící… (více)

Mumie s Cruisem potvrzena

Mumie s Cruisem potvrzena

22.01.2016

Studio Universal má za sebou díky Jurskému světu nebo Rychle a zběsile 7 vynikající rok. A nejspíš se mu bude dařit i dál, na letošek totiž chystá Warcraft nebo pátého Bournea a v roce 2017 rozjede… (více)

Film Music Prague 2014

Film Music Prague 2014

20.07.2014

Americký skladatel Elliot Goldenthal, který je držitelem Oscara® za hudbu k filmu Frida, a britský skladatel Patrick Doyle, jež je autorem hudby k velkofilmům jako Thor, Harry Potter a Ohnivý pohár… (více)

Reklama

Reklama