Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Temperamentní americký dobrodruh a voják cizinecké legie Rick O'Connell hledá v Egyptě své štěstí. Čirou náhodou objeví dávno ztracené Město mrtvých. Jeho objev je pro půvabnou knihovnici káhirského muzea a nadšenou egyptoložku Evelyn archeologický nález století. O'Connell dostane nabídku zavést Evelyn s výstředním bratrem Jonathanem do pouště. Evelyn touží objevit ztracenou Knihu mrtvých, Rick zase prahne po legendárním faraónově pokladu. Ruiny střežené bojovnými Tuaregy však skrývají děsivé tajemství - sarkofág s mumií staroegyptského kněze Imhotepa, jenž byl za svá provinění pohřben zaživa. Zemřel strašnou smrtí, byl sežrán tisíci brouky. Pokud by ho ale někdo oživil, znamenalo by to katastrofu pro celou zemi. Evelyn s Jonathanem a Rickem budou muset překonat strašlivé, životu nebezpečné nástrahy, uniknout příšerným kusadlům smrtících brouků a vést boj se starověkou sektou. A přesně ve chvíli, kdy mohou konečně nabrat dech, Evelyn nechtěně probudí Imhotepa. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (814)

akisha 

všechny recenze uživatele

Nenáročná zábavná záležitost, úspěšně resuscituící mytologii starověkého Egypta (to je moje), která má jednak dobré herce (Fraser je "cool", Weisz krásná, Hannah jako komická figurka funguje dobře, Vosloo hraje Imhotepa skvěle) a pak taky hodně dobrou akci, vcelku originální nápady a hudbu. Nadprůměrný dobrodružný film, který pobaví i po více zhlédnutí. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Tento film byla fakt lahůdka v kině, celé se třepalo, nehorázná jízda. Stále je na co se dívat, perfektní digitalizace mumie, střílející ,kopající, mečem ohánějící se a hlavně božsky hláškující Fraser a to vše podpořeno skvělým soundtrackem od Jerryho Goldsmitha. Tu a tam se objeví i nějaký vtípek:)) Jízda od začátku až do konce, to se musí líbit. Sommersovka jak vyšitá. Prostě pure extasy, to se musí Sommersovy nechat, vyšlo mu to na jedničku, btw jeden z nej dobrodružňáků a můj TOP filmek! "Dead is only the beginning" ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Mumie mi v dětství připadala jako jakýsi Indiana Jones z Wishe - a dnes je sice pořád Indiana Jones z Wishe, ale už na ní vnímám i jak dobře funguje jako komedie/parodie, a taky ty tehdejší laciné triky, svícení a kulisy už nejsou jen hnusné, ale teď už mají i jisté retro kouzlo ala Souboj Titánů.Za zásadní problém u ní ale považuju že je výrazně zábavnější ve své první polovině, která je hlavně o postavách a dobrodružství, než v té druhé kdy už se víceméně jen nahání s digi Imhotepem. 7/10 ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Může se mi to nelíbit, když je to z Egypta? To poslední, co bych řešila je, jak dalece si drbou hlavu všichni fundovaní archeologové a egyptologové světa. Mně bohatě stačí, že je to okouzlující šrumec, u kterého se opětovně zaseknu, i když jsem neměla vůbec v plánu se dívat, a taky že v něm hraje Brendan Fraser, že je to celé takové zlaté, starožitné a ..... a vůbec !!! ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Konečne v Hollywoode trochu viac prepracovali príbeh, a konečne to nie je až tak strašne ploché ako obyčajne. Za toto by si zaslúžili odo mňa tvorcovia 1* navyše, ale predsa len sa zdržím. Celkom pekné efekty na rok 1999, celkom rodinne zábavné a dobrodružné. Zdarený rodinný oddychový film z prostredia Egypta a múmii s hororovými a zábavnými prvkami. Film zas až tak moc nenadchne, ale ani nenahnevá. Celkom seriózny výkon. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (75)

  • Herci mali pri nakrúcaní ťažký režim. O pol tretej ráno museli vstávať, aby sa o 5:30 začalo naplno nakrúcať. Najviac však trpela Rachel Weisz (Evelyn). 9 dní bola pripútaná na oltár, no aj keď mohla reťaze pretrhnúť, vôbec sa jej to nepáčilo a nikdy sa nesťažovala, hoci ju to desilo. Za pár sekúnd po nej prešla krysa, neskôr zase musela zniesť nejaké to kilo piesku vo vlasoch, inak to nebolo ani s kobylkami... a zo všetkého najviac nenávidí ťavy. (jandomi10)
  • Celosvětová premiéra proběhla 4. května 1999 v Universal City v Kalifornii. (Varan)

Související novinky

Brendan Fraser by se nebránil nové Mumii

Brendan Fraser by se nebránil nové Mumii

13.10.2022

Čeká nás v budoucnu Frasernasance? Díky potenciálně oscarovému želízku v ohni The Whale od režiséra Darrena Aronofskyho (matka!, Fontána) se herec nyní pomalu ale jistě vrací do velkého Hollywoodu, a… (více)

Navštivte lokace slavných filmových scén!

Navštivte lokace slavných filmových scén!

09.04.2022

Přemýšlíte, kam letos na dovolenou? Máme pro vás tip na tři destinace, které vám učarují stejně jako tvůrcům ikonických děl světové kinematografie. 1. Maroko - Středověké medíny, barvami hýřící… (více)

Mumie s Cruisem potvrzena

Mumie s Cruisem potvrzena

22.01.2016

Studio Universal má za sebou díky Jurskému světu nebo Rychle a zběsile 7 vynikající rok. A nejspíš se mu bude dařit i dál, na letošek totiž chystá Warcraft nebo pátého Bournea a v roce 2017 rozjede… (více)

Film Music Prague 2014

Film Music Prague 2014

20.07.2014

Americký skladatel Elliot Goldenthal, který je držitelem Oscara® za hudbu k filmu Frida, a britský skladatel Patrick Doyle, jež je autorem hudby k velkofilmům jako Thor, Harry Potter a Ohnivý pohár… (více)

Reklama

Reklama