Reklama

Reklama

Godzilla tai Mechagodzilla

  • Japonsko ゴジラ×メカゴジラ (více)

Obsahy(1)

Uběhlo dlouhých 45 let od útoku Gojiry. Japonské obyvatelstvo se již vzpamatovalo z hrůzy, kterou tehdy toto monstrum rozpoutalo, ale nyní se z hlubin vynořila další Gojira. Armáda na ni použila nové technologie, jež se osvědčily v boji s jinými netvory, kteří rovněž zaútočili na Japonsko, ale bez viditelného úspěchu. Navíc při akci zemře několik vojáků. Obětním beránkem se stává poručík Akane, která je dočasně suspendována. Vědci přichází s šíleným nápadem, který jim má dopomoci zrealizovat Tokumitsu Yuhara. Hodlají vytvořit biomechanického robota Mekagojiru (kterou pojmenují Kiryu) z kostry a DNA původní Gojiry. Poté co je celý projekt zrealizován, vyzbrojí Kiryu novou zbraní „Absolute Zero“, která má zmrazit Gojiru a rozprášit ji na atomy. Hlavním pilotem, který bude ovládat Kiryu, se stává Akane, která prahne po pomstě. Brzy však nastanou první komplikace. (SOLOM.)

(více)

Recenze (20)

tombac 

všechny recenze uživatele

Z moře se vynořila příšerka a Japoncům opět hoří koudel u zadku. Veškerá těžká palebná síla se na Godzillu nechytá, i paprsky nestačí, takže na řadu přijde další vládní projekt: Mechagodzilla, robotická obdoba Godzilly, vybavená drtivým palebným arzenálem a raketovým pohonem. A destruktivní battle začíná... Film je zpracován řemeslně velmi dobře, tedy až na samotné souboje monster. Ty dělají dojem, že si v trochu nepřesvědčivých kulisách města dávají na hubu Transformer s gumovým panákem. Avšak je to legrační a má to spád, tudíž ta umělost nevadí (triky jsou jinak na slušné úrovni). A tak budeme držet palce hlavní hrdince v kokpitu kovové obludy (opět motiv touhy po pomstě jako v Godzilla vs. Megaguirus) a budeme se při tom výborně bavit. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

6+/10 V rámci modernej ságy určite nadpriemer a to najmä oproti predošlému dielu. Digitálne efekty sú tu využívanie s mierou (tj. minimálne) a všetko to stojí na miniatúrach a Japoncoch v kostýmoch monštier. Tak ako to má byť. Nový príbeh okolo Mechagodzilly je skvelý, aj Godzilla prešla oproti minulému dielu fajn redisignom, i keď na verziu z Godzilla 2000 to nemá. Škoda len toho konca-nekonca; celkovo mám dojem, že po originálnom rozbehu film zbytočne upadol do rutiny a na konci akosi nevedeli ako skončiť, tak to proste utli. ()

Reklama

MartinTerran 

všechny recenze uživatele

Jak je možno vyčíst z názvu jde zde o souboj mezi klasickou gojirou a Japonci vytvořenou polorobotickou gojirou. Příběh je zde zase klasika: Gojira začne terorizovat nějaké z Japonských měst a na její zastavení je třeba použijí veškeré možné zbraně. Po vizuální stránce velmi zdařilé, už i Gojira není gumová a tím film působí realističtěji. Samotné souboje jsou taky dobré. Takže celkově hodnotím pozitivně, ale minulý díl z roku 2001 se mi líbil víc. Hodnocení: 71/100. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Přesto je snímek „Gojira X Mekagojira“ uváděný také jako „Godzilla Against Mechagodzilla“ přece jen spíše jednodušším akčním filmem, kde už opravdu moc nejde o nápady, ale jednoduše o to, aby se vytvořilo další prostředí pro to, aby mezi sebou mohla monstra bojovat. A tohle prostě musí stačit. Lidské postavy jsou celkem fajn, ale snadno zapomenutelné, ten souboj je pak rozhodně vrcholem. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

27) GODZILLA AGAINST MECHAGODZILLA (2002)___NEW GENERATION SERIES 2002-2004___Mohlo by se zdát, že se zde recyklují nápady z dílů let 1974 a 1993, ale není to tak. Tenhle díl je svým způsobem novátorský v pojímání celé série. O Godzille se zde poprvé mluví jako o „té další Godzille“, přičemž tou první je myšlena ještěrka, která byla zabita oxygen destroyerem v prvním filmu z roku 1954 a ta nynější je jejím následovníkem. Předchozí filmy jako by byly smazány, protože se zde jasně mluví o „druhém napadení Japonska Godzillou“ a ten bezpočet jiných ataků v předcházejících dílech se vůbec nebere v potaz. Vládní obranný projekt Mechagodzilla je zde nazývána jako ´Kiryu´, přičemž je tvořena robotickým skeletem a biologickým materiálem, jenž sestává z počítačů poháněných godzillí DNA (přičemž tato skutečnost hraje zásadní roli, když Kiryu kvůli biologickým komponentům vypoví poslušnost). Kiryu je vybavena mocnou zbraní, tzv. ´Absolute-Zero Gun´, která svým mrazícím paprskem zničí (zmrazí při teplotě –273 C) atomy protivníka :o) Jinak vše při starém. Emoce jsou zde nablble projektovány skrze dilemata vědcovy dcerušky a řídké napětí skrze pilotku Akane a její manuální ovládání mechagodzilly. Samotné souboje jsou zde trochu ošizeny, ale co už. Popojedeme dále :o) ()

Zajímavosti (11)

  • V cameo roli se filmem mihne baseballový hráč Hideki Matsui, který vystupuje pod pseudonymem „Godzilla“. (Israha)
  • Ministerský předseda Japonska v tomto filmu měl být původně mužského pohlaví. Ke změně došlo poté, co byla pro tuto roli vybrána „stará známá“ herečka kaiju filmů Kumi Mizuno. (Israha)

Reklama

Reklama