Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tommy Murphy je policajt, který pracuje inkognito a pokouší se odhalit a usvědčit pachatele zevnitř, infiltrací do jejich sítě. Je to vlk samotář nejen v práci, ale i v osobním životě, který pro něj ztratil cenu ve chvíli, kdy jeho osmiletou dcerku unesli a zabili grázlové, jejichž nátlaku nevyhověl. Proto je ochoten a schopen jít do největších rizik a hazardů, neboť jediný smysl své existence vidí dnes ve své práci. A o rizika v ní skutečně nouzi nemá. Což dokáže hned v prvním svém případu, kdy je nasazen na gang bezohledných a krutých zlodějů diamantů, kteří se nezastaví před ničím...

První z pěti samostatných kriminálních příběhů britského seriálu.

Roli Tommyho Murphyho napsal irský romanopisec a scenárista Colin Bateman "na tělo" svému dlouholetému příteli Jamesi Nesbittovi. Tomu Nesbittovi, který coby charismatický Adam ze seriálu Šest v tom okouzlil diváky na celém světě. Tady má ovšem šanci prokázat celou šíři svého hereckého talentu - a dlužno říci, že ji nepromarnil. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

U britských krimi se cítím víc tak nějak "doma". Výjimky existují - jako všude - ale pro britské seriály Profíky počínaje, přes Bednu,Taggarta až třeba k Zvláštnímu oddělení mám slabost. Na rozdíl od jiných ctí realitu, která je už tak dost syrová, aby se ještě přihušťovalo, a z poldů mívám pocit, že jsou to lidi z masa a kostí, ne manekýni. James Nesbitt má tedy ke krasavci dost daleko, je výborný herec a přesto, že i na britských ostrovech se občas utnou, tenhle seriál se dost povedl. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Původně jsem nechtěl napsat komentář, ale neovládnu se :-) O některých nízkých hodnoceních už radši ani nepřemýšlím. Britské detektivky mají svou dlouhodobou nestagnující kvalitu. Pokud k tomu přidáte říz, švih, moderní háv, nějaký ten "osudový zvrat" a charismatického představitele, tentokrát v podání Jamese Nesbitta, který je ve VB od jisté doby velmi populární, neměli byste snad mít o nadprůměrném hodnocení pochyby :-( ()

Reklama

Reklama