Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Emma Green musí opustit svého manžela a dospívající dceru, aby mohla velet mezinárodní posádce při zrádné misi na Mars. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (62)

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Slabé veľmi slabé. Celé to pripomína skôr drámu ako vesmírnu výpravu. Určite by divák čakal viac a to odzrkadľuje aj to hodnotenie na tejto databaze a mnoho komentárov ľudí ktorí to možno ani nedopozerali. Fakt, desiat epizód je veľa a niektoré som viac menej pretrpel ale seriál som nakoniec dal. Jeden z najslabších hraných seriálov na netflixe. Aj to herecké obsadenie každej ľudskej rasy bolo na smiech. 2* ()

yvona 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Partička narušených jedinců putuje na Mars. Podle toho to taky vypadá. Bezpohlavní černoch, lesbická Čínanka, slepý a frustrovaný ruský důchodce, nekompetetní velitelka s permanentním PMS a traumatizovaný Ind. Na Zemi se to hemží kriply, uplakanými adolescenty a neschopnou NASA . Tak s chutí do toho. ()

Reklama

DExUS 

všechny recenze uživatele

Prvé epizody, super. Nábeh na kvalitný seriál ktorý má skvelé efekty. Ale potom sa to zvrhne na katastrofu za katastrofou, takyto "crap" by žiaden človek neposlal do vesmíru. 1) psychologicke profily astronautov sú nevhodné 2) loď je nerealisticky komplikovana, po technickej stránke tvorcovia nemali asi žiadneho radcu z NASA 3) sice to je to to isté ako bod 1, ale velitel takejto posádky nemôže byť nikdy takto "fragile". Dopozeral som to celé, ale len preto že som chcel vedieť čím ma ešte prekvapia. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Netušil jsem, že se dobrý námět kolonizace Marsu dá tak regulérně posrat. Ono už poslat do vesmíru partičku, která má víc nevyřčených a nevyjasněných problémů, než hezkých momentů absolutního sladění, je více než extrémní. Navíc aby to jako autoři řádně natáhli, tak tomu tvůrci flashbacky hlavních postav úplně nepomohli. Ve výsledku to působí, že kdyby do vesmíru poslali opice, tak udělají líp. Nekoukalo se mi na to hezky, jediný opravdu pěkný moment celého desetidílného seriálu je závěr desátého dílu. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

V nedávné době jsem viděl ještě jeden podobný seriál o cestě na Mars. The First navzdory modrému hodnocení se mnou totálně zamával. Ačkoli se seriál, podobně jako Away, více zaměřoval na pocity a vztahy, každá scéna měla svoje místo a každá epizoda své pointy. Tehdy jsem seriál označil za Tenkou červenou linii ve vesmíru a že je tenhle seriál uměleckým zjevením, za tím si i nadále stojím. Od Away jsem neměl přehnaná očekávání, ale doufal jsem, že i tentokrát se bude jednat o příjemné překvapení. Žel bohu, překvapení se nekoná. Away totiž v dramatizaci občas absurdně přestřeluje a místo realistického vykreslení vztahů a pocitů lidí na pozadí zlomové události kosmonautiky, jsem dostal spíše ubrečenou hollywoodskou limonádu. A vlastně ani tu limonádu ne, protože Away je při delším sledováním totálně vyčerpávající záležitost, kde bych počet pozitivních momentů spočítal na prstech jedné ruky (nešikovného dřevorubce). Nevím, jaká bývá nálada při reálných letech do vesmíru, ale předpokládám, že navzdory šílenému tlaku nebude ani zdaleka tak nesnesitelná, jako tady. Naopak technických detailů ohledně mise se divák dozví minimum (a i to málo je tam zjevně blbě). Vlastně ani nebylo po celou dobu pořádně vidět, co posádka na lodi mimo řešení osobních problémů (a vody) dělá. Pěkné finále celkovou pachuť po celé té depresivní náloži příliš nezachraňuje a je to vlastně dost škoda, protože když pominu podivný scénář, tak mi obsazením posádka dost sedla a řada dílčích osobních příběhů mě zaujala a bavila. Jen se to nějak nezvládlo celé ukočírovat a sladit v uvěřitelný a méně nepříjemný celek. Místo dobrého pocitu odcházím od sledování přežvejkaný a vyflusnutý. ()

Galerie (84)

Reklama

Reklama