Reklama

Reklama

Apokalypsa kanibalů

  • Itálie Apocalypse domani (více)

Tři veteráni se po válce vrací domů do Spojených států. Z Vietnamu tam ale zavlečou nákazu, která dělá z lidí krvelačné kanibaly. (Netflix)

Recenze (25)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Název filmu je celkem zavádějící. Nejde o kanibaly v pravým slova smyslu. Nejde ani o zombie. Asi by se dalo dlouze polemizovat nad logikou samotnýho příběhu, ale nemám důvod. Hlavní je, že snímek nenudil. Navíc byla podle mě dobře zvolená ústřední dvojice. Jak John Saxon tak Giovanni Lombardo Radice podali parádní herecký výkony. Navíc se ve filmu najde i pár scén, který jen tak z paměti nevymizí. Trošku nudnější byla naháněčka v kanalizaci. Konec se ale podle mě povedl. Podle zdejšího hodnocení je vidět, že je to celkem málo známej snímek. Což je škoda, protože si myslím, že má co nabídnout. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nejedná se o žádný velký film, myslím myšlenkami, přece jen, měli by to být Američani, kdo se vyrovnává se svým velkým traumatem, což se mimochodem neustále děje, ale přece jen se Italům podařilo natočit celkem smysluplný film, který je obohacený o dobré gore, i když většinou nijak detailní. Asi mám ale pro italskou kinematografii celkem slabost. Hlavně ta syntezátorová hudba je zde dokonalá. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Škoda, že sa film volá Cannibal Apocalypse, pretože divák očakáva od výsledku niečo iné. Ale práve to, na čo sa pozeráme, je podľa môjho názoru lepšie, ako keby sme sledovali skutočnú akopalypsu. Čoho metaforou je oný kanibalizmus je tak jasné, že to už snáď ani viac nejde, ale stále nás viac zaujíma spracovanie, než nejaké hlboké myšlienky ohľadom osudu vietnamských veteránov, i keď je fajn, že ide o žánrový film s posolstvom. Toho gore je tu akurát, ale ide skôr o akčný film a nechýba ani melodráma, i keď vkusne spracovaná. John Saxon je obsadený perfektne a aj zvyšok castingu je veľmi vydarený. 70% ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tohle je přesně ten typ filmů, které miluji!!! Ve své době na "videonasties" zakazovaných filmů. Horrorový trash, který běžnými kritiky zatracován a neuznáván, je i tak samozřejmě výborným dílem. Vidíme zde jasně vlivy Romera, Cronenberga a všech možných filmů o šíření nákaz, zombies a kanibalismu. Jednoduchý scénář vypráví o tom, jak kapitán vojenské čety ve Vietnamu zachrání dva americké vojáky. Ti jsou však posedlí kanibalismem a kapitána pokoušou. Po návratu do své vlasti se u všech třech postav probudí choutky na lidské maso a jedinný bývalý kapitán (John Saxon) s tím dokáže bojovat (tzn. že nikoho nesežere). Osud jej však svede dohromady s bývalými vojáky které kdysi zachránil a jednou dívkou, která je již také nakažena kanibalismem. Na své brutální cestě městem jednak střílí, bojují a jsou těžko polapitelní, protože mají vojenský výcvik. Dále však pojídají své oběti a protivníky a tak šíří dál "prokletí kanibalismu". Jsou za nimi vysílány ozbrojené jednotky, "čistící" jednotky s plamenomety (jak úžasně použité v mnoha dalších filmech tohoto typu, naposled např. 28 týdnů poté). Ve filmu v podstatě neexistuje žádný kladný hlavní hrdina. Gore efekty jsou, ale jsou na diváka střídmě kladeny, krví se opravdu nešetří. Film má svoje kouzlo, jednoznačně chytne a drží až do konce. Navíc je velmi dobře filmařsky zvládnutý a objevuje se v něm řada známých tváří tehdejších horrorů. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Podle názvu by jeden čekal pomalu konec světa. Pokud měla opravdu nastat ona Apokalypsa, tak zřejmě až po skončení filmu. Jako drama veteránů z Vietnamu výborné, jako kanibalský film mizerné. Asi nejlepší je úvod ve vietnamské džungli - pes s bombou na krku, plamenomet a hladoví zajatci - možná, že název odkazuje na Coppolovu Apocalypse Now. Dost prostoru zabírá akce - běžné honičky s auty nebo cesta kanály. Také zde hojně vyzvánějí telefony. Gore je pomálu, i když vykousané maso či uhryznutý jazyk jsou obstojné (vydloubnutí očí nedokončeno). Postižení se nijak výrazně neproměňují, jen se začínají dívat na lidi jako na oběd. Ve své době možná solidní snímek, dnes ničím nevybočující průměr. Na jedno podívání dostačující. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (2)

  • Film byl na počátku 80. let ve Velké Británii umístěn na seznam tzv. "videonasties" filmů. Jednalo se o filmy zakázané jakkoliv produkovat z důvodu zobrazování násilí, krve, brutality a sexu. (Flipnic)

Reklama

Reklama