Reklama

Reklama

El pantano de los cuervos

  • Kanada The Swamp of the Ravens (více)
Španělsko / Ekvádor, 1974, 83 min

Recenze (3)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Poněkud zvláštní a výstřední film i na svou dobu, za jehož výrobou stáli společně španělští a ekvádorští výrobci. Film v sobě mísí hororové prvky z béčkových hororů s monstry (viz Frankenstein) a zombíky, jsou tu ale i nekrofilní prvky, celé je to pak ale nasáklé mrtvolným pachem, proto všude ty obrovská hejna krkavců, kteří se tu slétávají na mršiny. Ti jsou opravdovými pány a pravými hrdiny tohoto filmu natočeném na krásných exotických místech Jižní Ameriky a státu Ecuador! Film je čas od času docela atmosferický (zvuky přírody a zvěrstva, samostatná mlhavá bažinatá oblast, která filmu dává určité kouzlo, etc), je tu ale nedostatek příběhu v čase a film má opravdu líné tempo až to člověka uspává a hlavně nudí. Není tu veliké spiknutí ani zvraty (scénář je nedostatečný), je tu málo napětí a vzrušení což jsou všechno podstatné složky, min úspěšného filmu, hororu nevyjímaje. Postavy jsou nevýrazné a nesympatické. Malou roli místního policejního detektiva zde vytvořil známý špageťácký herec Ferando Sancho. Nejlegračnější a nejstrašidelnější scény z filmu jsou ty, ve kterých vidíme zombíky v bažině, kdy jim vykukují jen hlavy, bohužel nic víc se tu neděje, oni jen plavou po vodě a všechno pozorují. Pak je tu i jedna skutečná pitva, kde si zase přijdou na své fanoušci gore, nicméně to zásadní zde chybí a to je krev, takže zase smůla. Zombie prvky tady sice byly, ale považovat to za zombie film skutečně nelze. "Swamp of the Ravens" není nějak velký film, není to nic z čeho bych byl jako fanoušek obskurních hororových rarit (převážně evropských) nějak zásadně odvařenej, je to trochu škoda (čekal jsem víc), protože nějako předpoklady tady byly, ale bohužel zůstaly nevyužity.. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tenhle film má blíže k Re-Animátorovi, než Frankensteinovi, jak by se mohlo zdát. Doktor Frosta je fascinován smrtí, respektive možností setřít hranici mezi životem a jí. Snaží se tedy přivést mrtvé tělo k životu, což musí stihnout do osmi minut. Jeho výzkum ale stále není u konce - daří se mu oživit tělo, nikoliv však mozek tak, aby měl člověk emoce a dokázal bez problémů myslet - umí jen poslouchat. Když se ho jeho milenka Simone rozhodne konečně opustit, umíní si Frost, že ji zahrne do své závěrečné fáze experimentu. Zvláštní mysteriózní sci-fi horor odehrávající se po většinu času v bažinách, kde má doktor svoji tajnou laboratoř. Hejno krkavců ho z nejvyššího stromu bedlivě sleduje, supi čekají na mrtvoly, jichž doktor zanechává v bažinách požehnaně. Komisař však jde po doktorově stopě neúnavně jako honící pes, a tak je třeba spěchat. Otevřené gore se nekoná, byť se nabízelo rozřezání mrtvoly v přímém přenosu, divák ale může zpovzdálí sledovat otevření hrudníku při pitvě. Něco sexu, nahoty a laskání mrtvoly. Nechybí ani občasné vtipkování, zejména komisařovo. Ten na příklad při pohledu na tři krásky prohodí: -Jaká to stvoření! A my jsme obklopeni mršinami.- Za mě spokojenost, Doporučil bych ale jen sběratelům a ortodoxním žánrovým fanouškům, páč jde o podivný snímek míjející obloukem vody mainstreamu. ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Úplne neznámy horror,ale celkom dobrý,aj keď trocha zvláštny.V Británii ho vydali pod názvom Swamp Of The Ravens a v USA pod názvom Swamp Of The Falcons.Všetky názvy sú zavádzajúce,pretože tam nie sú žiadne havrany ani sokoly.Nie som ornitológ,ale mne tí vtáci pripadali ako nejaký druh supov.A ešte k tomu celý film bol natáčaný v južnej Amerike v štáte Ecuador.A tam havrany ani sokoly nežijú.To ale nie je podstatné.Film je o šialenom doktorovi,ktorí robí pokusy na ľuďoch.A keďže mu nič nevychádza,tak mŕtvolky potom hádže do močiara.Pekná hudba,niekedy domáci folk,niekedy rocková hudba 70´rokov.Trocha morbidnosti,jemne erotiky,mŕtvolky,šialený vedec-doktor,kopa škriekajúcich vtákov,močiar s mŕtvolkami.Čudný film,ale oplatí sa pozrieť.Problém je,že sa ťažko zháňa. ()

Reklama

Reklama