Reklama

Reklama

Pěsti ve tmě

Drama / Sportovní
Československo, 1986, 98 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Píše se rok 1936. Mladý český boxerský šampión Vilda Jakub (M. Vašut) kvůli nepochopitelnému zásahu svého trenéra Krakowského (J. Vinklář) prohraje v Berlíně zápas s německým mistrem Kurtem Schallerem (J. Nedorost). Světový tisk zpochybní výsledek souboje a Němci, kteří potřebují získat prestiž pro nastupující nacistický stát, jsou nuceni nastoupit k novému zápasu v Praze. Snaží se Jakuba zastrašit i podplatit, využívají dokonce Schallerovu přítelkyni, filmovou hvězdu Emu Gabrielovou (E. Balzerová), aby Vildu odradila od vítězství. Vilda však jde tvrdě za svým cílem uhájit národní a sportovní čest. Důsledky ovšem nedokáže domyslet… Předobrazem boxera Vildy byl několikanásobný mistr Československa a vicemistr světa Vilda Jakš. (Česká televize)

(více)

Recenze (235)

/Pablo 

všechny recenze uživatele

Zuřící býk po česku? Snad tak trochu. Scény v ringu bych na naše poměry v takovémto provedení rozhodně nečekal. Impulzivní Vašut je samozřejmě tahounem příběhu, ale já bych vyzdvihl ještě výkon Elišky Balzerové. Naopak Pavel Nový se svou postavou a taťkovským knírem se do role boxera moc nehodí. Hudební doprovod mohl být rozmanitější a bohatší. Výprava parádní. ()

Pedross800 

všechny recenze uživatele

No pane jo, vynikající československé boxerské drama o kterém jsem do teď neměl ani ponětí a Vašut, ten byl fakt vynikající, já jen zíral co tam předvádí za herecký i sportovní koncert. A když se k tomu přidá ucházející dobová atmosféra třicátých let minulého století a fantastická hudba která to skvěle doplňuje je z toho fakt majstrštyk skoro dosahující kvalit prvního Rockyho z kterého sice nepokrytě čerpal, ale nekopíroval. Na rozdíl od něho však má tento příběh i svůj reálný základ. ()

Reklama

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Film má dobrou muziku, ale nepřesvědčivý, vykonstruovaný děj. Se skutečností má společné jen dva body. A to, že Vilda Jakš bojoval v roce 1935 o titul mistra světa v lehké střední váze, a prohrál, a to ve 14. kole, z 15 vypsaných. A druhým bodem je že zemřel jako letec nad Biskajtským zálivem, a fakta se různí, někde se píše, že v květnu 1943, jiný pamětník uvádí konec roku 1944. Kdo se chce kouknout na zápas, a přečíst si víc, tak může na : http://www.bojove-sporty.cz/magazin/osobnosti/vilda_jaks_pesti_ve_tme ()

anais 

všechny recenze uživatele

Nechápu jak je to možné. V Čechách? Kvalitní film o boxu? Perfektní vykreslení dobových reálií v disco roce 1986? Přirozený Marek Vašut? Režie - Jaroslav Soukup - WTF? Jak je možné, že tento drobný klenot skomírá ve stínu Discopříběhu a majora Majsnera? Jasně, není to geniální, ale je to hodně dobrý film. ()

kagemush 

všechny recenze uživatele

Nádherný hudební motiv, úžasná (retro) atmosféra v tomhle retro filmu s dobrým příběhem (ten podtržen věcným a tragickým epilogem) a Vašutem, který si tak dlouho nechal dávat od Tomsy do těla, že mu to fakt i jako jakoboxerovi sedlo.-Líbilo se mi to.- (evidentně škoda že se později Soukup discozbláznil, nebo se mu zbláznila peněženka, anebo tomu nerozumím....) ()

Galerie (5)

Zajímavosti (26)

  • Režisér Jaroslav Soukup sa vyjadril, že čo sa týka samotného natáčania, najväčším problémom bolo po organizačnej stránke zosúladiť natáčanie v okolí pražskej Lucerny a Václavského námestia, kde bolo potrebné na istý čas ulice vyprázdniť, nahradiť dobovými automobilmi atď. (Santino7)
  • Prípravy na film začali už v roku 1984, keď scenárista Jaroslav Vokřál oslovil režiséra Jaroslava Soukupa, ktorému sa do toho pôvodne príliš nechcelo. Samotné natáčanie začalo v septembri 1985 a trvalo pol roka. (Santino7)

Reklama

Reklama