Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý anglický šlechtic Richard Bancroft (R. Hrušínský nejml.) se na obchodní cestě ocitne i se svým strýcem Archibaldem (P. Nárožný) v Praze. Zde se seznámí s tajemnou krasavicí Olivií (I. Bartošová) a okamžitě se do ní zamiluje. Proto rád přijme pozvání na maškarní ples jejího opatrovníka, hraběte Kronberga (V. Preiss). Jenže postupně si mladík uvědomí, že dívku a její přátele vídá jen v noci. Odhalení tohoto tajemství na sebe nenechá dlouho čekat – ukáže se, že hrabě Kronberg ve svém sídle vládne početné skupině upírů, kteří si vyhlížejí nevinné oběti. Jednou z nich má být i Richard. Boj s krvežíznivými nočními bytostmi bude o to těžší, že na zabíjení upírů zdaleka neplatí všechny metody, o kterých se píše v knihách. Naštěstí je tu ještě Olivie, která se do Richarda také zamilovala… (Česká televize)

(více)

Recenze (304)

Oyer 

všechny recenze uživatele

Je to hodně zvláštní. Sám tomu nemůžu uvěřit. Když už tam nemá chybět romantika, tak ať pořádná ! A tady se to vyvedlo ! Celkem i napínavé, trochu kýčovitosti neuškodí.... Ivetka Bartošová i mlaďas od Hrušinských vytvořili zajímavý pár. Ač komedie, tak nechybí nechybí zajímavé napínavé okamžiky. Zamilovaný pár, který je loven lidmi a za okamžik zase upíry opravdu zapůsobil ! Tenhle sladký páreček si oblíbíte i vy. :-) ()

sud 

všechny recenze uživatele

Trochu (trochu hodně) podceňovaná hororová parodie. A přitom atmosféra je dokonalá, děj svižně odsýpá a herecké obsazení je skvělé (za všechny dokonalý Viktor Preiss v roli hraběte). I závěrečná písničká má hodně co do sebe (a to jinak Bartošovou nemusím). Jaroslav Soukup se za tohle nemusí stydět. 70%. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že se na tehle film rád podívám i po letech a některé scény mne stále pobaví (česnek, ples) a i té Ivetce to tehdy slušelo, a taky vzpomenu, jak jsem jako mladičký novinář byl dvakrát na natáčení kvůlivá reportáži (a jednou se svou tehdejší slečnou), tak dávám čtyři hvězdičky. Popravdě mi to přijde i zábavnější než Polanského Ples upírů a Soukup dokázal využít lokality nejen pražské podobně jako v Romanetu. ()

animaxis 

všechny recenze uživatele

Klidně mě ukamenujte,ale toto je jeden z nejlepších českých filmů jaké jsem viděl.Mistrovi hororů bych to sice nedaroval,ale i tak je to fajn.Teda tím myslím,že první polovina filmu je skvělá a má příjemnou atmosféru.Ale ta druhá je už trapná,najednou je z toho komedie a člověk neví co si o tom má myslet.Konec teda taky nic moc,ale jen za první půl hodinu,která měla tajemnou atmosféru dávám tři hvězdičky.Sice to dost kopíruje Drákulu,ale mě je to jedno.Za zázrak považuji že to natočili Češi a kdyby byl celý film jako první půl hodiny tak dám pět hvězdiček.Nechápu proč to museli natáčet jako komedii,toho je mi vážně líto.Mohl to být dobrý film. ()

Untentrauer 

všechny recenze uživatele

Filmu se nedá upřít skvělá výprava a krom toho špičkové obsazení. Když jsem byl malý, tak se mi film moc líbil, ale teď s odstupem času mi tam neskutečně vadí mladý Hrušinský - zejména to jeho vyprávění. Také si říkám, proč padlo rozhodnutí udělat z toho komedii, protože tento film a herci měli na to udělat z toho opravdový horor. Ale i tak je to velmi povedený a neopakovatelný počin… ()

Galerie (10)

Zajímavosti (14)

  • Natáčelo se na zámku ve Valticích nebo také na zámečku Bzí, nedaleko Týna nad Vltavou. Také se natáčelo na zámku Hořín, konkrétně scéna domu u Golema a přilehlého hřbtiova, který si filmaři postavili zcela sami jen pro účel tohoto filmu. Vjezd do dvoru hlavního sídla upírů je pak Clam-Gallasův palác na Praze 1 v Husově ulici. (M.B)
  • Film získal v roce 1994 ocenění na festivalu fantastických filmů v Burgosu ve Španělsku. (Ajka1)

Reklama

Reklama