Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Velitel Una je postaven před válečný soud, hrozí mu vězení a propuštění ze služby. (SkyShowtime)

Recenze (19)

Polux 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

9/10 | Legal/courtroom drama epizody mají ve ST dlouhou a bohatou tradici a nejednou patřily k těm vůbec nejlepším v dané sérii. Druhá epizoda se k této tradici úspěšně připojuje. I tady se samozřejmě více nebo méně nápadně poukazuje na současné celospolečenské problémy s přístupem k menšinám, ale je to opět provedeno v té nejlepší tradici a duchu ST. Má to vše, co správný výlet do soudní síně (nejen v rámci ST) má mít. Zdánlivě ztracený případ, extravagantní obhájce, překotné dialogové výměny, právní klička použitá na poslední chvíli a jak jinak než úlevný osvobozující verdikt na konci. | PeZet ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tvůrcům se povedl husarský kousek. Žádná cesta vesmírem, žádní krvežízniví emzáci...a přesto napínavá a kvalitní epizoda. Sledujeme velmi slušně napsaný soudní proces, který se netýká jen Uny, ale týká se segregace obecně. Nicméně neděste se, je to solidně a chytře zakomponováno do děje. Nejde o další hyperkorektní výblitek na sílu. Naopak. Je v tom velký kus Star Trek filozofie. Tvůrci ji asi poprvé přesně a nahlas definovali. Vzdali tak poctu celému seriálu. Tentokrát se sice nikam neletělo, ale zato se sestoupilo do hlubin porozumění, přátelství a ideálů. ()

Reklama

sirien 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodně se mi líbí zobrazení ranných dob Federační utopie, kdy ještě není všechno zabroušené a vyleštěné, ale kdy ještě zbývají věci k dořešení a vyrovnání. A sem fakt rád, že se Star trek konečně odvážil napřímo zpochybnit tu stupidní anti-eugenickou agitku, ke který přišel nějakym omylem a která vždycky byla v přímym rozporu se Star trekovou vizí techno-společenského optimismu. A pocestě si ještě kopnout do ještě stupidnější a nemorální Prime directive. Bohužel tomu obecně chybí nějaké silnější poselství (jako např. v TNG: Drumhead), dramaticky to je trochu roztahané a obecně to trpí na syndrom SNW kdy dříve rozehraný motiv je bez většího zužitkování propálený v jedné epizodě. ()

Elerrina 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Soudní konverzační pseudodrama přeplněné přesně těmi hlubokomyslnými a srdceryvnými projevy, které se daly očekávat. Plus jakési náznaky podzápletek s hledáním udavače (to odhalení bylo fakt bomba) a s možným obviněním kapitána ze spiknutí (které jediné mělo dramatický potenciál, ale prakticky okamžitě vyšumělo do ztracena). Kdyby se to vešlo do 30 minut, bylo by to možná fajn, ale v téhle stopáži je to dokonale ubíjející. ()

cyphercz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když jsem viděl ukázku na tuto epizodu, tak jsem očekával dementní dialogy a moralizování jaké známe ze Star Trek Discovery, naštěstí se toto nekonalo a dostali jsme sympatický díl, který měl hlavu a patu a zejména dobré a uvěřitelné rozuzlení, tak to má být. Neřekl bych, že je to lepší drama než epizody jako The Measure of a Man či The Drumhead, v rámci Kurtzman Treku však velmi povedená epizoda. Opravdu doufám, že zbytek druhé řady se ponese v duchu této epizody a ne toho garbage, který jsme mohli vidět v díle prvním. 75% ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama