Reklama

Reklama

Klub únosců

  • Velká Británie The Abduction Club (více)
Trailer

Obsahy(1)

Irsko 1780. V bohatých rodinách dědí veškerý majetek nejstarší synové. Proto jsou ideálními budoucími manžely a mohou si mezi nevěstami vybírat. Samozřejmě, že nejbohatší a nejatraktivnější slečny jsou již dopředu zadané. Ale co zůstává mladším bratrům? Nic. Proto se skupina finančně diskriminovaných gentlemanů rozhodne založit Klub únosců. Cílem členů klubu je strávit noc s vybranými mladými dámami, zkompromitovat je a přinutit je ke svatbě. Plán může být jakkoliv dokonalý, ale co mají maskovaní gentlemani dělat, když budoucí nevěsty odmítnou spolupracovat? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (16)

kareen 

všechny recenze uživatele

Když se mladší synkové z urozených rodin,kteří unášejí bohaté dívky kvůli jejich věnu a snaží se je svým šarmem přimět ke svatbě, rozhodnou k další akci,vše se tak nějak zvrtne a dva z nich se tak ocitnou na útěku nejenom s hlavní kandidátkou na št'astný manželský život,ale také s její mladší,velmi nekonvenčně založenou sestrou.V tom okamžiku se započne příběh plný lásky,vtipu i dobrodružství,ústřední padouch je správně zákeřný,dívky dostatečně okouzlující a dva šumní nápadníci jsou samozřejmě praví nefalšovaní kavalíři. Zápletka i film jako takový nejsou sice nijak zvlášt' originální,ale člověk se chce občas zkrátka jen dobře pobavit u zábavné oddechovky a na to je tento snímek ideální. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Velice příjemná britská záležitost z období, které mám moc rád. Začátek filmu je velice vtipný a plný takového toho anglického humoru. Kdybych to měl přirovnat k něčemu podobnému tak je to Fanfán Tulipán (samozřejmě žánrově nikoliv dějovou zápletkou). Film je prý podle skutečné události no nevím, o tomto klubu chudých uchvatitelů bohatých dívek jsem jaktěživ neslyšel. Za mně možná škoda, že film skončil jak skončil. Já jsem duše zvrhlá a tak bych tam ubral na romantice a přitlačil na realitu. No ale budiž. Bylo to hezké, výpravné, slečny fešné a únosci vtipní. Záporák Sir Power (Cunningham i královský prokurátor byli správně drsní a nepřátelští. Jen by mně zajímalo jak to bylo dál... Začínat takhle zhusta od nuly... Bavil jsem se výborně, takže já jim dávám z 4 tabákové plantáže v Americe. * * * * ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Pokud máte to štěstí, a jste prvorozeným synem - máte v rukou celé dědictví rodiny, zajištěnou budoucnost a není problém se oženit s jakoukoliv dívkou. Ale pokud jste až druhorozený, máte prdlačku - a těžce sháníte i dívku, která by si vás vzala. Proto vznikl takzvaný Klub únosců, kde se mladší synové rodin dávají dohromady, a společnými silami vždy unesou mladou dědičku, a pak je již na šarmu onoho zvoleného, který musí unesenou dívku přesvědčit, že je ten pravý. Tentokrát to ale nebudou mít jednoduché, neboť sestry Kennedyovy jsou tvrdý oříšek, a pánové Byrne a Strang se musí hodně otáčet, aby je přesvědčili k veselce... Podle názvu jsem očekával nějakou detektivku, a proto jsem byl docela dost (byť příjemně) překvapený, že se jednalo o historickou romantickou komedii. Ta je ale perfektně natočena, že má od prvních minut příjemný spád, a navíc měl Stefan Schwartz štěstí na skvělé herce ústřední čtveřice ( Alice Evans, Daniel Lapaine, Sophia Myles, Matthew Rhys), takže se na film moc hezky dívá, a hodinka a půl uteče jako voda. Doufám že moc neprozradím, že jsem měl pán minut před koncem strach o "happyend", ale i tady mne Stefan Schwartz příjemně překvapil a vše dotáhl do úspěšného konce. Pro mne jeden z nejmilejších filmů tohoto typu, škoda že jich není víc takových.. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Námluvy po irsku. Takže nejdřív trocha únosu, pokračující dvojím odmítnutím- což by nejednoho mladšího bratra, který nemá nárok na rodinný majetek a musí si hledat obživu kde se dá, odradilo. Následně vyvstane problém v podobě vojáků, které angažuje (právoplatný) nápadník jedné ze sester (chudák Liam, zase hraje protivu), pak se prchá, stále se odmítá, ale už jen tak 'pro forma'. Pořád se prchá, Matthew Rhys skáče do vody, Sophia Myles krásně spadne z koně a nakonec jsou dostiženi spravedlností, jak jinak. A to prosím v okamžiku, kdy se NE mění na ANO, ale vysvětlete to zákonu... Konec je potřeštěný jako celý film, ale takovým milým, osvěžujícím způsobem. Jenom jednu pochybu mám- opravdu byste vstoupili do vybrané společnosti a řekli nahlas větu "Jsme Klub únosců."?? Jako reakce by taky mohl hrozit hurónský smích. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Dostanu chuť na nějakou hezkou holku? Žádný problém. Zajdu si k ní domů, popadnu ji kolem pasu, přehodím si ji, (potěšeně)vřískající a kopající, přes rameno a hurá pryč... Odvezu ji na odlehlé místo a tam zalezeme na noc do kutlochu. A budu jí valit klíny do hlavy, abych se jí dostal do klína (aspoň hlavou :-). Když se rozhodne mi dát, musí se pak vdát... Cože?! Takovej smutnej konec? A tak hezky to začínalo. Jak já nesnáším svatby! Nicméně stvořit Abduction club byl dobrej nápad. Myslím tím historicky i filmařsky. Dialogy na úrovni, lehce staromilské, ironie nadčasová. Zásadních dialogů mohlo být víc, ale stejně našlápnuto k 80%. Bohužel ale strašně přeslazenej závěr. Cukrkandl hadr. Tak proto jen průměr. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama