Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vynikajícího hasiče a pilota Peta všichni považují za lehkomyslného blázna, protože při hašení požárů příliš riskuje. S Dorindou se neustále hádají o jeho nechuti usadit se a žít poklidným rodinným životem cvičného pilota. Protože však Dorindu miluje, souhlasí nakonec, že riskantní práce zanechá. Čeká ho ještě poslední akce, hašení velkého lesního požáru. Když se jeho přítel Al dostane při akci do nesnází, Pete ho zachrání, bohužel za cenu vlastního života. Zjeví se mu ale anděl v podobě bíle oděné ženy jménem Hap, která ho posílá zpátky na Zem, aby zbavil smutku svou lásku Dorindu. Romantická sci-fi fantasy Stevena Spielberga. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (102)

Anthony 

všechny recenze uživatele

Stevene, jseš nejlepší režisér, jakého znám. Tvé filmy jsou pro mě zárukou kvality, ale tohle? Jistě není každý film posvícení, i tvé "slabší" filmy mám rád (1941, Hook), ale tohle?! Ve stejném roce natočíš geniálního Indiana Jonese 3 a pak takovou nasládlou blbost. A kvůli tomu jsi donutil Audrey, aby ještě jednou po dlouhé době točila film? Tohle už mi, Steve, nedělej. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Audrey Hepburn- jediný důvod, proč jsem věnoval dvě hodiny svého života tomuto filmu. Ale nakonec nelituju ani jedné minuty, protože se jedná o velmi příjemný a navzdory dramatickému příběhu pohodový snímek s krásnou hudbou Johna Williamse a takovou tou "naivní" režií Stevena Spielberga. Co se týče ostatních hereckých postav, tak zaujal najmě John Goodman, ale o moc pozadu nezůstává ani Richard Dreyfuss s krásnou Holly Hunter. Jen té Audrey, v její svým způsobem nejkrásnější roli v kariéře (protože ona toho anděla nehrála, ona jím byla, resp. pořád je), tam bylo prostě málo... :-) ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film. Steven se s tím nesere a kombinuje hned několik žánrů, (komedie, fantasy, drama), které překvapivě do sebe pěkně zapadají. Místy úžasné scény, (hašení jednoho letadla druhým), se prolínají s těmi nudnějšími. Těch naštěstí není mnoho. Co se mě týče, tak s tímto filmem nemám žádný problém a myslím, že pro ty, kteří mají rádi romantiku, tohle bude to pravé ořechové. P. S. Musím se kajícně přiznat, že Audrey Hepburn jsem vůbec nepoznal. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Výborné drama od Spielberga s naprosto dokonalou hudbou Johna Williamse a nádhernou Spielbergovou vyizualizací. Nemám filmu moc co vytknout. Jistě není to S. S. nejlepší dílo, ale rozhodně dokáže diváka přikovat k židly a pak se na film kouká až do konce. Herci byly též výborný, Dreyfuss nádherně stvárnil ducha, a jeho scény byly na pomezí dramatu a grotesky. Výborný herecký výkon. To samé Holly Hunter či John Goodman. A nesmím opomenout Audrey Hepburn v roli "Dámy v bílém". Always není rozhodně pro každého, ale Spielberg dokázal z obyčejného námětu, udělat něco víc než jen obyčejný film. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Ale musíš se naučit, že získat svobodu znamená někomu ji dát.“ Od filmu jsem takřka nic nečekal. Jenom důstojné rozloučení s mojí oblíbenkyní. A toho se mi dostalo, scény s Audrey jako andělem, který dává novou šanci hlavnímu hrdinovi, mě pobavily a potěšily („Teď sedím v lese a dávám se ostříhat. Buď jsem mrtvej anebo se zbláznil.“). Překvapilo mě však, že se snímek vyvedl jako takový. Romantika fungovala (opravdové jiskření jsem cítil hlavně mezi Dorindou a Petem, ne už tolik jeho „nástupcem), stejně tak decentní humor (zejména celá pasáž s oslavou Dorindiných narozenin byla vtipná) a letecké manévry/scény s hašením mě nadchly. Směrem ke konci už film trochu ztrácel svoji šťávu (a komunikace mezi „průvodcem“ a živými působila trošku zvláštně), přesto i za ten myšlenkový přesah dávám slušné 4*. „Myslíš si, že si mě koupíš nějakou hloupostí, cos sehnal na letišti.“ – „Vždycky to zabralo.“ ()

Galerie (48)

Zajímavosti (14)

  • Do role Teda Bakera (Brad Johnson) byl původně navržen Tom Cruise, ten ale roli odmítl. (viperblade)
  • Pete (Richard Dreyfuss) a Dorinda (Holly Hunter) létají na bombardérech typu Douglas A-26, jež používala americké armáda ve druhé světové válce a ve válce proti Korei a Vietnamu. Al (John Goodman) létá s typem PBY Catalina, které sloužilo za druhé světové války k záchraně z moře a pro přepravu. (HellFire)
  • Audrey Hepburn za svou roli obdržela honorář ve výši jednoho milionu amerických dolarů. Celý jej darovala fondu UNICEF. (HellFire)

Reklama

Reklama