Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Raketoplán Aquarius, který byl vyslán do vesmíru na tajnou misi, nedokončil svůj úkol a poté, co se navzdory příkazům předčasně vrátil do atmosféry a nouzově přistál, jeho šestičlenná posádka začíná ohrožovat obyvatele planety. Během pobytu ve vesmíru totiž byla napadena a ovládnuta mimozemským parazitem, který ji obdařil nejen podivně žlutýma, kočičíma očima, ale také nadlidskou silou. Pokusili se dostat na zemi zárodky svého druhu, ty však byly během dramatického nouzového přistání ztraceny. Astronauti z raketoplánu uprchnou a když se je pokusí zadržet stráž, velitel posádky Joseph Shay chladnokrevně holou pěstí prorazí jeho hruď. Velitel projektu Cutter povolá agenta přísně tajné agentury Omega, kapitána Nicka Saxona, aby případ vyřešil. Jeho úkolem je najít a zajmout nebo zabít členy posádky Aquaria. Jedním ze členů posádky je přitom jeho manželka Debbie a on sám byl velitelem předchozí mise. Nick během nebezpečného pronásledování vypátrá, že mimozemský parazit astronauty kontroluje, ovládá a chce najít ztracená vejce, z nichž by se vylíhla rasa netvorů, kteří by dokázali ovládnout svět a zničit lidskou rasu. Jedinou výjimkou mezi napadenými astronauty je Debbie, kterou ovládá mimozemšťanka jménem Sabidra. Ta Nickovi vysvětlí, že její rasa je ve skutečnosti mírumilovná a sama je odhodlaná zničit temný druh, který napadl ostatní astronauty. Mimozemští parazité však nejsou to jediné s čím se musí Nick na své misi potýkat. Během svého pátrání totiž narazí na vládní spiknutí, do něhož je zapleten také Cutter, a které situaci hodlá vyřešit likvidací všech, kdo se do případu zapletli. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

choze odpad!

všechny recenze uživatele

To střízlivění z někdejšího pubertálního nadšení z filmů Merhiho a Pepina je strašné. Po letech zasunete do videa film, který si pamatujete jako úžasnou béčkovou akční jízdu a pak jen s každou jeho další půl hodinou ubíráte další hvězdičku z původního hodnocení. Po ZUŘIVCI se mi totéž přihodilo i u dnes už prakticky nekoukatelného intersoňáckého TEMNÉHO DRUHU, který má z ostatních bad alien movies nejblíž k TAJEMNÉMU ZLU (zlí mimozemšťané okupují lidská těla a lidem s nimi přichází pomoci hodný mimozemšťan) a který vesele vykrádá VETŘELCE a PREDÁTORA. Nudný respektive žádný scénář, nudná akce (tady má někdo hodně rád bazuku), nudný film. Merhi-pepinovské filmy se Scaliou (ÚTOČNÁ SÍLA T) zkrátka nebrat. ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejpodivnějších sci-fi co sem kdy viděl. Ne ani tak pro svůj příběh, ale pro svoje zpracování. Tolik rozporuplných momentů na jedněch 100 minutek, to se jen tak nevidí. Kamera v jednom okamžiku nabízí efektní záběry (viz třeba záběr na kola brzdícího přívěsu jež jde do smyku) a v druhém toporně při akční scéně hledá hlavního hrdinu. Beztak čím víc akce, tím víc kamera tápe. Efekty v pár momentech velmi slušné, v jiných zase spíše trapné. A co se samotných vetřelců týče, mám pocit, že si vzali víc jak 90% od tvůrců postavy Predátora. Jelikož sci-fi mají nabízet efektní konec, tvůrci Temného druhu asi zaspali a vše se snažili dohnat pár prutálními záběry. Jasně, že přeměna lidí v monstra byla slušně provedené, ale to světélkující něco na závěr, to si asi mohly odpustit. To má spíš člověk pocit, že zdrhnul jeden reaktor z Temelína, než vesmírná zrůda. Váhám mezi jednou hvězdičkou za snahu a dvěma za ani vlastně nevím za co. Alespoň jsem si kdykoliv mohl skáknout pro něco k jídlu, aniž bych se musel bát, že mi něco uteče. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Navzdory zdejšímu hodnocení jsem se docela bavil a ten námět o astronautech stižených virem, kteří likvidují vše co jim přijde do cesty je docela ok. Navíc furt se tu něco děje i když uznávám, že konec je trochu přehnanej a ty triky nic moc, ale po těch ohlasech tady jsem to čekal o dost horší.55% ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

PM Entertainment pre mňa v netradičnej, takmer hororovej produkcii. Nie som nadšený, nie som sklamaný, som spokojný. Ak si môžem užiť ich klasické prepálené auto naháňačky, dostatok pyrotechniky a nebrzdí ma pri tom ani debilný scenár, beriem. Je škoda, že chlapci ( Pepin - Merhi ) už nefungujú. Ale možno aj robia dobre, keďže každý v dnešnej dobe vsádza skôr na CGI, ako na starý dobrý, viditeľný old school. ()

Martin741 odpad!

všechny recenze uživatele

Richard Pepin je rezisersky pre mna na urovni Uwe Bolla, Winorskiho alebo Fred Olen Raya, fakt nepozeratelne, ani T2 tu nedal komentar co sa tyka trzieb, ale tipujem, ze to prepadlo . 0 % ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Temný druh není vůbec špatný, naopak. Bohužel je ve snímku spousta hluchých míst, které celkový dojem rozbourávají. Ale i tak je to slušná zábava na jeden věčer s lahváčem v ruce. 40% ()

nanamarak1 

všechny recenze uživatele

Koukatelné akčně hororové béčko od PM Entertainment. Masky nejsou tak hrozný, jak jsem čekal. Horší je ale kamera, některé scény jsou vysloveně amatérsky natočený, což je v kontrastu s jinými, které vypadají na daný rozpočet hodně dobře. Potěší aspoň dobré automoto honičky (vede ta, při které se Scalia visí na dodávce) Dal bych dvě hvězdičky, ale zdejší hodnocení je až moc drsné, takže tu třetí dám. 50% ()

Reklama

Reklama