Reklama

Reklama

Hook

Trailer

Obsahy(1)

V ambiciózním dobrodružství Hook od úžasného Stevena Spielberga hraje Robin Williams dospělého Petra Pana a Dustin Hoffman nechvalně proslulého kapitána Hooka. O zábavu se postarají také Julia Robertsová v roli víly Zvonilky, Bob Hoskins jako pirát Smee a Maggie Smithová coby babička Wendy, kteří musí stárnoucího právníka Petra Banninga přesvědčit, že byl kdysi legendárním Petrem Panem. A tak začíná nové dobrodružství, v němž se Petr vydává do země Nezemě, aby ochránil své dvě děti před kapitánem Hookem. Cestou znovu objeví sílu představivosti, přátelství a kouzel. Nová verze klasického příběhu, určená dětem všech věkových kategorií, byla v roce 1991 nominována na pět Oscarů včetně kategorie nejlepší vizuální efekty. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (321)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack John Williams: 1. Prologue [1:29] ,2. We Don't Wanna Grow Up [1:50] ,3. Banning Back Home [2:22] ,4. Granny Wendy [2:57] ,5. Hook-Napped [3:56] ,6. Arrival Of Tink And The Flight To Neverland [5:55] ,7. Presenting The Hook [2:58] ,8. From Mermaids To Lost Boys [4:24] ,9. The Lost Boy Chase [3:32] ,10. Smee's Plan [1:44] ,11. The Banquet [3:07] ,12. The Never-Feast [4:39] ,13. Remembering Childhood [11:02] ,14. You Are The Pan [3:58] ,15. When You're Alone [3:13] ,16. The Ultimate War [7:53] ,17. Farewell Neverland [10:17],, ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Spielberg se zmýlil ve třech věcech (a) v příběhu - ten nám má vypálit do mysli vznešené hodnoty jaksi mimochodem, bez toho, že bychom o tom přemýšleli (asi jako když k vám přijde happy thought - když ji Peter rozumově hledal, nikde nebyla, a když zapomněl na hledání, najednou tu byla). Jenže tento film nám mlátí myšlenku do hlavy bucharem, vypaluje nám ji plamenometem, střílí ji do nás kalašnikovem a po půl hodině už toho má divák plné zuby. (b) v dětech - když pak Peter díky změně postoje k pracovnímu nasazení přinese domů menší výplatu a nebude na hambáče a kolu, Jack ho po chvíli umlátí tou svoji baseballovou pálkou (jak to vídá v hororech, dnešních to dětských pohádkách na dobrou noc) a Maggie bude snít o bohatém milenci, který ji poskytne všechen luxus. Idealizovat si dnešní děti se nevyplácí. (c) v aktualizaci - jistě, věčná myšlenka se vždy zhmotňuje v daném čase a prostoru, v nových a nových generacích (pro studenty FF MU - viz Blumemberg a jeho absolutní metafora), ale rvát do Petera Pana Beatles s Perným dnem, skateboardy a punk boye, to je tedy dost tvrdé znásilnění příběhu. Když pominu, že Never Land vypadá jako výpravnější verze studiových českých pohádek, zůstává už nerozřešena jedna důležitá věc: Proč má Tink (Roberts) ve svém příbytku v hodinách kreditní kartu???? Přesto je tu jedno positivum: Kill the lawyer! Kill the lawyer! ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Až příliš infantilní příběh v přeplácaných kulisách a na můj vkus s velmi otravným dětským komparzem. Legrační je i Zvonilka Julie Roberts, která se víceméně celým dějem  jen prokření jako oddělený pozorovatel eskapád páně Petra. Poselství filmu pak jednoznačné, ale opakovat tuto jednoduchou myšlenku dvě a půl hodiny?  "Máme jen pár vzácných let, za chvíli už budeme my je žádat o pozornost"   To je ovšem pravda, minimálně tříhvězdičková. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Tato Spielbergova taškařice je spolehlivým testem, nakolik jste infantilní: Odpad - zřejmě jste byli naklonováni a do života vstoupili jako třicátníci; * - pravděpodobně jste se narodili lidské matce, ale na své dětství už jste ve víru všedních starostí a povinností dokonale zapomněli; ** - jistě jste se narodili lidské matce, na dětství si ještě občas vzpomenete, což vás nijak nelimituje v racionálním uvažování; *** - jste infantilní, ovšem před okolím to většinou dokážete zamaskovat; **** - jsi dítě, mazej se vyčurat, vyčisti si zuby a přines žákajdu ke kontrole; ***** - blázen, blázen, hoďte na něj síť! V dětství se mi Hook docela líbil, nadšená jsem z něj však nebyla. Pár zahlédnutých minut v minulém týdnu mi přišlo otravně uječených... šlehnu sem teda kompromisní průměr a do Země Nezemě se nehodlám vrátit, dokud nebudu úplně senilní babka. 50% ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Hvězdné obsazení, ani Stevenova režijní genialita bohužel nedokážou přebít prostý scénář a infantilní povahu filmu. Petra Pana jsem nikdy zvlášť nemusel, protože nejsem zastánce dětských rebelantských gangů a to dokonce ani když jsou v právu. Hook proto pro mě zůstává jedním z nejhorších filmů z dílny Spielberga. Podle mého názoru by se měl držet akčních sci-fi, které mu jdou asi jako nikomu jinému na světě. 60% ()

Galerie (94)

Zajímavosti (29)

  • Na základě filmu byly v roce 1992 vyrobeny čtyři videohry „ Hook“. (Terva)

Související novinky

Joe Wright a „Peter Pan začíná“

Joe Wright a „Peter Pan začíná“

16.11.2013

Svérázný britský režisér se prosadil hlavně adaptacemi literárních klasik (naposled rozporuplně přijatá Anna Kareninová). Zdá se, že si tentokrát dá pro změnu něco lehčího, víc zaměřeného na rodinné… (více)

Reklama

Reklama