Reklama

Reklama

Hook

Trailer

Obsahy(1)

V ambiciózním dobrodružství Hook od úžasného Stevena Spielberga hraje Robin Williams dospělého Petra Pana a Dustin Hoffman nechvalně proslulého kapitána Hooka. O zábavu se postarají také Julia Robertsová v roli víly Zvonilky, Bob Hoskins jako pirát Smee a Maggie Smithová coby babička Wendy, kteří musí stárnoucího právníka Petra Banninga přesvědčit, že byl kdysi legendárním Petrem Panem. A tak začíná nové dobrodružství, v němž se Petr vydává do země Nezemě, aby ochránil své dvě děti před kapitánem Hookem. Cestou znovu objeví sílu představivosti, přátelství a kouzel. Nová verze klasického příběhu, určená dětem všech věkových kategorií, byla v roce 1991 nominována na pět Oscarů včetně kategorie nejlepší vizuální efekty. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (321)

mrksik 

všechny recenze uživatele

Svet fantázie, kde sa žijú sny a na ten reálny "život" sa zabúda v sladkých hrách. Stačí uveriť :-) Film môže svojou prílišnou infantilnosťou mierne odrádzať, ale niektoré momenty naozaj stáli za to a zimomriavkovalo sa jedna radosť. Moralizovanie mi prišlo vo filme pre deti (je to film pre deti!) v zásade prirodzené, aj keď naturalistickejšie poňatie by mohlo celý koncept ozvláštniť a posunúť ho vyššie. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Snad jediný film o Petru Panovi, který jsem jako malý viděl. Dřív jsem si toho nevšiml, ale teď bylo znát, že to točil Spielberg. Má plno záběrů, které se mohly pořešit o mnoho líp. Ten jeho styl mě moc nesedí, ale u tohodle filmu mu to odpustím. Co tenhle film dělá tak dobrý je mimo jiné hudba od Williamse. V pár písničkách bylo znát, že se inspiroval z filmu Sám Doma. Dodává filmu krásné kouzlo. ()

Reklama

Othello 

všechny recenze uživatele

Regulérně špatný film. Všechny ty věci, které se u Spielberga vyčítají (sentiment, důraz na rodinné hodnoty, infantilita), jsou zde vlastně základní kameny celého filmu. Úplně uhozená dramaturgie, díky které se děti bez přetáčení prostě nedostanou k pasážím, které jsou zase víceméně orientované pouze na ně. Všechny scény jsou delší než mají být, stejné informace jsou nám dávkovány filmem několikrát a především je to všechno tak nekrytě umělé, až si spíš připadáte, jako byste sledovali cizí lidi užívající si na atrakci v Disneyworldu. Spielberg se snaží patrně vytvořit něco jako dětská hřiště, do kterých vkládá děj, nicméně neví, nebo zapomněl, že ty nejlepší dětské hry se neodehrávaly nikdy v prostředích pro děti stvořených, ale naopak ve skutečném světě, na který lze připnout libovolné příběhy, pokud mu dostatečně nerozumíte. Dvě hvězdy za Hookovu double-špičku na doutníky. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Snaha Spielberga vytvořit něco nového je patrná, avšak jeho povaha jako tvůrce ET-ho se nedá zapřít a bohužel na ni Hook velmi rychle dojíždí. Naivita se kterou přenesl příběh Petra Pana do Peterových pozdních let a nechal ho v poddání Robina Williamse vrátit se do Země nezemě a porazit kapitána Hooka(Dustin Hoffman), aby zachránil své děti je celkem plochá a nudná. Herecké výkony hlavně ten Robina Williamse je průměrný a on znovu předvádí své dětské grimasy a je v celku nudný. Velká škoda. Julii Roberts nemám rád, takže o ní raději nebudu mluvit. jediné co v tomto filmu může potěšit je hudba Johna Williamse, který se snaží, ale na takovéto pohádce toho již mnoho nespraví. Příště to zkus lépe Stevene. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Spielberg vsadil na svůj dobře proklepnutý klíč – natočil pohádku vhodnou pro osmileté i šedesátileté. A vyšlo to. Vrátil se k hrdinovi svého dětství – Petrovi Panovi. Milý příběh, výborní herci, pestrá výtvarná stylizace a skvělá výprava si dokonale sedli, takže se dá počítat s tím, že pár let se s touhle bandou setkám znovu. Tři až čtyři hvězdy!! ()

Galerie (94)

Zajímavosti (29)

  • V roce 1985 pracoval John Williams na tom, aby byl Hook divadelní muzikál. Nakonec však z projektu muzikál nebyl, přičemž z původně zamýšleného muzikálu se do filmu dostala jediná skladba, a to "When You're Alone". (Pepy)

Související novinky

Joe Wright a „Peter Pan začíná“

Joe Wright a „Peter Pan začíná“

16.11.2013

Svérázný britský režisér se prosadil hlavně adaptacemi literárních klasik (naposled rozporuplně přijatá Anna Kareninová). Zdá se, že si tentokrát dá pro změnu něco lehčího, víc zaměřeného na rodinné… (více)

Reklama

Reklama