Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šéf místní policie Martin Brody společně s policistou Hendricksenem na pláži objeví hlavu a část ženského trupu. Lékař je přesvědčen, že žena byla napadena žralokem. Brody si uvědomuje nebezpečí a chce nechat zavřít pláže, což se ovšem nelíbí starostovi. Městečko, zcela závislé na krátké turistické sezóně, si podle něj nemůže dovolit takový luxus. O pár dní později se další obětí stane šestiletý chlapec. Přestože starosta stále odmítá vydat zákaz koupání, zpráva pomalu prosakuje na veřejnost. Do pátrání se zapojí nejen policie a ichtyolog Matt Hooper, ale také desítky amatérských lovců, kteří se do městečka sjeli pod vidinou odměny, kterou za dopadení žraloka nabídla matka zabitého chlapce. Teprve když je přímo před očima stovek turistů v mělké zátoce napaden další muž, je starosta přinucen přiznat vážnost situace a pod nátlakem Brodyho najmout profesionálního lovce Quinta. Společně s ním se na moře vydává i Hooper a přes svůj strach z moře i Brody. Když se jim konečně podaří žraloka přilákat, jsou šokováni jeho velikostí? (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (915)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak určitě je to kvalitní dobová klasika. Za sebe musím konstatovat, že mi ten film osobně nikdy nijak extra děsivej nepřišel, že bych z něj nemohl spát, ale jak říkám na svou dobu to je ojedinělá pecka. Spielberg se teprve rozjížděl, ale lecos to naznačuje o jeho budoucí kariéře. Jinak samozřejmě Wiliamsova hudba je vynikající a hodně z té atmosféry dělá právě ona. Každopádně film kterej nastartoval boom zvířecích hororů.75% ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Kamarád mi vyprávěl, jak při scéně, kdy se v ******* objeví lidská hlava, sebou všichni v kině tak trhli, že se jedna řada kompletně zřítila (to víte, starý kino, spojené dřevěné sedačky...něco takovýho se už dneska v multiplexu nezažije :o)) To myslím hovoří za všechno.... Model žraloka nefungoval tak jak měl, a proto Spielberg volil v první půli spíše náznaky. A udělal dobře. Lidská představivost je totiž mnohdy mnohem děsivější. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Právě tímto filmem zavedl Spielberg v celosvětové kinematografii pojem blockbuster a otevřel si dveře do Hollywoodu, kde pokud nezemřel, vládne šťastně až dodnes... Zprvu lážko, plážo - léto, písek, moře, zkrátka idylická představa... Avšak jen dokud se do ní neprokouše obří žralok a z pohodové atmosféry se nestane 2001: Žraločí odysea, souboj člověka se žralokem na život a na smrt. Spielberg v režii začínajícího mistra vytvořil tzv. horror pro celou rodinu, kdy diváci sice budou patřičně napjatí, ale stále nebudou nuceni si ve strachu zakrývat navzájem oči dlaněmi. Dokonalé to však určitě není, celá část před vyplutím na širé moře byla poměrně rozvleklá. 7/10 ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Legendární hororový snímek Stevena Spielberga se skvěle budovanou atmosférou o žraloku-predátorovi, který dokázal neuvěřitelné - změnil celosvětově představu lidí o těchto živočiších a udělal z těchto teritoriálních predátorů krvežíznivá monstra...skutečnost je však docela opačná...kdo to ale dneska po tom Spielbergovském polechtání podvědomí tak vnímá?! ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Scéna z tohohle fillmu, kdy hraje výtečná hudba Johna Williamse a blíží se žraločí ploutev mě napadá vždycky, když se dívám na nějaký nepodařený horor a je tam trapná chvíle ticha a nudy. Pan Spielberg zde totiž dokázal vytěžit spustu hrůzy z jedné papundeklové ploutve. Celé zvíře moc neuvidíme, ale atmosféra toho, že tam někde dole je, přetrvává celý film a opravdu nevyprchá. ()

Galerie (216)

Zajímavosti (233)

  • Ve scéně, kdy dojde k zabití malého chlapce na nafukovací matraci, má přihlížející Brody (Roy Scheider) před útokem žraloka na ruce hodinky. V dalším záběru je ale nemá. (ClintEastwood)
  • Za dívkou, která začne řvát při spatření falešného žraloka, je vidět postarší pár s dětmi na lehátku. V dalším záběru řve muž a je za ním možné spatřit tentýž pár s ratolestmi, jen zrcadlově otočený. (Fenk)

Související novinky

Zemřel kameraman Michael Chapman

Zemřel kameraman Michael Chapman

22.09.2020

Z Los Angeles přišla dnes ráno zpráva o úmrtí známého amerického kameramana, režiséra a herce Michaela Chapmana. Na dva Oscary nominovaný tvůrce zemřel ve věku 84 let na srdeční selhání, informaci na… (více)

Čelisti se 23. ledna vrátí na velké plátno

Čelisti se 23. ledna vrátí na velké plátno

16.01.2019

Kultovní Čelisti se 23. ledna vrátí na jediný den na velké filmové plátno. Díky projektu Symphonic Cinema se uskuteční projekce tohoto oscarového filmu Stevena Spielberga za doprovodu živé hudby… (více)

ČNSO zahraje hudbu z filmů Stevena Spielberga

ČNSO zahraje hudbu z filmů Stevena Spielberga

10.03.2018

Český národní symfonický orchestr 3. dubna v pražském Obecním domě zahraje hudbu z filmu Indiana Jones a dobyvatelé ztracené archy. Koncertem s filmovou projekcí začíná mezinárodní projekt Symphonic… (více)

SOUNDTRACK Poděbrady - 27. srpna

SOUNDTRACK Poděbrady - 27. srpna

01.08.2016

David Koller, Dasha, Michael Kocáb, Michal Pavlíček, Ondřej Ruml, Michal Dvořák a další hvězdy v sobotu 27. srpna vystoupí na velkolepém multimediálním koncertu filmové hudby pod poděbradským zámkem… (více)

Reklama

Reklama