Reklama

Reklama

Bruce Wayne (Ben Affleck) je odhodlaný postarat se o to, aby Supermanova (Henry Cavill) oběť nepřišla nazmar. V Lize spravedlnosti Zacka Snydera spojí síly s Dianou Prince (Gal Gadotová) a společně sestaví tým superhrdinů, jehož posláním je zachránit svět před blížící se hrozbou katastrofických rozměrů. Tento úkol je však mnohem obtížnější, než si Bruce představoval, neboť každý z nováčků čelí vlastním démonům, které musí porazit, aby mohli dát dohromady jedinečnou ligu superhrdinů. Batman (Ben Affleck), Wonder Woman (Gal Gadotová), Aquaman (Jason Momoa), Cyborg (Ray Fisher) a Flash (Ezra Miller) doufají, že na záchranu planety před zloduchy jako jsou Steppenwolf, DeSaad a Darkseid ještě není příliš pozdě. (HBO GO)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (809)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Zack Snyder je mistrem v podávání placeba. Problémy původní Ligy spravedlnosti ani zdaleka nevyřešil, jen je rozmělnil a poschovával v dvojnásobné délce. Charaktery některých postav z toho sice možná vyšly „živější“, ale stále se úmorně dlouhou dobu díváme na prakticky nezničitelné (a tím pádem nezajímavé) hrdiny, jejichž schopnosti postrádají jakoukoliv konzistenci a řídí se jen tím, jak se to scenáristovi zrovna hodí do krámu. A k tomu generický záporák z generické galaxie generických záporáků, který posté přišel ovládnout/zničit svět, protože prostě proto! A při scénách plných zpomalovaček, ubulených hudebních vložek a nekonečného teasování na pokračování a spin-offy, které nikdy nevzniknou, jsem si akorát říkal, zda jsem se svým časem neměl naložit líp a pustit si místo toho 2 až 3 kratší, přesto obsahově plnější filmy. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Snyder si může odškrtnout splněno. Jeho Liga je ve finiši lepší než ta původní, avšak určitě nebude pro každého. Je vrstevnatější, dějově promyšlenější, s větším důrazem na všechny hlavní postavy. Lépe je vykresluje, lépe se soustřeďuje na jejich motivace a hodnoty, takže celkový emocionální dopad je silnější, stejně tak je to u záporáků, především tedy u Steppenwolfa. Nejde se ale zbavit pocitu, že ač je film slepenec krásných, místy temně gotických, občas Sin Cityovsky přestylizovancýh a sem tam prostě jen cool záběrů a pracuje s dobrou příběhovou hmotou, je to zkrátka jen úprava konceptu, který nefungoval už tehdy a nebude na stoprocent fungovat ani po faceliftu. Občas celek působí příliš umělohmotně a přeumělkovaně, navíc jsem se nemohl zbavit pocitu, že Superman tam zkrátka byl jak pěst na oko a už to nebyl ten Superman z Man of Steel, jako by Cavill už nebyl Cavill. A paradoxně nejvíce zapamatovánihodné a emocionálně silné scény jsou ty kdy Affleck šplhá po horách za impozantního hudebního doprovodu, nebo kdyz se rozezní zimmerův Man of Steel hudební motiv. 3,5 hvězdy maximálně. ()

Reklama

sheen 

všechny recenze uživatele

Snyderova ucelená, srozumitelná a ultimátní verze, škoda, že to nešlo hned napoprvé :) Snyderovu temnou vizi, jeho vizuál a formu vyprávění mám opravdu rád, povedlo se mu ten film úspěšně dokončit dle sebe, nebýt úmrtí jeho dcery, možná by takto vypadala původní kinoverze. Je škoda, že se nedočkáme pokračování a nezjistíme jak to vlastně po tomto epilogu dopadne. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $370miliónov▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $12,256,253║ Tržby za predaj DVD v USA $3,883,025║ Resetovaná Liga spravedlnosti Zacka Snydera sa nakoniec vydarila. Nie je to dokonalé ale Snyder nakopol klopitajúcu DC komiksárnu znovu do sedla. Je už len na nich, čo s tým teraz spravia ako to ustoja. Na to aký obsahový záber to má tak ma to nadmieru bavilo, občas dokonca aj zimomriavky prebehli, má to konečne lepší punc, výraz, nádych, lepšie dopasovanú hudbu s motívmi k daným hrdinom a hlavne silné ikonické scény. Dokonca aj taká Gal Gadot tu je stráviteľná a humor Flasha neotrávi, možno by som prijal záver bez tej snovej nádstavby, mohlo to pekne skončiť z vypnutým S-kom na hrudi ale dobre, nesmieme byť asi nenažraný. Trikovo občas bijúce do očí, akcia v norme, poteší celá plejáda známych hercov, ktorý tu majú svoje miesto. /85%/ ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Dramaturgicky prospešné v tomto ohľade, pravda, je rozsekanie snímky do niekoľkých kapitol s vlastnými vrcholmi a pádmi - akokoľvek ide o banálne riešenie a výsledkom je zvláštny kompromisný mačkopes filmu a seriálu. V prípade ponechania jednotnej, nedelenej stopáže, ku ktorej siahli napríklad predĺžené verzie Pána prsteňov, by Justice League trpela závažnou nevyrovnanosťou tempa. Kompromisné riešenie vydania materiálu v takto rozkúskovanej podobe teda určite pomohlo. Za to napokon môže aj príbeh. V zásade zo Snyderovho zostrihu miestami vykukne ten istý film, ako sme videli pred štyrmi rokmi, avšak s výrazne prepracovaným finále a pochopiteľne aj radom menších zmien. Tou najväčšou je zrejme zakomponovanie DC verzie marvelovského Thanosa, Darkseida, ktorého prítomnosť Justice League pridáva šťavu v podobe číhajúcej hrozby v pozadí a novej vízie pre pôvodného záporáka Steppenwolfa. Ten vyzerá oproti staršej verzii oveľa lepšie a hrozivejšie, avšak spôsob, akým je celá hrozba v závere filmu zažehnaná a reinterpretovaná ako obyčajný teasing na ďalšie diely, ktorých sa dosť možno nikdy nedočkáme, však po štyroch hodinách sledovania je pre diváka trochu frustrujúce. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (40)

  • Cyborgova Mother Box má označení 6-1982, což je odkaz na komiks „Tales of the New Teen Titans #1“ z června 1982, ve kterém byl poprvé vyprávěn příběh Cyborgova původu. (TwoFace)
  • Režisér filmu Zack Snyder uvedl, že mu skoro čtyřhodinová verze filmu 2 roky ležela na ploše v notebooku a byla jako video v Quick Time. Jen někdy ho ukázal přátelům a všechny vizuální efekty byly ve fázi previzualizace a film byl černobílý. (SONY_)
  • Když Bruce Wayne (Ben Affleck) a Barry Allen (Ezra Miller) odjíždí z Barryho úkrytu, lze na budově vidět billboard Americké nadace pro prevenci sebevražd (AFSP) s nápisem: „You are not alone.“ Zack Snyder tuto nadaci podporuje od smrti dcery Autumn a jeho fanoušci pro ni v rámci kampaně #ReleaseTheSnyderCut vybrali přes 500 tisíc amerických dolarů. (TwoFace)

Související novinky

Snyderovo obří sci-fi dostane eRkové verze

Snyderovo obří sci-fi dostane eRkové verze

24.03.2023

Režisér Zack Snyder plánuje pro svoji obří fanouškovskou základnu koncem dubna třídenní speciální událost, na které promítne svoji komiksovou trilogii Muž z oceli, Batman vs. Superman a Liga… (více)

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

04.11.2022

Studio Warner Bros. Discovery čerstvě oznamovalo čísla za třetí kvartál a podle očekávání to není žádná hitparáda. I proto se musel před investory poměrně rychle ujmout slova nový šéf společnosti… (více)

Nový Batman bude rekordně dlouhý

Nový Batman bude rekordně dlouhý

21.01.2022

Těšíte se na chystaný snímek The Batman od režiséra Matta Reevese (Válka o planetu opic)? Pak vás možná potěší zpráva, že si pro vás tvůrce vydupal u studia zatraceně tučný kus stopáže. Snímek totiž… (více)

Reklama

Reklama