Reklama

Reklama

Bruce Wayne (Ben Affleck) je odhodlaný postarat se o to, aby Supermanova (Henry Cavill) oběť nepřišla nazmar. V Lize spravedlnosti Zacka Snydera spojí síly s Dianou Prince (Gal Gadotová) a společně sestaví tým superhrdinů, jehož posláním je zachránit svět před blížící se hrozbou katastrofických rozměrů. Tento úkol je však mnohem obtížnější, než si Bruce představoval, neboť každý z nováčků čelí vlastním démonům, které musí porazit, aby mohli dát dohromady jedinečnou ligu superhrdinů. Batman (Ben Affleck), Wonder Woman (Gal Gadotová), Aquaman (Jason Momoa), Cyborg (Ray Fisher) a Flash (Ezra Miller) doufají, že na záchranu planety před zloduchy jako jsou Steppenwolf, DeSaad a Darkseid ještě není příliš pozdě. (HBO GO)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (809)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Rozmáchlý komiksový kolos bez kompromisů. Snyder dokázal, že to kravaťáci tenkrát pěkně posrali. Snímek není bez chyb a pořád místy skřípe (Ezra Miller hraje Flashe strašně), ale jako celek funguje náramně. Temný tón je konzistentní se dvěma předchozími snímky, osudová atmosféra, fungující motivace postav a parádní akční scény. Hlavně záporáci už nejsou jen na okrasu, ale mají pro své počínání důvody. Teatrální přednesy, hrdinské nástupy, burácející soundtrack. Spokojenost. Třeba HBO vysolí peníz i na pokračování. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

S křížkem po comicsovém funuse. Zneuznaný režisér odmítl dráždit režijní prostatu svého kolegy Josse Whedona a rozhodl se comicsovou káru opětovně rozjet a proměnit v čtyřhodinový kolos. A ta stopáž je fakt znát. V dobrém i zlém smyslu. Zack Snyder si dal repete, které je i svým způsobem zbytečné. Parta comicsových mimoňů je nadále směsicí povrchnosti i určité směšnosti. Jsme svědky zmrtvýchvstání Supermamlase a jeho vítání s občany jemu blízkými. Určitě nejnatahovanější sekvence z celého filmu. Wonder Whore parádně vystavuje nohy, takže kdykoliv tahle poletucha byla na scéně, tak spermie měly pohotovost. Bukman, který dával dohromady celou partu, byl snesitelný. Fleše bych nakopal do patřičných míst i s tím Cyberblbem, ti mě absolutně nezajímali. Aquaman byl v pohodě, akorát zapomněl sexuálně obtěžovat Amber Heard. Comicsová parta hic se vydržet dala v pohodě. Na odpálení sítnic byl záporák ze všech nejzápornější Steppilábuzna, který byl tak dětinsky naivní, až budil jen a pouze smích. To se fakt nedalo vydržet to jeho stupidní počínání. A ten jeho tragický vzhled, škoda slov. Akce je celkem jednolitá, extra momenty ani významné propady jsem nezaznamenal. Finální souboj neměl potřebný náboj. Snyder dialogy neumí, digitální šrumec mu jde podstatně lépe. Film je rozdělen do pěti částí, mimo jiné je v nich objasněna motivace účastníků, což je docela fajn. Zvláštní kapitolu tvoří epilog, co výsledný dojem poměrně tříští a v němž je k vidění Joker v podání Jareda Leta. A najednou jsem u příležitosti této sekvence šíleně zatoužil, kdyby se Bukman a Joker spolu utkali a ještě jim k tomu (se)kundovala Harley Quinn. Na to už pochopitelně nedošlo, a když tak o tom přemýšlím, vlastně tahle sekvence neměla nijaké zvláštní opodstatnění. Přikláním se k tomu, že filmu by výrazně prospělo být přinejmenším o hodinu kratší. Přiznávám se bez mučení - měl bych nemalé potíže film vidět opakovaně. Snyder prostě čtyři hodiny vydatně masturboval, načež vyčistil dostatečně své trubky a svůj výsledný výron hodil na diváka. Bombasticky přebujelé, hudebně vytuněné, vizuálně tmavé až hnusné. Účel zastaralého formátu 4:3 jsem nepochopil, patrně se jedná o jakýsi "sofistikovaný" odkaz na stránky comicsového sešitu. 7/10 ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Me v podstate bavila uz puvodni verze, no a tady je vsechno mnohonasobne vylepseny, takze neni duvod nenapalit plnej pocet. Ctyri hodiny sice pusobi trochu prehnane, ale film utece jakoby nic a Snyder ma tak aspon cas udelat kazdy postave trochu promyslenejsi uvod. Vsechno to tu zkratka tak nejak na sebe lip navazuje, dava vetsi smysl a vysvetluje veci, ktery byly minule bud uplne vypusteny nebo nedavaly smysl. Na druhou stranu se to hlavne v prvni polovine trochu rozpada na jednotlivy epizody, ktery jsou v podstate ve filmu i priznany, takze z hlediska vystavby deje to je trochu stereotypni, vzdy mame nejakou postavu a jeji zrychlenej pribeh/puvod a vse to tak spojuje hlavne Batman. Dalsi plus je, ze film nevypada jako puvodni verze s par novejma scenama, ale jako uplne novej film, par scen clovek pozna, u par vaha, ale vetsina pusobi jako fungl nova. Jak je to v realu netusim, uz to je nejakej patek, co jsem Ligu videl. Dalsi plus tyhle verze jsou zaporaci, opet to takhle dava mnohem vetsi smysl a vsichni vypadaj nebezpecnejs, u puvodni verze jsem si rikal, ze bych se druhymu dilu nebranil, tady bych ho vylozene chtel. No a samotna akce je klasickej Snyder, natoceny to je cool a efektne, sileny filtry z minula zmizely, neco je vylozene libovy (prvni historicka bitva) a jediny co me tu nejak vic rusilo, je do zblbnuti hrajici znelka Wonder Women, pokazdy kdyz jde do akce. Jinak ale celkove hudba je taky o level vejs a je fakt perfektni. Triky samozrejme uz nejsou na uplny top spicce, ale nic rusivyho. Takze za me nezbejva nez rict "Kurva, jo!", Snyder to dokazal, clovek si az musi rikat, jak by vypadalo x dalsich filmu, kdyby reziseri dostali volnost. A okamzite prosim navalte druhy dil. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $370miliónov▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $12,256,253║ Tržby za predaj DVD v USA $3,883,025║ Resetovaná Liga spravedlnosti Zacka Snydera sa nakoniec vydarila. Nie je to dokonalé ale Snyder nakopol klopitajúcu DC komiksárnu znovu do sedla. Je už len na nich, čo s tým teraz spravia ako to ustoja. Na to aký obsahový záber to má tak ma to nadmieru bavilo, občas dokonca aj zimomriavky prebehli, má to konečne lepší punc, výraz, nádych, lepšie dopasovanú hudbu s motívmi k daným hrdinom a hlavne silné ikonické scény. Dokonca aj taká Gal Gadot tu je stráviteľná a humor Flasha neotrávi, možno by som prijal záver bez tej snovej nádstavby, mohlo to pekne skončiť z vypnutým S-kom na hrudi ale dobre, nesmieme byť asi nenažraný. Trikovo občas bijúce do očí, akcia v norme, poteší celá plejáda známych hercov, ktorý tu majú svoje miesto. /85%/ ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Ten film by chtěl sestříhat... Každopádně na to, jak je to ukrutně dlouhatánský film, jsem se nudil "jen" někdy uprostřed, jinak to poměrně slušně sviští. Liga spravedlnosti má skvělou akci (řekl bych celkově lepší než původní verze) a příběh dává konečně nějaký ten smysl... i když pořád není nijak zvlášť zajímavý. Ale na superrhdinskou komiksárnu pohoda. Jenže stejně jako předtím jsou i teď největší problémem příšerné postavy. Místo aby byly hlavní postavy tím tahounem (stejně jako se to povedlo Marvelu, kde se stali třeba takový Iron Man a Captain America postupně pojmem), tak jsou v lepším případě docela OK, v horším případě trapní. Nejhorší je tu Cybrog, který vypadá i po tomhle remasteru příšerně. V komiksu je to občas vynikající postava, tady je to neuvěřitelný fňukal. V komiksech je jeho příběh často mnohem tragičtější (což se divím, protože Snyder se snaží mít všechno co možná nejtemnější), ale přesto dokáže z toho vyjít jako borec. Tady je jenom borec jakoby v těch svých superschopnostech, jinak osobnostně je na profackování. Dále je tu Flash, který je stejně jako ve verzi od Whedona podivný autista, ale opět jsem s tím byl tak nějak smířený. Má tu navíc pár fajn scén a vtípků, ale zároveň taky příšerně trapnou scénu se záchranou holky z auta (a nezajímá mě, že je to narážka na komiks... natočený je to prostě strašně). Celkově je tu díky většímu prostoru i víc hlášek, dialogů či celých scén, které jsou prostě WTF. A co se týče ještě postav, tak i ta motivace padouchů je jakoby logičtější... ale pořád prázdná a klouzající po povrchu. Víme, že Steppenwolf nejdřív Darkseida zradil, a teď mu to chce děsně vynahradit... Jenže proč? Proč najednou ta jeho názorová změna? Sorry, ale když o něm a té situaci pořádně nic nevím, tak mi nestačí ty jeho lesklý očička, abych s ním nějak sympatizoval. Jo a Martian Manhunter patří taky k další řadě trapasů v tomhle filmu (to vydávání se za Loisinu tchýni, aby ji uklidnil, je divný a v konečným důsledku totálně creepy). Každopádně akce fakt dobrá. Bohužel často totálně mimózní.  (5/10) ()

Galerie (34)

Zajímavosti (40)

  • Film je věnován Autumn, dceři režiséra Zacka Snydera, která v březnu 2017 spáchala sebevraždu. Její smrt byla jedním z důvodů, proč Snyder téhož roku od projektu odešel, ale později i velmi silnou motivací, když se režisér rozhodl projekt dokončit a s pomocí fanoušků bojovat za jeho vydání. (TwoFace)
  • Potvrzení o vzniku přišlo přímo od Zacka Snydera po online zhlédnutí Muže z oceli (2013) s fanoušky. Oznámení přišlo téměř po třech letech velké kampaně fanoušků. (JORDY)

Související novinky

Snyderovo obří sci-fi dostane eRkové verze

Snyderovo obří sci-fi dostane eRkové verze

24.03.2023

Režisér Zack Snyder plánuje pro svoji obří fanouškovskou základnu koncem dubna třídenní speciální událost, na které promítne svoji komiksovou trilogii Muž z oceli, Batman vs. Superman a Liga… (více)

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

04.11.2022

Studio Warner Bros. Discovery čerstvě oznamovalo čísla za třetí kvartál a podle očekávání to není žádná hitparáda. I proto se musel před investory poměrně rychle ujmout slova nový šéf společnosti… (více)

Nový Batman bude rekordně dlouhý

Nový Batman bude rekordně dlouhý

21.01.2022

Těšíte se na chystaný snímek The Batman od režiséra Matta Reevese (Válka o planetu opic)? Pak vás možná potěší zpráva, že si pro vás tvůrce vydupal u studia zatraceně tučný kus stopáže. Snímek totiž… (více)

Reklama

Reklama