Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sawaki je pošťák, jehož jízda životem jako by ztratila směr. Když si myslí, že už ho v jeho osamělé existenci nečeká nic nového, cesty jeho osudu se začnou klikatit nejméně očekávanými směry. Z návštěvy svého starého přítele, který se stal členem jakuzy, si v brašně odnáší jeho useknutý prst. Díky náhodně přečtenému dopisu se zamiluje do dívky, která umírá na rakovinu. V nemocnici se skamarádí se stárnoucím nájemným vrahem Joem, účastníkem Národního kvalifikačního turnaje zabijáků. Navíc mu na krk dýchá místní policie, které jsou jeho styky s lidmi mimo zákon stále podezřelejší. Postman Blues je hřejivou a zároveň mrazivou směsicí absurdní komedie a dramatu, v níž se jasně formuje styl Sabuových pozdějších filmů. (JFL)

(více)

Recenze (12)

Paldini 

všechny recenze uživatele

Po dobu celé stopáže jsem se nedokázal naladit na vlnu tohoto filmu. Vážné scény se střídají s těmi humornými a parodickými v přesných dávkách. Mám ovšem pocit, že pokud by se jelo jen ve vážném duchu, viděl bych vynikající thriller se zdrcujícím závěrem, na který bych dlouho nezapomněl. Takto zapomenu velice rád na natvrdlé policajty a na zabijáka Leona. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou jsem viděl hodně asijských filmů, na které jsem se těšil, a pak se u nich nudil. Tento film se ke mě dostal omylem, nic jsem od něj nečekal, a byl jsem příjemně překvapen. Pěkná černá komedie o obyčejném pošťáčkovi, kterého si nedovtipná policie splete s gangsterem. Je příjemná, místy trochu ztřeštěná, a s krásným koncem. btw..nenechte se zmást, "akční" to moc není. ()

Reklama

Bernhardiner 

všechny recenze uživatele

Sabu je režisér, který dokáže oscilovat mezi komedií a dramatem, přitom nikdy není nudný a nikdy nesklouzává do trapnosti. Zde se zaměřuje na pošťaka, jehož jednotvárný život neuvěřitelným způsobem naruší jeho návštěva dávného přítele ze školy, nyní jakuzáka. Při pohledu na počínání pošťáka a dalších postav (hlavně neschopných policistů) pláčete dojetím i smíchy. V mnohém se sice tenhle snímeček podobá pozdějším počinům (hlavní herec, závěr), přesto i zde seSabu nevykrádá a zůstává originální (alespoň podle toho, co jsem od něj dosud zhlédl). Děkuji Sabu, že tu jsi a že pro nás točíš takovéhle filmové skvosty. //Zhlédnuto v rámci Challenge Tour: 30 dní se světovou kinematografií vol. 2// 100% ()

macekjoe 

všechny recenze uživatele

Tak kde začít? Zpočátku velká nuda na poště, potom přijde zbabělý kamarád-jakuzák se zatoulaným malíčkem, následuje porušení listovního tajemství a čtení depresivního psaní od krásné nemocné, setkání s také nemocným nájemným zabijákem, a nakonec nesmí chybět banda přiblblých policajtů. Tento film je vhodný pro a) pošťáky, b) cyklisty, c) jakuzáky, d) zabijáky nebo e) policajty. I když policajti z toho vyjdou nejhůře (asi jako kombinace Clouseaua a inspektora Lestradea). ()

dwi 

všechny recenze uživatele

Film stejně hravý, dravý ale i jemný jako samotné blues. Připočteme-li k tomu hlavní postavu pošťáka Sawakiho, vyjde nám název filmu, který nabízí nevšední divácký zážitek. Celý děj je vystaven na jednom velkém omylu, jež bují neúprosně jako zhoubný nádor. Sawaki při jedné obyčejné pochůzce potkává bývalého kamaráda, nyní člena yakuzy. Nešťastnou náhodou je zrovna sledován hrstkou místních policistů - kolotoč obludných "nedorozumění" se roztáčí. Tempo příběhu se zrychluje, jednotlivé vedlejší linie dostávají jasnější kontury a spějí k překvapivému finále. Na poli akčních snímků Posutoman burusu překvapí hlavně originalitou a svěžestí námětu. Příznivci žánru budou mile překvapeni. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama